Lyties sau nepriskiriantis Nemo: džiaugiuosi, kad „Eurovizijoje“ dalyvauja tiek daug LGBT narių | Diena.lt

LYTIES SAU NEPRISKIRIANTIS NEMO: DŽIAUGIUOSI, KAD „EUROVIZIJOJE“ DALYVAUJA TIEK DAUG LGBT NARIŲ

  • 21

Vienas iš šių metų „Eurovizijos“ favoritų – Šveicarijai atstovaujantis Nemo. Ketvirtadienį vykusiame antrajame konkurso pusfinalyje Nemo tapo vienu iš dešimties, iškovojusių bilietą į šeštadienį vyksiantį finalą. Nepriskiriantis sau vienos lyties Nemo viliasi, kad savo pavyzdžiu įkvėps kitus, dažnai visuomenės paraštėse liekančius LGBT+ bendruomenės narius.

„Eurovizijos“ scenoje 24-erių Nemo atliko dainą „The Code“. Anot atlikėjo, tai kūrinys apie nueitą kelionę į save ir savęs pažinimą. Po antrojo pusfinalio vykusioje spaudos konferencijoje Nemo sakė besididžiuojantis, kad tapo jau antruoju nebinarinės tapatybės asmeniu, patekusiu į „Eurovizijos“ finalą. Antradienį tai pasiekė ir Airijos atstovė, ragana Bambie Thug

Remiantis Lygių galimybių kontrolieriais tarnybos paaiškinimu, nebinarinės tapatybės asmenys yra tie, kurie save mato už dviejų įprastų lyčių ribų.

„Tai, kad mano dainą girdėjo tiek daug žmonių, verčia jaustis emocionaliai“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Nemo.

Anot Nemo, ypač džiugu, kad patirtimi gali pasidalinti su Bambie Thug.

„Šįryt susirašinėjome – kaip gera, kad galiu savo jausmais pasidalinti su kitu nebinarinės tapatybės žmogumi. Nors esame labai skirtingi, vienas kitą puikiai suprantame. Džiaugiuosi, kad „Eurovizijoje“ šiemet dalyvauja tiek daug LGBT+ bendruomenės narių“, – kalbėjo Nemo.

Šįryt susirašinėjome – kaip gera, kad galiu savo jausmais pasidalinti su kitu nebinarinės tapatybės žmogumi.

Nemo atviravo, kad augant buvo ypač reikalingas teigiamas kitų LGBT+ menininkų pavyzdys.

„Šios bendruomenės ikonos man labai daug reiškia. Svarbu turėti pavyzdį ir tikėti, kad galiu padaryti viską, ką noriu ir užsibrėžiu. Viliuosi, kad ir aš būsiu to dalimi“, – kalbėjo atlikėjas.

LNK primena, kad šeštadienį vyksiančiame konkurso finale pasirodys ir lietuvis Silvester Belt. Jis į sceną lips septintas.

Pirmąjį „Eurovizijos“ pusfinalį, kuriame varžėsi ir lietuvis, apžvelgė laida „KK2“.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Step

Šlykštus renginys skirtas pidarams....

Vidas

Ryte WC vyras lyg ir, per piet ... blyn - moteris. Na o vakare viskas viename...

????

Kaip priskirt save jokiai lyčiai, juk į tualetą eini, tai kalbėk ką nori, po kelnaitėmis arba moteris arba vyras, kažkokie visiški bepročiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS