M. Linkytė ir V. Baumila kaupiasi lemiamam vakarui | Diena.lt

M. LINKYTĖ IR V. BAUMILA KAUPIASI LEMIAMAM VAKARUI

Po kelių šiltų dienų Austrijos sostinėje atvėso, lynoja. Visgi svarbiausiame šiuo metu Austrijos taške – „Stadthalle“ arenoje, kur šiomis dienomis vyksta jubiliejinis „Eurovizijos“ dainų konkursas – gyvenimas verda. Spaudos centre vis sunkiau surasti laisvų darbo vietų, vyksta aktyvios diskusijos ir totalizatoriai tarp žiniasklaidos atstovų ir „Eurovizijos“ fanų, sugužėjusių iš viso pasaulio.

Kas laimės? Po vakar įvykusių antrojo pusfinalio repeticijų lyderis akivaizdus – tai Švedijos atstovas Mansas Zelmerlowas.

Neabejojama, kad už patrauklios išvaizdos, jaunatviško stiliaus švedą, pasirodymui panaudojusį animacinę grafiką, turėtų balsuoti vaikai ir jaunimas. Kita vertus, jo pasirodymas nekelia abejonių ir profesionalams. Kalbama, kad švedą gerai įvertino ir ekspertų komisijos, stebėjusios koncerto transliaciją skirtingose šalyse. Daug pagyrų iš žiniasklaidos ir delegacijų sulaukia Norvegijos, Belgijos, Izraelio, Rusijos, Latvijos, Maltos, Gruzijos atstovai.

Tuo metu Lietuvos pasiuntiniai Monika ir Vaidas ramiai kaupiasi lemtingam vakarui – ketvirtadienio vakarą paaiškės, ar mūsų šalis pateks į žiūrimiausio pasaulyje TV dainų konkurso finalą. Nors po vakarykščių koncertų neabejojama, kad antrasis pusfinalis gerokai stipresnis, į sceną lipsiančio lietuvių šešetuko nuotaikos ramios, panikos nėra.

Jau netrukus Monika, Vaidas ir keturi jiems pritariantys vokalistai atvyks į Vienos areną, kur, kaip ir vakar, jų laukia du koncertai. Pirmąjį matys tik žiūrovai salėje, antrąjį, vakarinį, jau stebės milijonai.

Iš septyniolikos antrajame pusfinalyje dalyvaujančių šalių į finalą pateks dešimt. Iš viso „Euroviziją“ žiūri apie 180 milijonų žiūrovų 45 pasaulio šalyse.

Primename, kad tiesioginė antrojo pusfinalio transliacija iš Vienos prasideda 22 val. per LRT televiziją, LRT radiją ir portalą LRT.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS