M. Nedzinskas apie vaidmenį naujame seriale: teks įveikti didžiausią savo baimę | Diena.lt

M. NEDZINSKAS APIE VAIDMENĮ NAUJAME SERIALE: TEKS ĮVEIKTI DIDŽIAUSIĄ SAVO BAIMĘ

  • 0

Rugsėjo pradžioje LNK ekranuose – naujos sezono laidos ir šou, taip pat – nauja situacijų komedija „Galiu rytoj“. Balio Latėno režisuojamas serialas padarys įspūdį ne tik smagia aktorių vaidyba, bet ir puikiu siužetu. Serialas pasakos apie kirpėjų ir statybininkų aistras, netikėtai įsiplieskusius jausmus, netrūks nei dramos, nei humoro.

Serialo scenarijų kuria du didelę patirtį scenoje turintys aktoriai – B. Latėnas ir Martynas Nedzinskas. „Sidabrinės gervės“ ir „Auksinio scenos kryžiaus“ apdovanojimus turintis M. Nedzinskas ryžosi pirmą kartą karjeroje rašyti scenarijų.

„Tai pirmasis mano rašomas serialas. Pasiūlymą gavau iš savo bičiulio ir kolegos B. Latėno. Tai prilygsta avantiūrai. Iš pradžių buvo tik idėja, tačiau vieną dieną reikėjo apsispręsti ir sutikti arba ne, todėl daug negalvojęs pasakiau pasiryžau“, – su šypsena veide teigia Martynas.

Stop kadras

Aktorius ne tik rašo scenarijų, bet ir atlieka vieną pagrindinių vaidmenų. Seriale jis įkūnys Ovidijų – vieną iš trijų draugų, dirbančių statybose. „Tiesą sakant, sau rašyti vaidmenį yra labai neįprasta. Vaidinant įdomu gauti tekstą ir jį „įveikti”, atskleisti ir interpretuoti. Kai pats sau pasirašai, viskas yra aišku nuo pradžių, nebelieka paslapties, aktorinės užduoties, kuri man yra įdomi. Todėl prašiau, kad Balys parašytų man scenas“.

Aktorius ne tik įkūnijo savo personažą, bet ir išsikėlė dar vieną labai sudėtingą tikslą – įveikti baimę. Viename iš interviu jis teigė, kad vienintelis tikras jausmas yra baimė. „Seriale skraidysiu su dviviečiu lėktuvu, kurį pilotuos aktorius Sakalas Uždavinys, seriale vaidinantis mano tėvą. Aš nepaprastai bijau aukščio. Pažiūrėsim, kaip man pavyko. Turiu tik pasakyti, kad vaidinti nieko nereikėjo“.

Balys ir Martynas – abu scenarijaus autoriai – jau dešimtmetį yra ne tik kolegos, bet ir geri bičiuliai. Dėl nesutarimų kuriant bendrą produktą, abu laikosi vienos nuomonės. „Jokių pykčių ir nesutarimų tikrai nėra. Ilgus metus kartu improvizuojame scenoje, todėl vienas kitą gerai pažįstame. Per kūrybinius susitikimus viską aptariame, nuomonės sutampa ir kompromiso ieškoti net nereikia“, – M. Nedzinskui antrina B. Latėnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS