M. Tyla siūlo uždrausti Rusijos atstovams dalyvauti „Eurovizijoje“: tai jiems būtų geras bizūnas | Diena.lt

M. TYLA SIŪLO UŽDRAUSTI RUSIJOS ATSTOVAMS DALYVAUTI „EUROVIZIJOJE“: TAI JIEMS BŪTŲ GERAS BIZŪNAS

Augant įtampai tarp Rusijos ir Ukrainos, muzikos prodiuseris Martynas Tyla turi pasiūlymą – uždrausti Rusijos atstovams dalyvauti dainų konkurse „Eurovizija“.  Anot jo, Lietuvos nacionalinis transliuotojas su tokiu reikalavimu galėtų kreiptis į Europos transliuotojų sąjungą (EBU). 

„Eurovizija“ ir Rusija. Reaguojant į šių dienų įvykius, LRT galėtų kreiptis į EBU su reikalavimu, kad Rusija nedalyvautų „Eurovizijoje“, nes jau puikiai žinome, kaip jie bandytų politizuoti savo dalyvavimą. Suprantame, kad tai nebūtų kažkokios super sankcijos, bet žinant jų pakazuchą, tai jiems būtų geras bizūnas. Na, o jei EBU nerastų būdo atsisakyti kelių rusiškų milijonų, tai būtų galima ir pasakyti, kad jei Rusija dalyvaus, mes, Lietuva, nedalyvausim, – feisbuke rašė muzikos prodiuseris. – Monika Liu, tikrai linkiu tau sėkmės Italijoje, bet jei taip nutiktų, kad šiais metais neišeitų ten nuvykti, tai tave Lietuva tikrai nusiųstų pirmu numeriu kitais metais.“

M. Tyla teigė, kad LRT turėtų parodyti iniciatyvą ir pakviesti kitas šalis prisijungti. 

LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė teigė, kad ši tema žinoma ne iš nuogirdų, nes LRT drauge su kitais Centrinės Europos transliuotojais prieš tai kėlė klausimą apie Baltarusijos valstybinio transliuotojo narystę EBU ir galiausiai EBU valdyba BTRC narystę suspendavo.

„Būdama EBU valdybos nare ketinu artimiausiu metu kelti klausimą ir dėl Rusijos dalyvavimo „Eurovizijoje“. Tačiau taip pat manau, kad nebūtų išmintinga atsisakyti Lietuvai dalyvauti „Eurovizijoje“, nes tokiu žingsniu nieko nepasiektume“, – portalui kauno.diena.lt atsiųstame laiške teigė M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

„Eurovizijos“ konkurse, kuris gegužės 10–14 dienomis vyks Italijos mieste Turine, susirungs 41 šalies atlikėjai. Tai – dviem valstybėmis daugiau nei praėjusių metų gegužę, kai „Eurovizija“ įvyko Roterdame. Po pertraukos į konkursą grįžo Armėnija ir Juodkalnija.

Rašyti komentarą
Komentarai (43)

Klaunas

Tyla- tu rimtai ''dlbjb?

Jurgis

Jie gi ne mazochistai... plakitės save ES palaidūnai.

Bosas

Viska uzdraust visas rungtynes viska, uzdaryt i belange su kibiru nusišikt tik.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS