A. Mamontovas ir D. Ulvydas atskleidžia nepapasakotas „Biplan“ istorijas | Diena.lt

A. MAMONTOVAS IR D. ULVYDAS ATSKLEIDŽIA NEPAPASAKOTAS „BIPLAN“ ISTORIJAS

  • 0

Finalinius „braškinio“ turo koncertus Kaune ir Vilniuje šį savaitgalį surengsiantys „Biplan“ dalinasi vaizdo interviu, kuriame grupės draugai Andrius Mamontovas ir Donatas Ulvydas prisimena legendiniu tapusį grupės albumą „Braškės“ ir savo indėlį jame.

„Esu grupės „Biplan“ klavišininkas“, – šypsosi A. Mamontovas, prisimenantis „Braškių“ įrašus. Šiame albume daugumoje dainų A. Mamontovas įrašė klavišinių partijas, taip pat dainai „Kodėl?“ parvežė Romoje įrašytą motorolerio garsą.

Dainininko nuomone, „Braškės“ – tas albumas, nuo kurio prasideda tikroji „Biplan“ istorija, o jame sudėti kūriniai – aktualūs iki šių dienų. „Gali pasenti skambesys, stilistika, tačiau niekada nepasensta gera daina“, – sako A. Mamontovas ir prisipažįsta, kad jam pačiam „Braškėse“ labiausiai patinka daina „Sapnas“.

Režisierius D. Ulvydas, sukūręs vaizdo klipą dainai „Labas rytas“, teigia, jog bendradarbiavimas su „Biplan“ buvo jaunystės sėkmė. „Svarbiausi to meto muzikos industrijos žmonės atėjo ir pasakė, jog tai bus hitas, kuriam reikia klipo“, – pasakoja jis.

Vėliau jam teko kurti vaizdo klipus grupei „Skamp“, A. Mamontovui, Jurgai ir daugybei kitų, o dabar D. Ulvydas geriau žinomas kaip kino filmų režisierius. D. Ulvydui smagu prisiminti, kad sėkmingas kontaktas su „Biplan“ įvyko ir antrą kartą, kai grupė sukūrė dainą „Amore“ jo režisuotam filmui „Valentinas vienas“.

Švęsdami albumo „Braškės“ jubiliejų „Biplan“ kartu su muzikos agentūra M.P.3 albumo „Braškės“ kūrinius įamžino vinilo plokštelėje. Proginiam leidiniui buvo sukurtas naujas viršelis, o dainų įrašai restauruoti ir specialiai paruošti vinilo leidybai. Albumą „Braškės“ jau galima surasti ir visose skaitmeninėse muzikos platformose.

Šią savaitę visi „Braškių“ kūriniai ir geriausios grupės dainos skambės specialiai paruoštoje programoje baigiamuosiuose „Braškių“ turo pasirodymuose – ketvirtadienį, balandžio 19 dieną, muzikos klube „Renginių oazė“ Kaune ir šeštadienį, balandžio 21 dieną, klube „Vakaris“ Vilniuje.

„Braškės 20“: D. Ulvydas ir A. Mamontovas apie „Biplan“: 

GALERIJA

  • A. Mamontovas ir D. Ulvydas atskleidžia nepapasakotas „Biplan“ istorijas
  • A. Mamontovas ir D. Ulvydas atskleidžia nepapasakotas „Biplan“ istorijas
  • A. Mamontovas ir D. Ulvydas atskleidžia nepapasakotas „Biplan“ istorijas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS