„Michelin“ žvaigždėmis įvertintiems lietuviams – šefo G. Ramsey dėmesys | Diena.lt

„MICHELIN“ ŽVAIGŽDĖMIS ĮVERTINTIEMS LIETUVIAMS – ŠEFO G. RAMSEY DĖMESYS

  • 4

Birželio 13-ąją, ketvirtadienį, buvo paskelbta, kad prestižinį „Michelin“ įvertinimą gavo net keturi Lietuvos restoranai. Į džiugią naujieną sureagavo ir vienas garsiausių pasaulio virtuvės šefų. Lietuviai sulaukė sveikinimo iš Gordono Ramsey.

Iškilmingame renginyje buvo paskelbta, kad po vieną „Michelin“ žvaigždę gavo šefas Tadas Eidukevičius ir Vilniuje įsikūręs restoranas „Demo“, šefas Martynas Praškevičius ir restoranas „Džiaugsmas“, Andrius Kubilius ir restoranas „Nineteen18“. Ketvirtą žvaigždę gavo Vita Bartininkaitė ir restoranas „Pas mus“.

Tai – pirmosios „Michelin“ žvaigždės Lietuvoje. Viena „Michelin“ žvaigždė suteikiama restoranams už „aukštos kokybės maistą, dėl kurio verta sustoti važiuojant pro šalį“.

Socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbus naujienas, šefas G. Ramsey pakomentavo po įrašu, sveikinimą lydėdamas pakeltų rankų bei širdelės jaustukais.

 

 

57-erių britas yra viena ryškiausių kulinarijos žvaigždžių pasaulyje. Londone esantis jo restoranas 2001 m. buvo įvertintas net trimis „Michelin“ žvaigždutėmis. Iš viso pasaulyje yra tik 153 restoranai, sulaukę tokio aukšto įvertinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Onė

Ale maniau jaunesnis.

As

Ramzys cepelynus turbut isake virti is vabalu miltu, ir sintetines mesos, o padaza daryti is avokado maisyto su viksru spyrgu....

To ?

Koks tau skirtumas, jei esi iprates su kiaulemis esti is lovio: pigu, daug ir skanu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS