Miesto muziejaus gimtadienyje – siurprizai lankytojams | Diena.lt

MIESTO MUZIEJAUS GIMTADIENYJE – SIURPRIZAI LANKYTOJAMS

Rytoj Kauno miesto muziejus švęs penktąjį gimtadienį – lankytojų laukia ne tik atvirų durų diena, bet ir netradicinė paroda.

Visą dieną lankytojai muziejuje galės lankytis nemokamai, o šventė prasidės 15 val. – bus pristatyta paroda „(Ne)Muziejinis muziejaus gyvenimas“.

„Su muziejaus kolektyvu sugalvojome sukurti lankytojams, globėjams ir draugams nedidelę šventę. Jos pagrindas – paroda, kurioje lankytojams prisistatys visas muziejuje dirbantis personalas. Čia kiekvienas darbuotojas supažindins su savo hobiais. Lankytojas, atėjęs į muziejų, dažnai net nežino, kas yra tas muziejininkas, tad nutarėme save pristatyti“, – pasakojo muziejaus direktorė Rita Garbaravičienė.

Pasak jos, lankytojams matomas tik muziejininkų darbo rezultatas, o su žmogumi, kuriančiu muziejaus veidą, jie dažnai net nesusiduria.

„Pas mus dirbantys žmonės nėra paprasti, eiliniai darbuotojai, tad parodoje bus galima išvysti ir netikėčiausių kolekcijų, meno dirbinių, tapybos darbų, taip pat darbuotojai pademonstruos savo vokalinius gebėjimus“, – pridūrė direktorė.

R.Garbaravičienė taip pat žadėjo, kad visų lankytojų laukia ir didelis siurprizas.

Pasak jos, vienas didžiausių įvykių per visą penkerių metų laikotarpį – parodytas miesto vadovų noras muziejų grąžinti į Ryšių istorijos muziejaus patalpas. Čia jis veikė nuo nuo 1907 iki 1936 m.

Vėliau, įsteigus Kultūros muziejų, jis buvo likviduotas, o eksponatai išskirstyti. Vėl savo duris lankytojams jis atvėrė 2008 m. vasario 15 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

L

Ačiū, kad pataisote.

Mikas

Muziejus ne "randasi", jis YRA !!! Atsirado jau prieš keletą metų, o ne randasi dabar... :)

L

Darbo laikas, berods, iki 17 ar 18 val, o šeštadienį iki 16 val. Žodžiu, po darbo nespėji.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS