Mirė buvusio Prancūzijos prezidento J. Chiraco duktė | Diena.lt

MIRĖ BUVUSIO PRANCŪZIJOS PREZIDENTO J. CHIRACO DUKTĖ

  • 0

Būdama 58-erių mirė buvusio Prancūzijos prezidento Jacques'o Chiraco (Žako Širako) vyresnioji duktė, ketvirtadienį paskelbė jos šeima.

Laurence Chirac (Lorans Širak), kurios ilgą kovą su anoreksija jos tėvas vadino „jos gyvenimo drama“, nuo sekmadienio gulėjo ligoninėje, AFP telefonu sakė jos giminaičiai, kurie atsisakė pateikti daugiau detalių.

Į ligoninę ji buvo nuvežta po širdies smūgio, pranešė savaitinis naujienų žurnalas „Le Point“.

1958 metų kovo 4 dieną gimusi L.Chirac anoreksija sirgo nuo 1974 metų ir kelis kartus bandė žudytis. Buvusio prezidento žmona Bernadette Chirac (Bernadet Širak) apie Laurence „kančias“ ir šios ligos paveiktų „šeimų vienatvę“ kalbėjo per televiziją 2004 metais. Bernadette Chirac dalyvavo steigiant Paryžiuje centrą „Maison de Solenn“, kuris padeda grumtis su paauglių problemomis.

Laurence retai pasirodydavo Chiracų šeimos nuotraukose, kurios būdavo skelbiamos, kai J.Chiracas buvo prezidentas. J.Chiracas savo memuaruose 2009 metais pripažino, kad dėl trapios Laurence sveikatos turėjo ignoruoti ją, kai jaunesnei dukteriai Claude (Klod) skyrė reikšmingą vaidmenį savo komunikacijos komandoje.

Paties eksprezidento, kuriam dabar – 83-eji, sveikata pastaraisiais metais taip pat buvo prasta.

2005 metais, dar būdamas prezidentu, jis patyrė nedidelį insultą, o dabar retai rodosi viešumoje ir, kaip pranešama, yra prikaustytas prie invalido vežimėlio.

Teigiama, kad paskutiniais kadencijos metais jis ėmė sirgti kažkokia degeneracine neurologine liga, todėl prokurorai apsaugojo jį nuo žeminamo pasirodymo teisme 2011 metais, kai buvo nagrinėjama korupcijos byla.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS