„Mis Foto 2014“: man daug svarbesni pasiekimai mokslo srityje | Diena.lt

„MIS FOTO 2014“: MAN DAUG SVARBESNI PASIEKIMAI MOKSLO SRITYJE

  • 0

Konkurse „Mis Lietuva 2014“ dalyvavusi Reda Giedrikaitė ir „Mis Foto 2014“ titulą pelniusi Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) studentė ir būsima vokiečių kalbos mokytoja sako, kad šis konkursas iš tiesų jai suteikė neįkainojamos patirties. Tačiau Reda labiausiai nori išmokyti mokinius ne tik užsienio kalbos, bet ir plačios pasaulėžiūros, įdiegti (suformuoti) vertybes, moralines nuostatas, kurios ugdytų pilietišką ir gerą žmogų, sugebantį prisitaikyti ir tobulėti visuomenėje. „Manau, kad pedagogo darbas nėra monotoniškas, nes visuomet dirbi jaunų žmonių kompanijoje. Šis darbas skatina mokytoją būti šiuolaikišką ir imlų naujovėms“, –  sako būsima pedagogė.

„Mano tikslas šiame konkurse buvo pasirodyti kuo geriau pirmiausia prieš save pačią ir įrodyti sau, o ne kitiems, ką aš sugebu ir ko esu verta. Esu laiminga, kad mano pastangos buvo įvertintos. Visada galvodavau, kad „Mis Foto 2014“ titulas labiausiai pradžiugintų mano širdį, todėl labai nustebau, kai išgirdau, jog jis yra skiriamas man“, – sako mergina.

Reda tvirtina, jog jai nereikėjo karūnos, nes nuo pat pradžių sulaukė labai daug palaikymo ir gražių žodžių iš artimų žmonių, kurie ją karūnavo netiesiogiai. „O tiek man visiškai užteko“, – sako ji.

Nepaisant pasiekimo grožio konkurse, merginai daug svarbesni yra pasiekimai mokslo srityje. „Šią minutę džiaugiuosi savimi, nes laimėtas titulas irgi yra pasiekimas. Galbūt kažkam lėkštas, galbūt kažkam niekam tikęs, bet kritikai to niekada nesupras, nes jie per daug užsiėmę savo veikla. Juk šunys irgi loja, jeigu nepažįsta žmogaus. Niekada neskubėkime smerkti visko nesužinoję“, – tvirtina mergina.

LEU IV kurso vokiečių filologijos studentė sako, kad dar būdama moksleivė žinojo, ką nori studijuoti, todėl įtemptai galvoti po abitūros egzaminų jai nereikėjo. „Ateityje norėjau dirbti mokytoja. Būtent todėl ir rinkausi Lietuvos edukologijos universitetą dėl čia įgyjamų dviejų bakalauro specialybių vienu metu“, – prisiminimais dalijasi mergina.

Reda džiaugiasi ir yra dėkinga, kad LEU jai suteikė galimybę pusę metų išvykti pagal Erasmus programą studijuoti į Vokietiją, vėliau atlikti praktiką vienoje iš Vokietijos mokyklų. „Dabar taip pat turiu planų išvykti. Manau, kad tai bus po studijų baigimo. Neatsisakyčiau galimybės studijuoti ir magistrantūroje. Bet šiuo metu nenoriu savęs apsunkinti planais. Pirmiausia turiu baigti bakalauro studijas“, – planus dėsto tituluota gražuolė.

Būsimos pedagogės nuomone, mokytojas neturi būti tik kaip žinių ir informacijos perdavėjas. Jis privalo būti ir draugas, kuriuo pasitikima, kuris yra atsidavęs savo darbui, žmonių gerovei ir dorovių puoselėjimui. „Nežinau, ar man pasiseks, ar sugebėsiu, bet aš bandysiu, o geri norai ir tikslai bus mano variklis. Aš tai priimu kaip iššūkį sau, kuris yra be galo atsakingas. Jei nors vienas jaunas žmogus mano dėka taps šiek tiek geresnis, tai traktuosiu kaip didelį pasiekimą. Tikriausiai liūdniausias faktas tas, kad pedagogas šiais laikais vis mažiau vertinamas, į jį dažnai žiūrima kaip į priešą. Mokytojas, mokinys ir tėvai nebesudaro bendro kumščio, komandos. Vaikai kariauja už savo teises, negerbdami mokytojų, tėvams rūpi tik jų vaikai, o mokytojas lieka tarp vėjo malūnų kaip nesugebantis tinkamai išmokyti mokinių. Dar ir tampa priešu tėvams“, – dėsto studentė.

Būsima pedagogė, studijavusi ir atlikusi praktiką Vokietijoje, sako, kad šioje šalyje mokytojo profesija yra viena gerbiamiausių. Mokytojas mokiniams yra autoritetas. „O mūsų šalyje kažkodėl viskas regresuoja. Naiviai tikiuosi, kad tokią padėtį galima pakeisti, todėl ir pati noriu prisidėti prie švietimo Lietuvoje“, – sako „Mis Foto 2014“ Reda.

Paskutines savaites iki konkurso ji neturėjo laiko nė atsipūsti. Kasdien repeticijos, kuriose mokė grakščios laikysenos, elegantiškos eisenos, pozavimo subtilybių. „Galbūt iš šono viskas atrodo paprasta, bet fiziškai nėra lengva kiekvieną dieną vaikščioti su aukštakulniais. Dabar į juos net pažiūrėti nenoriu“, – šypsosi mergina.

Reda tvirtina, kad artimai susibendravo ir su kitomis konkurso dalyvėmis. „Dalydavomės savo rūpesčiais, nerimu ir laukimu. Nepasakyčiau, kad jaučiau konkurenciją, nors mažų intrigų ir kalbų tarp dalyvių teko pamatyti ir išgirsti“, – sako ji.

Anketą į „Mis Lietuva 2014“ konkursą Reda nusiuntė visai neplanuotai. „Ekspromtu užpildžiau anketą likus dviem dienoms iki atrankos. Kvietimą gavau likus mažiau nei parai. Atrankoje sau kartojau: „Kas, jei ne tu? Kada, jei ne šiandien?“. Galbūt pati šiek tiek savimi didžiuojuosi, nes retai elgiuosi spontaniškai ir neapgalvotai. Mečiau iššūkį pati sau, o dabar esu tituluota ir pastebėta“, – džiaugiasi studentė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS