TV eteryje „Biplan“ lyderis kalbės apie propagandos grėsmę | Diena.lt

TV ETERYJE „BIPLAN“ LYDERIS KALBĖS APIE PROPAGANDOS GRĖSMĘ

  • 1

Viena iš grėsmių, kurias patiria tautinės mažumos, – į jas nutaikytos propagandos kulkos. Apie tai su laida „Misija: Vilnija“ šį šeštadienį kalbėsis grupės „Biplan“ lyderis Maksas Melmanas. „Mes galime prisiminti nukryžiuotą vaiką Ukrainoje, kur tu matai ir supranti, kad tai yra visiškas, liaudiškai tariant, „briedas““, – pavyzdžius to, kas žmonėms įstringa atmintyje, vardins dainininkas.

Apie tai, kad Lietuvą nuolat pasiekia visuomenei suskaldyti skirta informacija, kalbės ir kita laidos herojė Julija. Prieš metus iš Maskvos, kur dirbo žurnaliste, ji persikėlė gyventi į Lietuvą. Šiandien ji – Vilniuje esančio vaikų darželio savininkė.

Buvusi maskvietė tikina, kad, bėgusi nuo informacinio purvo, toli nepasislėpė. „Maniau, atvažiuosim į Europą, kur yra demokratija, nėra cenzūros. Nustebome, kad, turėdami tokį pasirinkimą, nemažai žmonių vis tiek žiūri Pirmąjį Baltijos kanalą. Juolab kad tiki viskuo, kas ten rodoma“, – kitokiu požiūriu į rusiškus kanalus dalinsis Julija.

Jos likimas susiklostė neįprastai. Buvusi naujienų portalo darbuotoja prisimena, kad, atrodo, dar visai neseniai galėjo rodyti tiesą – skleisti objektyviais faktais paremtą informaciją. „Bet galiausiai mūsų svetainė buvo užblokuota ir neprieinama Rusijos gyventojams“, – Julija pasakoja apie savo žurnalistinės karjeros pabaigą.

Tuo tarpu „Biplan“ lyderis nevengs pakalbėti apie jį supančius žmones, vis dar gyvenančius sovietinio laikotarpio nostalgija. Mat būtent jie yra geriausi propagandos taikiniai: „Jie dažnai prisimena, kaip viską gaudavo nemokamai, o dabar gyvena nuolatiniame blogyje“.

Tačiau M. Melmanas pasidžiaugs, kad bent jau Lietuvoje bendrą kalbą galima rasti su įvairiausiose informacijos erdvėse gyvenančiais žmonėmis, sutarti netrukdo tai, kad pas draugą kabo Georgijaus juostelė, o dainininko automobilyje – Ukrainos vėliava.

„Misija: Vilnija“ – šeštadienį 8.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ.

GALERIJA

  • TV eteryje „Biplan“ lyderis kalbės apie propagandos grėsmę
LRT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

algis

Mažiau politikuok. Geriau kurk patriotine tematika(prasmingas suprantamas dainas ir muziką plačiajai auditorijai), kai savo laiku Vilčinskas, tik atitinkančias dabartinį laikotarpį(neužmiršk, kad pasikeitė karta). Būk normalus, turėk savigarbos, neužpjauk pilno briedo,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS