Moteriška logika – neįveikiamas ginklas | Diena.lt

MOTERIŠKA LOGIKA – NEĮVEIKIAMAS GINKLAS

Kriminaliniai filmai su superdidvyriais vyrais – jokia naujiena. Bet filme "Karštos gaudynės" pamatysime kitą tokio kino variantą.

Mėgsta keistis

Neseniai pristatėme dviem "Oskarams" nominuotą dramą "Laukinė", kurioje populiari aktorė Reese Witherspoon vaidino amerikiečių rašytoją Cheryl Strayed (filmas sukurtas pagal jos kelionių dienoraščius), kuri pėsčiomis įveikė 1 771 km po Ameriką.

Veiklių blondinių vaidmenimis išgarsėjusią aktorę ir anksčiau matėme ne tik komerciniuose filmuose. Jai tiko ir vaidmenys klasikinės literatūros ekranizacijose (Oscaro Wilde‘o "Kaip svarbu būti rimtam", Williamo Thackeray‘aus "Tuštybių mugė"), ir trilerių atmosfera ("Amerikos psichopatas"), ir šiuolaikinėmis politinėmis aktualijomis pagrįsti pasakojimai ("Pagrobti ir perduoti"). Bet didžiausią populiarumą aktorei atnešė romantinės komedijos, kurių startą paskelbė "Užsispyrusi blondinė" (2001 m., rež. Robertas Luketicius). Visi tuoj pat prisiminė kitą natūralią blondinę Marilyn Monroe ir jos kultines komedijas "Kaip ištekėti už milijonieriaus" bei "Džentelmenams patinka blondinės".

Jaunimui skirtų romantinių komedijų per R.Witherspoon karjerą buvo tikrai nemažai. Dabar ekranuose pasirodančiame filme "Karštos gaudynės" romantinių komedijų dvasia jungiama su veiksmo kino situacijomis.

Iššūkis vyrams

Dažnai kriminalinės tematikos veiksmo filmuose matome, kaip su nusikaltėliais petis į petį kaunasi tvirti lyg uola vyriški tandemai. Melas Gibsonas ir Danny Gloveris ("Mirtinas ginklas"), Colinas Farrellas ir Jamie Foxxas ("Majamio policija") – sąrašą galima lengvai tęsti. Dar įdomesni (ir tikrai linksmesni) yra filmai, kuriuose vienas iš porininkų yra policininkas, o kitas – nusikaltėlis, kurį reikia saugiai nugabenti į policiją arba teismą. Tokiose situacijose matėme ir Robertą De Niro ("Suspėti iki vidurnakčio"), ir Bruce‘ą Willisą ("16 kvartalų"), ir begalę kitų veiksmo filmo herojų. O "Karštos gaudynės" siūlo į tokią schemą pažvelgti visai kitu rakursu.

Kas galėtų atsitikti, jei jauna ir simpatiška policijos pareigūnė iš vieno miesto į kitą turėtų nugabenti mafijai labai nepalankią liudytoją – seksualią ir absoliučiai savimi pasitikinčią moterį. Jei viena būtų blondinė, o kita – mulatė, būtų dar geriau politinio korektiškumo požiūriu. Juk ir kai kuriuose minėtuose vyriškuose tandemuose laikomasi panašių proporcijų. Na, o moteriškas tandemas prieš vyrišką visada bus pranašesnis bent vienu požiūriu – vyrų poelgius galima prognozuoti, užtai prieš moterišką logiką paprastai kapituliuoja ir teisėtvarkos protai, ir nusikaltėlių fantazija.

Bėgte per Teksasą

Viskas prasideda tada, kai pareiginga ir pedantiška policijos pareigūnė Kuper iš savo vadovybės gauna užduotį saugiai į Dalasą palydėti svarbią liudytoją Danielą Rivą (akt. Sofia Vergara), nuo kurios parodymų teisme turėtų būti riesta pavojingam Kolumbijos narkotikų kartelio bosui Visentei Kortesui. Mat Danielos vyras taip pat vertėsi kvaišalų prekyba, bet dėl to ir buvo nužudytas.

Dabar našle tapusiai Danielai taip pat iškilo mirtinas pavojus, nes Kortesas stengiasi gyvų nepalikti tų, kurie jam gali pakenkti. Taip pareigūnė Kuper ir ekstremalias situacijas mėgstanti jauna našlė tampa dvigubu taikiniu. Jas dabar medžioja ir Korteso galvažudžiai, ir nuo banditų priklausantys korumpuoti policininkai.

Tolesnių įvykių griūtis ir sudaro filmo turinį. Čia apstu komiškų situacijų, kvapą gniaužiančių siužeto posūkių, gaudynių ir šaudynių, kaskadinių triukų ir, žinoma, pokštų. Ekscentriškos porelės kelionė per Teksasą bus tikrai karšta. Situaciją komplikuoja dar ir tai, kad bėglės yra visiškos priešingybės. Jų nuomonės retai sutampa, tad net mirtino pavojaus akimirką merginos nepamiršta to pabrėžti. Todėl labai greitai žiūrovai supranta, kad jeigu ši porelė pagaliau įveiks tarpusavio priešiškumą ir suras bendrą kalbą, tai tada visos priešų pastangos bus beprasmės.

GALERIJA

  • Moteriška logika – neįveikiamas ginklas
  • Moteriška logika – neįveikiamas ginklas
  • Moteriška logika – neįveikiamas ginklas
Kadrai iš filmo
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS