N. Bunkė: visiems patikti negali | Diena.lt

N. BUNKĖ: VISIEMS PATIKTI NEGALI

  • 0

Grupės „Yva“ vardas Lietuvoje dažnai linksniuojamas ir žinomas ne tik tarp populiariosios muzikos gerbėjų. 18 metų sulaukusios grupės lyderė Natalija Bunkė prisipažįsta – scenoje atiduoda visą širdį ir žiūrovams siekia užkurti pačius linksmiausius vakarėlius.

Jaučia, ko nori klausytojas

Nestebina, kad vos susikūrusios ir greitai išgarsėjusios merginų grupės praranda populiarumą, tačiau grupė „Yva“ savo pozicijų neapleidžia jau beveik dvi dešimtis metų. Pasak grupės narės N. Bunkės, taip yra todėl, kad jos niekada nėra nuvylusios nei gerbėjų, nei užsakovų, be to, puikiai jaučia, ko nori klausytojai.

„Turime labai didelį atsakomybės jausmą, taip pat scenoje kuriame tik gerą atmosferą. Stengiamės nelaikyti atstumo tarp scenos ir žiūrovo, o tai žmonėms labai patinka. Esame draugiškos – tai irgi mums labai padeda“, – atskleidžia charizmatiškoji grupės narė Natalija.

Kaip pasakoja grupės narė, „Yva“ yra itin lanksti – gali surengti ir magiškąjį rožinį, ir pasirodymą latino ritmu. Viename grupės vakarėlių gerbėjai galės pasilinksminti šį penktadienį, kovo 29 d., Panevėžyje, „Olympic Casino RYO“. Natalija pasakoja, kad įvairiuose miestuose publika tikrai skirtinga, tačiau kad ir kokiame mieste koncertuotų, visuose svarbiausia gera nuotaika ir įsitraukimas.

Koncertai iškrauna emociškai

Žiūrovai pasibaigus koncertui linkę vertinti, ar šis pasisekė, ar nepasisekė. Pasak Natalijos, toks jausmas aplanko ir grupės nares, tačiau jei sulaukiama atgalinio ryšio, galima neabejoti – viskas pasisekė puikiai. „Kai jauti, kad žiūrovui buvo labai linksma, vadinasi, koncertas buvo tikrai geras. Kai mums gerai, gerai ir žiūrovui. Kai žiūrovui gerai, mums dar geriau! Tai tikrai užkrečiama“, – pabrėžia atlikėja.

Natalija prisipažįsta, kad tiek jai, tiek grupės merginoms nėra skirtumo, kur koncertuoti, – ar didelėse scenose, ar privačiuose vakarėliuose. Jei žiūrovai atsineša gerą nuotaiką, vakarėlis tikrai bus labai smagus. Tačiau atlikėja prisipažįsta – po koncerto būna visiškai išsikrovusi.

Negaliu pakęsti dainos „Katytės“. Tiesiog negaliu pakęsti šios dainos! Ilgą laiką jos nedainuodavme iš principo, ir tik dabar ją vėl įsitraukėme į programą.

„Koncertai vyksta įvairiose Lietuvos vietose, tad neretai kelionė namo užtrunka. Būna, kad visos kelionės metu važiuojame visiškoje tyloje. Per koncertus visiškai išsikrauname, nes atiduodama save – nesvarbu, kokia tau diena, užlipus ant scenos pamiršti viską ir kuri gerą nuotaiką“, – pasakoja atlikėja.

Anot Natalijos, tikrai pasitaiko tokių situacijų, kai prieš koncertus aplanko bloga nuotaika, tačiau tokiose situacijose svarbiausia neperduoti savo jausmų kitoms grupės narėms: „Bloga emocija niekam nėra gerai, nes kai pradedi dirbti scenoje, jau blogai, tai nėra natūralu. Galbūt vieni žiūrovai pamato, kiti nepamato, bet pats geriausias rezultatas, kai savo blogomis emocijomis kitų stengiesi neužkrėsti.“

Turi nemėgstamą grupės dainą

Vakarėliuose „Yva“ kuria ypatingą atmosferą, tad nenuostabu, kad į juos susirenka daug žmonių. Tarp jų pasitaiko ir itin ištikimų gerbėjų, kurie, stengdamiesi nustebinti merginas, kartais jas priverčia atsidurti itin nemaloniose situacijose.


„Šiek tiek seniau turėjau gerbėją, kuris už mano automobilio valytuvų palikdavo ranka rašytų laiškų ir netgi gėlių. Jis netgi yra parašęs – paliksiu laiptinės kodą, gali užsukti pas mane į svečius. Vieną kartą jis po koncerto priėjo su gėlėmis ir sako, kad nori su manimi pasikalbėti. Grupės merginos netvėrė savyje ir kikeno, nes rankose šalia gėlių jis turėjo ir žiedo dėžutę. Man jau buvo nebejuokinga, tačiau iš tikrųjų ten buvo grandinėlė su širdele“, – apie gerbėją pasakoja N. Bunkė.

Nors merginos sulaukia daug dėmesio, gėlių ir aplodismentų po koncertų, joms kartais tenka susidurti ir su neigiamais komentarais. Atlikėja prisimena – anksčiau ne visada pavykdavo juos priimti, tačiau su laiku išmokstama į tai nereaguoti. „Reikia suprasti, kad visiems patikti negali. Normalu, kad kam nors patiksi, kam nors ne. Niekas neverčia mūsų klausytis, tad jei kam nors nepatinka, gali klausytis ko nors kito.“

Kalbėdama apie savo grupės dainas, Natalija prisipažįsta, kad pati tikrai ne visas jas mėgsta. „Man labiausiai patinka naujausia grupės daina „Kaukės“, tačiau negaliu pakęsti dainos „Katytės“. Tiesiog negaliu pakęsti šios dainos! Ilgą laiką jos nedainuodavome iš principo, ir tik dabar ją vėl įsitraukėme į programą“, – atskleidžia atlikėja.

GALERIJA

  • N. Bunkė: visiems patikti negali
  • N. Bunkė: visiems patikti negali
  • N. Bunkė: visiems patikti negali
Asmeninio arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS