N. Jagelavičienė apie tai, ką teko patirti jos dukrai Agnei: tai ją tikrai paliesdavo | Diena.lt

N. JAGELAVIČIENĖ APIE TAI, KĄ TEKO PATIRTI JOS DUKRAI AGNEI: TAI JĄ TIKRAI PALIESDAVO

LNK pradeda naują sezoną – į televizijos eterį grįžta ir pokalbių  laida „Bučiuoju. Rūta“. Pirmoji laida žiūrovus ne tik intriguos, bet ir privers susimąstyti. Ar pokalbiai su mirusiuoju gali būti realūs, o gal tai tik mūsų noras, kad artimieji visada būtų šalia? Galiausiai, ar verta pildyti mirusiam artimajam duotą pažadą, jai jo nebėra šalia?

Prieš devynis mėnesius vienturtės dukters netekusi Nijolė Jagelavičienė atvirai pripažino, kad kasdien kalbasi su Agne Jagelavičiūte. O vieno sapno metu Agnės ištarti žodžiai buvo didelė pagalba nepalūžti.

A. Jagelavičiūtės, panašu, kad niekam pristatyti net nereikia – be galo ryški, dievinama ir nekenčiama už tai, ko kiekvienas pavydėjo – laisvės pasakyti tai, ką kiti galvoja. Po mėnesio jai būtų suėję 43-eji.

„Ji viduje buvo trapi ir jai buvo sunkių akimirkų. Kai kasdien tu sulauki dešimčių negražių, tiksliau, baisių, žinučių, tai ją tikrai paliesdavo“, – laidoje pripažino N. Jagelavičienė.

Nors vienos istorijos A. Jagelavičiūtės mama viešai nepasakojo, kalbant su laidos vedėja Rūta Mikelkevičiūte ji netyčia išsprūdo. Tai – istorija, kuri pakeitė vienturtės dukters netekusios Nijolės gyvenimą.

Ir nors skeptikų šia tema netrūksta, neuromokslininko Jokūbo Fišo pasakojimas  irgi nepaliko abejingų. Medikas sakė – mirties nėra, ir nekreipia dėmesio į savo kolegų vertinimus.

Tai, kad kalbėti apie asmenines patirtis nėra lengva, sutiko ir kiti laidos dalyviai. Štai M. Katunskytė pasakojo po mirties kasdien jaučianti, kad jos mama visada yra šalia.

Monika Katunskytė./ LNK stop kadras.

„Atrodo, kad ji man į nugarą kvėpuoja. Taip, aš irgi kiekvieną dieną ryte atsikėlusi pasisveikinu su mamyte nuotraukose, pagaunu save, kad kažką veikdama pastoviai kalbu su mama. Sakau, mamyte, nepyk, perstatysiu baldus, padarysiu aną ar kitą, nes žinau, kad ji puoselėjo namus, juos be galo mylėjo“, – atvirai kalbėjo M. Katunskytė.

Iš emigracijos Anglijoje po daugybės metų grįžusi Monika sakė net negalinti patikėti, kad dabar lipa į sceną. Ji to labai nenorėjo, tačiau viską pakeitė mamai duotas pažadas ir vienas sapnas.

„Bijojau, ar sugebėsiu išpildyti mamai duotą pažadą grįžti į sceną, grįžti į Lietuvą, nes ji to labai norėjo. Po mamos mirties labai bijojau, ar sugebėsiu jį išpildyti, ar sugebėsiu lipti į sceną, daryti tą patį, ką ir ji, ar žmonės mane priims. Tikrai to bijojau, – ašarų laidoje nesulaikiusi dalijosi Monika. – Visada užlipus ant scenos žinau, kad ji yra šalia“.

Laidoje ji papasakojo lemtingą sapną, kuris pakeitė planus, paskatino ją grįžti iš emigracijos. Dabar Monika tai laiko ženklu, kurį siuntė mama. Ypač, kad panašios jos abi kaip du vandens lašai.

„Tik vieno gailiuosi – reikėjo grįžti anksčiau“, – sakė Monika.

„To norėjau ir aš, tačiau žinote, kaip būna su mumis, emigrantais. Atrodo, kad ką tik atvažiavai, o jau, žiūrėk, prabėgo 12 metų. Ir atrodo, kad dar vieni metai ir viskas. Labai gaila, kad grįžti namo mane privertė mamos mirtis“, – atvirai sakė Monika.

Naujas „Bučiuoju. Rūta“ sezonas – ketvirtadienio vakarą, 20 val.,  per LNK.

GALERIJA

  • N. Jagelavičienė apie tai, ką teko patirti jos dukrai Agnei: tai ją tikrai paliesdavo
  • N. Jagelavičienė apie tai, ką teko patirti jos dukrai Agnei: tai ją tikrai paliesdavo
  • N. Jagelavičienė apie tai, ką teko patirti jos dukrai Agnei: tai ją tikrai paliesdavo
LNK stop kadrai
Rašyti komentarą
Komentarai (35)

Agota

Kaip reikia nekęsti dukters,kad po jos mirties neleisti jai ilsėtis ramybėje.močiute,pagailėk nors augančio anūkėlio,tiek daug suteikti skausmo jam.Jis tikrai nenusipelnė.Nuvažiuokite į kapus ir ten kalbėkite,prisiminkite ,tik nepamirškite nors vieną žvakelę uždegti...

P.Rūta tol ,,BUČIUOS ",

kol žmonės žiūrės (nors ir piktindamiesi) : kris laidos reitingas ,nebus žiūrovų , nebus ir RŪTOS. Ekonomistai taip pat nuolat kartoja : kainos kils,kol žmonės pirks ir brangias prekes ( kas savo noru norės pelno atsisakyti ) . Ne vien p.N.J. dukra ar p.Vaitulionio draugė mirė...

Minde

Nu bl....et kiek begalima dejuoti,vaitoti apie mirusi? Suteikit tai bobai psichologo,psichoatro pagalba!Matot kad praeities kontaktai užsitrumpino. Niekam neidomi ta tavo a.a dukryte. Tai praeitis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS