Naujajame „Pirelli“ kalendoriuje karštas gazeles keičia brandžios aktorės | Diena.lt

NAUJAJAME „PIRELLI“ KALENDORIUJE KARŠTAS GAZELES KEIČIA BRANDŽIOS AKTORĖS

  • 0

„Pirelli“ pristatė žvaigždes savo 2017 metų kalendoriui, kuris atrodys veikiau kaip „Oskarų“ ceremonijos paradas ant raudono kilimo, o ne kaip geidulingų gražuolių nuotraukų pluoštas.

Tarp sekmadienį pristatytų būsimo kalendoriaus žvaigždžių yra aktorės Nicole Kidman (Nikol Kidman), Uma Thurman (Uma Turman), Kate Winslet (Keit Vinslet), Julianne Moore (Džulian Mur), Robin Wright (Robin Rait), Rooney Mara (Runi Meira), Lupita Nyong'o (Lupita Njong'o), Penelope Cruz (Penelopė Krus), Jessica Chastain (Džesika Čestein), Lea Seydoux (Lėja Seidu), Zhang Ziyi (Džang Dzii) ir Charlotte Rampling (Šarlot Rampling).

Jauniausiam modeliui Aliciai Vikander (Ališijai Vikander) yra 27-eri, o vyriausiam – Helen Mirren (Helen Miren) – 71-eri. Sąrašas rodo aiškiai brandesnėms moterims teikiamą pirmenybę. Vidutinis amžius 14 aktorių grupėje – 44 metai, ir tai nėra įprastas dalykas industrijoje, garsėjančioje jaunystės ir grožio manija.

Vokiečių fotografas Peteris Lindberghas (Pėteris Lindbergas), kuris taip pat fotografavo „Pirelli“ kalendoriui 1996 ir 2002 metais, nemažai prisidėjo prie to, kad jo koncepcija pasikeistų – kad būtų pereita prie intelektualesnio seksualinio patrauklumo.

Kalendoriui buvo fotografuojama penkiose vietose: Berlyne, Londone, Los Andžele, į šiaurę nuo Paryžiaus esančiame Le Tukė ir Niujorke.

Šiame kalendoriuje yra daugiau charakterio ir mažiau nepridengtos odos, daugiau trikotažinių marškinėlių bei aukštų apykaklių ir mažiau bikinių. Nors grožio, be abejo, netrūksta, fotografas P. Lindberghas žurnalui „Vogue“ sakė norėjęs, kad 2017 metų žvaigždžių sąrašas būtų „atsakomoji žinia netikro grožio idealui“.

Ieškodamas 2017 metų modelių, P. Lindberghas surinko „visas didžias aktores, kurios garsėja ne kvailais, o protingais filmais – dauguma jų yra gavusios „Oskarus“, – ir tada leido joms būti savimi“.

Kai P. Lindberghas šiam kalendoriui fotografavo praėjusį kartą, prieš 14 metų, visi jo modeliai buvo jaunos, perspektyvios aktorės, tokios kaip Amy Smart (Eimi Smart), Brittany Murphy (Britani Merfi), Julia Stiles (Džulija Stails), Rachael Leigh Cook (Reičel Li Kuk), Erika Christensen (Erika Kristensen), Selma Blair (Selma Bler), Lauren Bush (Loren Buš), James King (Džeims King) ir Bridget Moynahan (Bridžet Moinahan).

Šiemet P. Lindberghas sakė norėjęs sukurti „meilės dainą moterims“, kurias tikrai pažįsta ir kurios jam tikrai patinka. „Kiekvieną, (esančią) šiame kalendoriuje, kuriuo nors savo gyvenimo metu norėjau vesti ir neturėjau drąsos pasipiršti!“ – sakė jis.

Nors 2017-ųjų „Pirelli“ kalendorius mados industrijos per vieną naktį gal ir nepakeis, P. Lindberghas tikisi, kad tai bus priešnuodis tam, ką jis vadina nuodingu grožio standartu.

„Grožis šiandien tikrai yra iškreiptas dėl komercinių priežasčių, tad žmonės galvoja, kad gražu yra tai, ką matai reklamose ir žurnaluose – visas tas retušuotas moteris. – sakė P. Lindberghas. - Turi būti tobula, turi būti liekna, turi būti jauna – turi būti visa tai, ir tai yra nesąmonė. Tai taip baisu ir šis grožio įvaizdis yra primetamas žmonėms dėl komercinių priežasčių, nes, esą, negali uždirbti, (jei) kam nors sakai: „Žinot, jūs esat gražus toks, koks esat.“.

Pirmasis „Pirelli“ kalendorius buvo išleistas 1963 metais ir nuo to laiko jį puošė daugelio garsiausių kino aktorių atvaizdai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS