Naujas dainininkės Jurgos amplua: grįžti prie mylimo žanro buvo slapta mano svajonė | Diena.lt

NAUJAS DAINININKĖS JURGOS AMPLUA: GRĮŽTI PRIE MYLIMO ŽANRO BUVO SLAPTA MANO SVAJONĖ

  • 1

„Nerkime į knygas, jose atsiveria pasaulis“ – tokiu šūkiu knygų mylėtojus jau šiandien pasitinka virtuali „Knygų savaitė“. Vasario 22–27 dienomis vyksiančioje virtualioje knygų šventėje tradicinių ir audioknygų leidėjai lankytojams pasiūlys daugiau nei 50 renginių, tarp jų ir keletas, kuriuose rašytojus kalbins prie žurnalistinės veiklos sugrįžusi dainininkė Jurga Šeduikytė.

Paklausta, kodėl po keliolikos metų pertraukos grįžo prie savo profesijos, atlikėja Jurga sako, kad reikia dėkoti netikėtai koncertinę veiklą atidėjusiam karantinui.

„Uždraudus koncertus turėjau penkiskart daugiau laisvo laiko, tad nusprendžiau jį praleisti prasmingai. Šalia kitų naujų veiklų atradau lietuviškas audioknygas, – pasakoja J. Šeduikytė. – Patiko, kad galiu jų klausytis gamindama, vaikščiodama, kartais jos padėdavo prieš miegą nuraminti per dieną išsisukusias mintis.“

„Kartu su psichologu Gintaru Šmatavičiumi neseniai baigėme rašyti bendrą mūsų knygą „Lipt stogais ir žiūrėt žemyn“. Labai norėjau ją įgarsinti ir audio formatu, bet nesitikėjau, kad tai išaugs į naują ir įdomų bendrą projektą“ – pirmą pažintį su „Audioteka“ prisimena Jurga.

Vienintelės lietuviškų audioknygų platformos įkūrėjas Aurimas Mikalauskas sako, kad karantino metu išaugęs susidomėjimas audioknygomis ir audioturiniu paskatino grįžti prie jau seniai gvildentos idėjos.

„Jau porą metų dairiausi empatiško ir mokančio klausytis vedėjo naujam projektui, o susipažinęs su Jurga supratau, kad radau būtent tai, ko ieškojau“, – šypsosis A. Mikalauskas.

„Knygos paraštėse ir tarp eilučių likę dalykai man visada yra pati įdomiausia knygos dalis. Jos gimimo istorija, jautriai atskleista autoriaus asmenybė ir jo savitas požiūris į kūrybos procesą, tikiu, gali sudominti net ir anksčiau neskaičiusį paimti į rankas pirmąją gyvenime knygą. O grąžinti knygą į skubančio žmogaus gyvenimą yra ir pagrindinė „Audiotekos“ misija“, – sakė A. Mikalauskas.

Žurnaliste vėl tapusi dainininkė dalijasi, kad, sulaukusi pasiūlymo apsiimti naują projektą, ilgai nedvejojo. „Žinau, kad ne visada bus lengva prakalbinti rašytojus, bet mėgstu iššūkius, – juokiasi dainininkė. – Grįžti prie mylimo interviu žanro ir laisva forma kalbinti kūrėjus buvo slapta mano svajonė. Ruošdamasi visada ieškau žmogų atrakinančių klausimų o pavykęs pokalbis man – toks, kuriame pašnekovas atsiskleidžia net sau netikėtu kampu.“

„Jei atvirai, man smagiausia, kai žaidimo būdu pavyksta pasikalbėti su jo vidiniu vaiku“, – apie startuojančią „Audiolentynos“ rubriką lietuviškų audioknygų platformoje „Audioteka“ pasakoja Jurga. Netrukus prasidėsiančios „Knygų savaitės“ metu apie naujausias knygas Jurga kalbins pirmuosius savo pašnekovus – šiek tiek netikėtą politinio bestselerio mėgėjams knygą „Medžiojant tėvą“ pristatantį žurnalistą Dovydą Pancerovą ir į dar vieną kelionę po mistinius Šiaulius savo knygoje „Remyga“ kviečiantį rašytoją Rimantą Kmitą,

Pagal profesiją žurnaliste dažnai prisistatanti J. Šeduikytė yra baigusi žurnalistikos bakalauro studijas Vilniaus universitete. Anksčiau Jurga dirbo Lietuvos radijo laidų reportere, taip pat buvo muzikinės laidos „Lietuvos dainų dešimtukas“ ir Nacionalinės Eurovizijos atrankos vedėja. Jurgos Šeduikytės pokalbius su knygų kūrėjais galite stebėti audioteka.lt ir „Audiotekos“ feisbuko paskyroje.

Vasario 23 d. 19 val. „Kur prasideda ir kur baigiasi knyga?“: pokalbis su rašytoju Rimantu Kmita – čia.

Vasario 25 d. 19 val. „Medžiojant knygos autorių“: pokalbis su rašytoju ir žurnalistu D. Pancerovu – čia.

Vasario 26 d. 10 val. „Kelionės po save: kaip mes keičiamės?“ tinklalaidė Ai, viskas gerai“ kalbasi su knygos „Lipt stogais ir žiūrėt žemyn“ autoriais Jurga Šeduikyte ir psichologu Gintaru Šmatavičiumi – čia.

„Knygų savaitės“ renginių programa knygųsavaitė.lt ir feisbuke – čia.

GALERIJA

  • Naujas dainininkės Jurgos amplua: grįžti prie mylimo žanro buvo slapta mano svajonė
  • Naujas dainininkės Jurgos amplua: grįžti prie mylimo žanro buvo slapta mano svajonė
  • Naujas dainininkės Jurgos amplua: grįžti prie mylimo žanro buvo slapta mano svajonė
  • Naujas dainininkės Jurgos amplua: grįžti prie mylimo žanro buvo slapta mano svajonė
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vitalija

Tu visada mane žavėjo savo dainomis ir savo išskirtinių stiliumi ir balsuTe bunie tau Dievo palaimą..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS