Naujos A. Vasiljevo pareigos Lietuvoje – žurnalo redaktorius | Diena.lt

NAUJOS A. VASILJEVO PAREIGOS LIETUVOJE – ŽURNALO REDAKTORIUS

  • 0

Išskirtinio bendradarbiavimo su mados žurnalu „L`Officiel“ metu mados istorikas ir televizijos laidų vedėjas Aleksandras Vasiljevas tapo birželio numerio redaktoriumi įvardindamas, kas darys didžiausią įtaką madai ateinančius keletą mėnesių.

A. Vasiljevo pasiūlymu vasariškas žurnalo numeris tapo ypatingai ryškus, egzotiškas ir gyvybingas. Pagrindinė leidinio tema – iškilaus menininko, teatro dailininko ir mados kūrėjo Leono Baksto, gimusio senoviniame LDK mieste, Gardine, asmenybė. Šiemet minimos menininko 150-osios gimimo metinės. Moteriškoje madoje L. Bakstas įtvirtino ne vieną žmonių pamiltą savipuošos akcentą: tiesų drabužių siluetą, tapybiškai atskleidė žaismingų dryžuotų ir taškuotų raštų grožį, o ypač aukštino oranžinę spalvą, neslėpė meilės Rytų kultūrai.

„Šiuo metu Vilniaus paveikslų galerijoje vyksta Leono Baksto paroda. Vilniaus Taikomosios dailės muziejuje galima pamatyti pagal Baksto eskizus sukurtus originalius kostiumus. Dailininko kurta mada, baletas, Rytai ir ryškiausios šio sezono mados tendencijos kaip, pavyzdžiui, oranžinė spalva yra suvienyti naujausiame „L`Officiel“ numeryje“, – debiutinį darbą pristatė Aleksandras Vasiljevas.

Svečias redaktorius lankėsi žurnalo redakcijoje, su kūrybine komanda aptarė temas, būsimus numerio herojus, organizavo pagrindinę žurnalo mados fotosesiją, kurioje dalyvavo ir pats. Taip pat rašė straipsnius, juose analizavo pagrindines numerio temas.

„Siekiame vienyti ne tik jaunus talentingus mados ir meno kūrėjus, bet taip pat skaitytojams norime suteikti galimybę gilintis į mados autoritetais tapusių žmonių darbus. Aleksandro Vasiljevo įtaka mados ir meno tyrinėjimams nepaneigiama, šio žmogaus darbai žinomi ir jo asmenybė gerbiama visame pasaulyje. Kartu su juo dirbti kuriant žurnalą buvo nuostabi patirtis“, – sakė vyriausioji žurnalo redaktorė Jurgita Garbaravičienė.

Tardamas redaktoriaus žodį A. Vasiljevas linkėjo džiaugsmo ir įkvėpimo pažinus naująjį meno aspektą, laimingos ir madingos vasaros.

GALERIJA

  • Naujos A. Vasiljevo pareigos Lietuvoje – žurnalo redaktorius
Žurnalo archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS