Nida vilioja koncertais ir nuolaidomis | Diena.lt

NIDA VILIOJA KONCERTAIS IR NUOLAIDOMIS

Šį savaitgalį vasaros sezono atidarymą švenčiantis Neringos miestas svečius iš šalies ir užsienio pasitinka ne tik įvairiais koncertais, bet ir mažesnėmis būsto nuomos kainomis.

Kainos "protingėja"

Pasak Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" informacijos specialistės Redos Laurinavičiūtės, nors sezono atidarymas dar nepaskelbtas, Nidoje turistų apstu jau dabar. Jos nuomone, daugiau poilsiautojų atvyksta dėl to, kad šiemet tiek kambarių, tiek butų nuomos kainos, palyginti su praėjusiais metais, gerokai sumažėjusios.

"Krizė šiek tiek išgąsdino vietos verslininkus, todėl šiemet jie visi sumažino nuomos kainas. Žinoma, kainos krito ne visur, tarkime, jei butas yra paklausus ir turi nuolatinių klientų, šeimininkas įprastų įkainių nemažina. O likusieji kainas mažina ir, manau, dar mažins", – patikino R.Laurinavičiūtė.

Šią vasarą privačiame apgyvendinimo sektoriuje kainos svyruos nuo 30 litų už kambarį iki 150–300 litų už butą bei 200–400 litų už kotedžą. Šį savaitgalį, siekiant pritraukti kuo daugiau poilsiautojų, nuomos kainos bus dar mažesnės.

Pernai vidutiniškai išsinuomoti butą Nidoje kainavo apie 350 litų. Panašiai kainavo ir viešbučiuose esantys kambariai. Šiam savaitgaliui nemažai kambarių jau užsakyti, tačiau žadama, kad tikrai ras, kur apsigyventi, ir tie poilsiautojai, kurie į šventę atvyks neplanuotai. Maitinimo įstaigose šiemet kainos turėtų išlikti tokios pat, kaip ir praėjusią vasarą.

V.Kernagį primins skulptūra

Šeštadienį vyksiantys renginiai bus skirti Vytautui Kernagiui pagerbti. Jo atminimas bus įamžintas pamaryje – Naglių ir Pamario gatvių sandūroje – kur 16 val. iškilmingai bus atidengta aktoriaus skulptūra. Ją sukūrė skulptorius Romas Kvintas. Ta proga nuo 19 val. iki vidurnakčio Nidos prieplaukoje vyks didysis festivalio koncertas "Benai, plaukiam į Nidą!".

Čia koncertuos populiarūs Lietuvos estrados atlikėjai ir grupės: Irena Starošaitė, Žilvinas Žvagulis, Milana, "el Fuego", "Studentės", Paulius ir Irūna, Asta Pilypaitė, "69 danguje", "Šokoledas", Natalija ir Deividas Zvonkai, "Yva", Vudis, Jūratė Miliauskaitė, NEO, "Pelenai", "Tikri Vyrai", Edmundas Kučinskas, "Pikaso", Viktorija Perminaitė, "Širdelės", Andrius Rimiškis, Violeta ir Vilius Tarasovai, Stano, Deivis, Onsa, Neda, Gintarė Karaliūnaitė, Rūta Lukoševičiūtė, Aleksandras Makejevas, "Lemon Joy", Vaidas Baumila, Arina, Lukas ir Goda, Eva, "Kastaneda".

Renginiai – ir per TV

Neturintys galimybių nuvykti į pajūrį turėtų įsijungti Lietuvos televiziją – ji transliuos koncertą tiesiogiai. Per koncertą LTV žiūrovai galės pamatyti ir akimirkas iš V.Kernagio skulptūros atidengimo ceremonijos.

Sekmadienį dauguma renginių bus skirti Vaikų gynimo dienai – Nidos prieplaukoje vyks koncertas, taip pat šurmuliuos vaikų rankdarbių mugė. Neverta liūdėti ir tiems, kurie penktadienį nespėjo pasiekti Nidos ir nespėjo į pirmą festivalio koncertą "Nidos folk taurė – 2009". Čia pasirodė geriausios visų Lietuvos etnografinių regionų liaudiškos muzikos kapelos, projekto "Folkšokas" dalyviai, Neringos meno kolektyvai. Ir šio, ir sekmadienį vyksiančio Vaikų gynimo dienai skirto koncerto įrašus LTV ketina parodyti artimiausiu metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pastebejimas

Dar pas mus Lietuvoje ne visi moka isradingai organizuoti sventes-vis ta pati nusibodusi palapinine scena su garsiakalbiais ir prozektoriais,alus,saslykai,na ir siek tiek amatininku.O kur originali sventes ideja,pvz. koks tai istorinis tetralizuotas (nors nebutinai istorinis,bet turi buti grazus,originalus)vaidinimas su idomia apsvietimo instaliacija,kurybinga scenografija,sokiais,dainomis,gyvos muzikos koncertas-be jokios garso stipr. aparaturos-kad ir barokines muzikos ansamblis.Zodziu pasigendam Lietuvoje originalumo-labai daug KICO,alkoholio,toks ispudis kad sveciai vertinami pagal butent pagal toki mentaliteta.Pazaislis su roko integravimu i savo koncertus taip pat "nusivaziuoja"-teko girdeti prastus atsiliepimus.Kodel dar zmones vaziuoja i tokius renginius,o todel kad iesko originalumo,o negave ir nusivyle daugiau niekada nebegris.Ir dar labai gaila kad ir sventes organizatoriu galvose truksta fantazijos,spalvu,ideju,minties polekio.Truksta labai sventese jaukumo,bet jei nera ideju generatoriu,tai ir nekazinka sukursim...

Sharas

reklama Laima. o gal aš kystu?

laima

rojaus kampas ten, taip gera... visada su dviraciu ten vazineju, tai pirmas dienas raumenis skauda, tai patepu fastum, kad greiciau skausmas dingtu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS