Niujorko didžioji žiuri apkaltino Holivudo magnatą H. Weinsteiną išžaginimu | Diena.lt

NIUJORKO DIDŽIOJI ŽIURI APKALTINO HOLIVUDO MAGNATĄ H. WEINSTEINĄ IŠŽAGINIMU

  • 0

Nešlovę užsitraukusį Holivudo magnatą Harvey Weinsteiną (Harvį Veinsteiną), kurio karjera prieš aštuonis mėnesius žlugo užgriuvus moterų pareiškimų dėl nederamo elgesio lavinai, Manhatano didžioji žiuri trečiadienį apkaltino išžaginimu ir kitais lytiniais nusikaltimais.

„Mūsų prokuratūra nagrinės šį atvejį ne spaudoje, o teismo salėje, kur tai ir turi vykti“, – pareiškė Manhatano apygardos prokuroras Cyrusas Vance'as (Sairesas Vansas), anksčiau kritikuotas už tai, kad nepersekiojo H. Weinsteino kitoje seksualinio priekabiavimo byloje prieš trejus metus.

„Tyrimas tęsiamas. Toliau raginame visas nukentėjusiąsias ir kitus svarbios informacijos turinčius žmones mums paskambinti“, – pridūrė jis.

66 metų buvęs įtakingas kino prodiuseris ketina padaryti kaltės nepripažinimo pareiškimą ir „griežtai neigia nepagrįstus įtarimus“, trečiadienį patvirtino jo advokatas Benas Brafmanas.

„Jei ši byla iš tikrųjų pasieks teismą, tikimės, kad p. Weinsteinas bus išteisintas“, – sakė B. Brafmanas.

Patarus advokatams, kurie kaltina prokuratūrą pasidavus politiniam spaudimui, buvęs prodiuseris atsisakė liudyti didžiajai žiuri.

Dukart vedęs penkių vaikų tėvas H. Weinsteinas yra kaltinamas 1-ojo ir 3-iojo laipsnio išžaginimais, susijusiais su moters užpuolimu 2013 metais, ir nusikalstamu lytiniu aktu kitos moters atžvilgiu 2004 metais. Nė vienos iš šių moterų pavardės neskelbiamos.

Prodiuserio advokatas sakė, kad kaltinimai išžaginimu yra susiję su moterimi, su kuria H. Weinsteinas „10 metų palaikė lytinius santykius abipusiu sutikimu, kurie tęsėsi ne vienus metus“ po įtariamo incidento 2013-aisiais.

Buvęs kino magnatas sumokėjo 1 mln. dolerių (0,68 mln. eurų) užstatą, atidavė savo pasą ir pradėjo nešioti GPS sekimo prietaisą.

Kažkada gerbto prodiuserio, kurio filmai pelnė dešimtis „Oskarų“, karjera žlugo pernai spalį, po skandalingų „The New York Times“ ir žurnalo „The New Yorker“ straipsnių, kurie Jungtinėse Valstijose žymi persilaužimą lytinio priekabiavimo klausimu ir pelnė abiem leidiniams Pulitzerio (Pulicerio) premiją.

Moterys iš viso pasaulio prabilo apie panašius nederamo vyrų elgesio atvejus.

H. Weinsteiną lytiniu priekabiavimu ar lytine prievarta jau yra viešai apkaltinusios daugiau kaip 100 moterų.

Daugiau kaip dvi dešimtys aktorių, tarp jų Salma Hayek (Salma Hajek), Gwyneth Paltrow (Gvinet Peltrou) ir Angelina Jolie (Andželina Džoli), sako, kad H. Weinsteinas prie jų lytiškai priekabiavo. Kelios aktorės, įskaitant Asią Argento (Asiją Ardžento) ir Rose McGowan (Rouz Magovan), teigia, kad prodiuseris jas išžagino.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS