Kauniečių grupė „Nouvelle“ pristato naują minialbumą „Atspirtis“: atskleidė, iš ko sėmėsi įkvėpimo | Diena.lt

KAUNIEČIŲ GRUPĖ „NOUVELLE“ PRISTATO NAUJĄ MINIALBUMĄ „ATSPIRTIS“: ATSKLEIDĖ, IŠ KO SĖMĖSI ĮKVĖPIMO

Alternatyvios ir indie pop muzikos kolektyvas iš Kauno „Nouvelle“ prabėgus beveik metams po debiutinio albumo „Vizijos“ gimimo pristato naują EP (muzikinį albumą) „Atspirtis“. Jame – šešios naujos dainos apie pasirinkimą keisti ne tik pasaulį, bet ir save.

Du pirmieji albumo kūriniai „Nepakankama“ ir „Avantiūra“ klausytojų ausis pasiekė dar šį pavasarį, o šiandien „Atspirtis“ nugulė visose muzikos klausymosi platformose.

Nauja grupės muzika kalba apie pokytį būti geresniems ir ryškų pėdsaką, kurį paliekame pasaulyje.

„Vidinės kovos konceptas atsirado gimus pirmai albumo dainai „Avantiūra“. Joje žodžiai nurodo į neatrastų kelių ieškojimą, norą siekti daugiau, suvokiant, jog ta kelionė ne visada bus lengva ir greita.

Tai paskatino giliau pažvelgti į mus supančią aplinką, kur kartais atrodo, jog žmogus pamiršta turintis balsą ir dėl visko, kas negerai, kaltina tik aplinką. Dainos „Iš kitos pusės“ ir „Atvirkščiai“ ypač pabrėžia pagrindinę EP mintį.

„Jaučiame, jog esame atsakingi už savo pėdsaką – suvokimas, kad gali keistis ir keisti yra labai stiprus ir reikšmingas ne tik asmeninių tikslų siekime, bet ir gerovės aplink kūrime, tad norisi šią žinutę skleisti ir kitiems“, – pagrindinę albumo mintį atskleidžia „Nouvelle“ nariai.

Albume skamba aštresnės gitaros ir gilesnės elektronikos garsai nei „Vizijose“, simbolizuojantys pereinamąjį „Nouvelle“ etapą. Kiekvienas instrumentas naujame EP atrado aiškią vietą su ryškiomis partijomis – „Atspirtis“ pilnas  unikalių kompozicinių bruožų, iš kurių galima atpažinti, jog tai „Nouvelle“ muzika.

Grupės „Nouvelle“ kūrinys „Iš kitos pusės“ iš naujojo EP „Atspirtis“:

Per metus nuo ankstesnės kūrybos išleidimo, pasikeitė ne tik garsai, bet ir grupės dinamika: išmoktos pirmojo albumo leidybos pamokos padėjo geriau suprasti, kaip tikslingai planuoti laiką, kaip ir kokią muziką kurti ir tapti dar stipresne komanda. Beje, naujai kūrybai ir jos tėkmei grupė įkvėpimo sėmėsi iš alternatyvios scenos profesionalų „Abudu“ ir „Free Fingos“ naujausių albumų.

Tačiau šeši nauji kūriniai – ne paskutinis kūrybinis grupės kūrybos vaisius šiemet.

Rudenį pasirodys dar vienas grupės EP pavadinimu „Dreifas“, kuris apdainuos gyvenimo etapą plaukiant pasroviui.

Paklausta, kodėl du EP nenugulė į ilgo metro albumą, grupė atskleidžia, kad kiekvienas jų kūrybinis etapas skirtingas ir netelpa į vienus rėmus – jų spalvos ir skambesys yra per daug skirtingi, kad galėtų išlaikyti vientisumą albume: „Kadangi „Atspirtis“ ir „Dreifas“ yra antras mūsų kūrybos puslapis, norėjome paeksperimentuoti su konceptų tematika – taip gimė idėja sukurti du, vienas kitą papildančius, tačiau skirtingą skambesį ir nuotaiką turinčius, minialbumus“.


„Nouvelle“ minialbumo „Atspirtis“ pristatymo koncertas – liepos 1 d. Vilniuje, menų fabrike „Loftas“. Įėjimas į šį koncertą – nemokamas.

GALERIJA

  • Kauniečių grupė „Nouvelle“ pristato naują minialbumą „Atspirtis“: atskleidė, iš ko sėmėsi įkvėpimo
  • Kauniečių grupė „Nouvelle“ pristato naują minialbumą „Atspirtis“: atskleidė, iš ko sėmėsi įkvėpimo
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS