Nuotaikingame vaizdo įraše vaikai atskleidė, ką žino apie Karalių Mindaugą | Diena.lt

NUOTAIKINGAME VAIZDO ĮRAŠE VAIKAI ATSKLEIDĖ, KĄ ŽINO APIE KARALIŲ MINDAUGĄ

  • 1

Artėjant liepos 6 d., kai minėsime Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną, paklausėme vaikų, ką jie žino apie Lietuvos Karalių Mindaugą.

Taip, Karalius Mindaugas buvo drąsus žmogus, jis nebijojo netekti karūnos ar net galvos, bet tam tikrų silpnybių turėjo ir jis. Dar daugiau netikėtų, intriguojančių faktų apie Karalių Mindaugą, to laikmečio tradicijas ir papročius atskleis istorikas Mindaugas Nefas liepos 6 d. organizuojamame šventiniame renginyje „Laisvės karalystė. Tautiškos giesmės giedojimas“ Lukiškių aikštėje, Vilniuje.

 

 

Susirinkusius sveikins Vilniaus meras, muzikinę programą ruošia garsus operos solistas Liudas Mikalauskas, Lietuvos žmonių itin mylimas atlikėjas Marijonas Mikutavičius, „Šventinis Bankuchenas“ ir populiariausio Lietuvoje muzikinio šou „X Faktorius“ dalyviai. Vakaro vedėjai Mindaugas Stasiulis ir Justinas Jankevičius surengs netikėtą išbandymą krepšininkui Mindaugui Kuzminskui. Šventinį vakarą vainikuos iškilmingas himno giedojimas.

Tautiškos giesmės giedojimas organizuojamas jau 11 metų iš eilės. Renginys kasmet sutraukia minias dalyvių ir TV žiūrovų. Šiemet, negalintys sudalyvauti šventėje Lukiškių aikštėje tiesioginę renginio transliaciją galės stebėti 19.30 val. per TV3 ir TVPlay.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Buvęs Lietuvis

Man primena rimti vaidukai Loloko -Boliko atsargai karūna nukris....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS