Nyderlandų atstovas nepasirodė „Eurovizijos“ repeticijoje: rengėjai tiria incidentą | Diena.lt

NYDERLANDŲ ATSTOVAS NEPASIRODĖ „EUROVIZIJOS“ REPETICIJOJE: RENGĖJAI TIRIA INCIDENTĄ

  • 15

Daugelio favoritu laikomas Nyderlandų atlikėjas Joostas Kleinas su daina „Europapa“ nepasirodė penktadienio popietės „Eurovizijos“ repeticijose. Manoma, kad dėl įvykusio incidento į sceną žengti jam neleido organizatoriai. J. Kleinui gali grėsti ir diskvalifikavimas, pranešė portalas „Andover Advertiser“.

26-erių olandų reperis ir dainininkas ketvirtadienio vakarą atliko smagią dainą „Europapa“, taip pagerbdamas savo velionius tėvus. Tą patį vakarą jis pateko į didįjį finalą Malmės arenoje Švedijoje.

Penktadienį per vėliavų paradą jis buvo trumpai matomas repeticijose, bet atėjus metui žengti į sceną, olandas nepasirodė.

Europos transliuotojų sąjunga naujienų agentūrai PA pareiškė: „Šiuo metu tiriame įvykį, apie kurį mums buvo pranešta dėl olandų atlikėjo. Jis nerepetuos iki kito pranešimo“.

Ketvirtadienį per spaudos konferenciją J. Kleinas Izraelio atstovei Eden Golan rėžė, kad ji turėtų atsakyti į klausimą, ar dalyvaudama nekenkia kitų „Eurovizijos“ dalyvių saugumui.

Žurnalistas Izraelio atstovės paklausė: „Ar kada pagalvojote, kad būdama čia keliate pavojų kitiems dalyviams ir visuomenei?“

Mūsų čia nebūtų, jeigu nebūtų saugu.

Moderatorius pasakė, kad ji gali neatsakyti į šį klausimą, bet olandas J. Kleinas sušuko: „Kodėl gi ne?“

Tada E. Golan atsakė: „Manau, kad mes visi esame čia tik dėl vienos priežasties, o Europos transliuotojų sąjunga imasi visų atsargumo priemonių, kad ši vieta būtų saugi ir vieninga visiems, todėl, manau, kad visi yra saugūs. Mūsų čia nebūtų, jeigu nebūtų saugu.“

Ketvirtadienį vykusiame pusfinalyje publika plojo E. Golan, kuri atliko dainą „Hurricane“ (liet. „Uraganas“). Kūrinys buvo perdarytas iš ankstesnės dainos „October rain“ (liet. „Spalio lietus“), kuri, kaip manoma, yra nuoroda į „Hamas“ išpuolius prieš Izraelį.

Izraelis sulaukė raginimų nedalyvauti „Eurovizijoje“ po to, kai Gazos Ruože prasidėjo karas.

Dėl komentarų susisiekta su Nyderlandų transliuotoju „Avrotros“ ir Švedijos kanalu SVT.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Nuomonė

Uždavė visai normalų klausimą, kame problema ? Juolab kad ir atsakymas į jį buvo visai normalus. Bet žydų subinlaižiams ( t.t. ir lietuviams) jis nepatiko. Va, butų paklausę to ruso ar arabo, mūsiškiai būtų susimyžę iš džiaugsmo.

Günter

Pidariuga, kaip ir musu Silvestras

tokia tiesa

o aš jo gailėjau vaikystėj tėvų neteko, dainą skyrė tėvams, o matai koks shiknius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS