Patarimai, kaip surengti gražias, bet nebrangias krikštynas | Diena.lt

PATARIMAI, KAIP SURENGTI GRAŽIAS, BET NEBRANGIAS KRIKŠTYNAS

  • 0

Krikštynos populiarumu nusileidžia turbūt tik vestuvėms ir, žinoma, gimtadieniams. Ir dėmesys šiai sakraliai šventei kasmet vis didėja.

Ne vienai šeimai sunku apsispręsti pirmiausia dėl krikštijamo vaiko amžiaus – vieni nori šią ceremoniją surengti kuo greičiau, kiti laukia, kad mažylis ūgteltų ir prisimintų šventę. Tada diskusijos verda dėl krikštynų programų, kurių centre – vaikai ir visas dėmesys jiems, o ne suaugusiems. Ne pats paskutinis klausimas – krikštynoms skiriama suma, o patirtimi, kaip iškelti gražias, bet nebrangias krikštynas, tėvai noriai dalijasi įvairiuose interneto forumuose. Patarimų jiems turi ir renginių vedėjas Haroldas iš JūsųRenginiai.lt.

1. Krikštykite broliukus ir sesutes vienu metu

Toks sprendimas turi daugybę privalumų. Visų pirma, jūsų atžalos turės bendrą prisiminimą, bendras nuotraukas, bendrą startą naujame etape. Visų antra, taip nušausite du zuikius vienu šūviu: vienas fotografas – gražios visų vaikų krikštynų nuotraukos, sutaupysite laiko, nes nereikės planuoti antrų ar trečių krikštynų, kartu sutaupysite pinigų salės nuomai. Svečiams irgi nereikės kelti dar vienos puotos – du ar keli vaikai, o vaišių stalas vienas. 

2. Žaidimai nieko nekainuoja

Pasitelkite fantaziją – puikiausi žaidimai ir ritualai beveik nieko nekainuoja, tačiau ypač suartina svečius. Puodynės daužymas, vaikelio perdavimas iš namų per langą (buvo tikima, kad tai padeda išvengti piktųjų dvasių), supynės, grynas oras ir visos kitos linksmybės gali būti suorganizuotos pačių jūsų – namie, sode, ar pakeliui iš bažnyčios. Pagalvoti apie tokius šventės džiaugsmus kaip močiučių lopšinių varžybos (kuri daugiau prisimins ir padainuos), viktorina apie krikštijamą vaiką, komandinis pasakos kūrimas, juokingiausių vaikystės istorijų pasakojimas ir daugybė kitų. Juk dažniausiai žmonės pamena, ką veikė, iš ko juokėsi bei ką patyrė, o ne kokią dovaną ar staltiesę gavo.

3. Optimizuokite prisiminimus

Daugelį padėkų ir gražių žodžių, kuriuos rašote ant prabangių kvepiančių lapelių, galite tiesiog ištarti, o jei labai norite įamžinti – surašyti vienoje vietoje. Prisiminimo dovanėlės gali būti ne banalios dėžutės ar saldainiai, o krikštynų metu „iškeptos“ nuotraukos su svečių bei mažylių mieliausiomis akimirkomis. Prabangias puokštes galite pakeisti tikromis laukų gėlėmis, o brangias dekoracijas – dailiai pateiktomis vaiko ar net svečių vaikystės nuotraukomis. Pastarasis variantas ypač sėkminga šventės „korta“, nes spėlionės, kuris vaikas nuotraukoje yra vienas ar kitas dėdė, sukelia daug juoko.

4. Renkite šventę vaikams, o ne giminėms

Kad ir kaip smagu susėsti prie vieno stalo su bičiuliais ar giminėmis, nepamirškite, kad šventės „kaltininkai“ yra ne jie, o krikštijami mažyliai. Todėl, skirstydami šventės biudžetą, pirmiausia galvokite apie vaikelį – jo nuotaiką, drabužius, akimirkų įamžinimą ir apskritai apie tai, kaip sukurti šventę būtent jam. Mėgstamiausi daiktai, žaidimai, geros emocijos, grynas oras – tokie geros vaiko nuotaikos raktiniai žodžiai. Laimingi vaikai = laimingi suaugusieji. Svečių sąrašas taip pat neprivalo išpildyti visos abėcėlės – tegu tai būna patys artimiausi žmonės bei tie, kurie yra svarbūs jūsų vaikams.

5. Nepirkite alkoholio

Krikštynos – vaikų šventė, o alkoholis ir vaikai – nesuderinami dalykai. Apsieikite be jo, be to, alkoholio atsisakymas puikiai tausoja piniginę. Gaiva, šiltos ir šaltos arbatos, kokteiliai, sultys, punšai, kisielius – pamėginkite ir įvertinkite.

6. Atsisakykite salės ar sodybos

Jei šventė vyksta vasarą, visai nebūtina nuomotis salės ar sodybos, juolab nakčiai – marš į gamtą. Čia turėsite platumas savo idėjoms įgyvendinti: galite į žemę prismaigstyti vaikų mėgstamų personažų: kiškučių, meškučių, širdelių ar vardo raidžių. Tokias dekoracijas galite nesunkiai pasidaryti iš kieto spalvoto popieriaus ir pagaliukų arba nebrangiai įsigyti dekoravimo medžiagų parduotuvėse. Nepamirškite vaikų džiaugsmo – balionų! Tai — ir smagus smagus, ir nelabai brangi puošmena. Kita vertus, nėra blogo oro, tik prasta apranga ir dar prastesnė nuotaika – krikštynos gali būti šaunios net pliaupiant lietui ar vidury žiemos. 

7. Planuokite.

Laikas taip pat kainuoja. Fotografas turi darbo ir be visų tetų išklausymo, todėl pasistenkite fotosesijos etapus suplanuoti kuo sklandžiau: jei norite fotografuoti ceremoniją, žaismingesnę fotosesiją organizuokite kuo greičiau po jos. Jei albume norite turėti daugiau portretų ir tiesiog gražių nuotraukų, geriausia fotografavimo darbais užsiimti namuose prieš ceremoniją arba atokiau nuo šurmulio – geriausia, kad vaikai būtų apsupti tik tėvų (taip mažiau blaškysis). Tiesa, krikštynų, kaip ir vestuvių fotografus geriausia „verbuoti“ prieš metus, nes paskutinę akimirką norimas menininkas jau bus užimtas arba siūlys brangesnes paslaugas. Taip pat savo laiką (ir pajamas) planuoja ir krikštynų vedėjai, animatoriai ar dekoratoriai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS