Po internete išplitusio nuogos moters vaizdo įrašo – žinomų žmonių kritika policijai | Diena.lt

PO INTERNETE IŠPLITUSIO NUOGOS MOTERS VAIZDO ĮRAŠO – ŽINOMŲ ŽMONIŲ KRITIKA POLICIJAI

  • 45

Pirmadienį internetą sudrebino netikėtas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip iš policijos automobilio viename Vilniaus komisariato kieme išlipa nuoga moteris. Kaip pareigūnų darytas įrašas atsidūrė „Discord“ platformoje, neaišku. Po šio incidento pasisakė ir žinomi žmonės – policijai nepagailėta kritikos. 

Komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis feisbuke ne tik piktinosi dėl to, kad vaizdo įrašas atsidūrė internete, bet ir kreipėsi į pačius pareigūnus. „Lietuvos policija, o kaip ten su tuo duomenų apsaugos įstatymu šioje šalyje? Čia viskas ok, kad visiškai nuogos moters video nutekinamas į internetą? Visiškai nesvarbu, kad ji yra absoliučiai girta ir nelabai adekvati – išsiblaivys ir atsakys už savo nusižengimus pagal įstatymą.

Bet apie kokį asmens privatumo gynimą galime kalbėti, kai patys pareigūnai nesuvokia, kas yra asmens privatumas ir duomenų apsauga, kuri yra (!!!) ginama įstatymo. Pareigūnai patys į šį įstatymą nusišluostė kojas ir akivaizdžiai parodė, kad jis pas mus negalioja. Jo tiesiog nėra. Šiaip tai wow. Nes tas pareigūnas, kuris nutekino video, dabar bus atsakingas už realiai sužlugdytą moters gyvenimą. Dabar visi los, kad pati kalta. Taip, prisidirbo. Ar kažkas turėjo teisę ją filmuoti ir platinti vaizdo medžiagą internete? Jokiais būdais. Ginti, saugoti, padėti – yeah, right“, – kritikos strėles dėl pareigūnų elgesio leido S. Vaitulionis.

O ką daryti šiai moteriai? Manote, po tokio išplatinto video ji ramiai ir saugiai galės ir toliau tęsti savo gyvenimą?

Apie susiklosčiusią situaciją internete pasisakė ir Danieliaus Bunkaus mylimoji Viktorija Siegel. „As šiandien esu visiškai pakraupusi nuo to, kas vyksta Lietuvoje... Apie ką galvoja pareigūnai??? Apie ką galvoja ir tie, kurie juokiasi iš visos šitos situacijos, siuntinėdami vieni kitiems orumą ir žmogaus garbę žeminantį video.. Ką gi Lietuvos policija atsakys po tokio video išplatinimo apie asmens privatumą ir duomenų apsaugą? Kaip gali šitaip elgiantis žmogus dirbti pareigūnu? Jis gina pilietį, apsaugo ji? Deja, ne. Taip pagalvoju, jeigu net tie, kurie turėtų mus ginti ir saugoti, šitaip dergiasi, tai taip išeina, Lietuvoje jaustis apsaugotu neįmanoma“, – mintimis dalijosi V. Siegel.

„Taip, sutinku, moteris padaugino, galbūt kažko daugiau pavartojo, ko pasekoje jos veiksmai buvo, kaip matome, neadekvatūs, bet ar tai reiškia, jog pareigūnams leidžiama filmuoti ir kelti į viešą erdvę visą šitą cirką taip skatinant patyčias??? Įdomu, koks bus finalas visos šios situacijos? Pareigūnas bus nušalintas nuo pareigų ir viskas? O ką daryti šiai moteriai? Manote, po tokio išplatinto video ji ramiai ir saugiai galės ir toliau tęsti savo gyvenimą? Abejoju. Didžiulė gėda Lietuvos policijai“, – aštrių žodžių negailėjo moteris. 

Primename, kad 1983 metais gimusi moteris sekmadienį Vilniuje sukėlė avariją. Sausio 19 d. apie 14.04 val. Saltoniškių ir T. Narbuto gatvių sankryžoje neblaivi (neblaivumą tikrintis atsisakė) moteris vairavo automobilį BMW. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo apsvaigus. 

Eismo įvykio liudininkai teigė, jog eismo įvykyje dalyvavusi BMW vairuotoja yra galimai apsvaigusi nuo alkoholio, elgiasi neadekvačiai. Vairuotoja buvo sulaikyta ir atvežta į policijos komisariatą. Moteris pakeliui pareigūnų automobilyje išsirengė visiškai nuogai.

Kaip vaizdo įrašas atsidūrė internete, aiškinsis policijos tyrėjai. „Pareigūnų atžvilgiu dabar pradėtas tarnybinis patikrinimas. Kolegos, mūsų tyrėjai, aiškinsis, kaip ta medžiaga galėjo patekti į viešą erdvę“, – portalui sakė Vilniaus policijos vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas.

Kai kuriems internautams užkliuvo tai, kad pareigūnai filmavo nuogą moterį. „Pareigūnams numatyta instrukcija, jei žmogus yra neblaivus, neadekvataus, dėl bendros informacijos jie visada filmuoja tokius vaizdus. Dažnai filmuota medžiaga pridedama prie tarnybinių pranešimų, kai tyrėjams reikia nustatyti kažkokias bylos aplinkybes“, – į kritiką atsakė T. Bražėnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (45)

Nuomonė

Jeigu jie nebūtų nufilmavę, bet pvz., būtų filamavęs savo telefonu koks kitas pilietis iš šalies? Ar nebūtų policijos pareigūnai apkaltinti, kad ją išrengė?... Manau, kad kai kuriais atvejais būtina filmuoti, kad vėliau nekiltų klausimų tam tikrose institucijose. Bet to negalima paltinti viešoje aplinkoje.

Pas mus tėra tik du "žinomi" žmonės?

Nuomone

Juk tai policija juk jiems patinka tyčiotis žmonių kvailiai ne susitvarkė su girta moterims o gal pasinaudojo ja labai tiketina
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS