Po kauniečių atvejo Stano pasidalijo savo istorija: nebijai, kad kaimynai praneš? | Diena.lt

PO KAUNIEČIŲ ATVEJO STANO PASIDALIJO SAVO ISTORIJA: NEBIJAI, KAD KAIMYNAI PRANEŠ?

  • 19

Plačiai nuskambėjusi kauniečių šeimos tragedija neliko nepastebėta ir pramogų pasaulio atstovų. Į šį atvejį savo feisbuko paskyroje sureagavo ir Stanislavas Stavickis-Stano.

„Šį rytą mano vaikas pareiškė, kad neis į mokyklą, paskelbė karą mamai, katei ir man, ir prigulė koridoriaus viduryje. Žmogiškai aiškinom apie pareigas, pasakėm, kad puikiai jį suprantam ir t.t. Bet jis nesikėlė užprotestavęs ir suabejojęs švietimo sistemos privalumais, grasino susidorojimu, žodžiu, visi, kas turi vieną ir daugiau vaikų, supranta. Po ilgų įkalbinėjimų aš jį patikinau, kad išnešiu laukan basą, jei nesiaus batų ir toliau voliosis. Pažadą savo įvykdžiau ir mano atžala, supratusi, kad lauke jau ruduo, pradėjo rengtis, susitaikiusi su likimu. Ir šio posto nebūtų, jei ne mano žmonos žodžiai – „O tu nebijai, kad kaimynai pamatys ir praneš? Kaune atėmė vaikus iš šeimos vien už pliaukštelėjimą per ranką“. Aš skaičiau iš vakaro tą straipsnį ir man kilo įvairių minčių. Tai, ką visuomenė dabar girdi, niekaip nesusiję su vaiko teisių apsauga ir rūpesčiu. Atimti iš šeimos tokius mažuliukus ir susodinti juos į vaikų namus ar perduoti globėjams be rimtos priežasties yra neapsakomas žiaurumas. Tačiau panašios istorijos visada turi dvi puses. Labai gaila, kad antrosios pusės dalyviai, Kauno socialinės tarnybos, nepateikia rišlaus paaiškinimo. Socialiniai darbuotai visoje Lietuvoje atlieka itin svarbią misiją. Net neabejoju, kad devyniasdešimt devyniais atvejais iš šimto jų veiksmai yra pagrįsti ir reikalingi. Todėl labai raginu Kauno miesto tarnybas pripažinti savo klaidą, jei tai tas vienas atvejis iš šimto, arba paaiškinti situaciją visuomenei ir nediskredituoti visoje Lietuvoje su panašiomis problemomis kovojančių darbuotojų. O svarbiausia – nepaversti Lietuvos baimės valstybe, kur žmona savo vyrui sakys – „O tu nebijai, kad kaimynai pamatys ir praneš““, – savo istorija pasidalijo Stano.

Portalas primena, kad visuomenę sukrėtė Panemunėje gyvenančių Eglės ir Gintaro istoriją, kuomet po pasivaikščiojimo Panemunės šile, šeima neteko dviejų vaikų – trijų metų mergaitės ir dviejų berniuko. Viskas vyko praėjusį mėnesį, kai mama su vaikais išėjo į šilą pasivaikščioti.

Kauniečiai, iš kurių atimti du mažamečiai

Vilmanto Raupelio nuotr.

Tai matęs praeivis paskambino policijai ir mama buvo sulaikyta, o tėvui teko vežti vaiką į ligoninę tam, kad būtų patikrinta, ar nėra smurtinių žymių. Nieko neradus, vaikų teisių specialistai vis tiek atėmė vaikus. 

Paimtų vaikų istorija sukrėtė ne tik tėvus, bet ir įvykį mačiusius kauniečius.  Atsitiktinai pro šalį važiavę žmonės baisėjosi vaikų teisių specialistų veiksmais ir matytą vaizdą apibūdina kaip vieną baisiausių, kokį tik yra matę.

Šiandien dėl neeilinio įvykio vyko spaudos konferencija, kurioje vaikų teisių specialistai pripažino klaidas ir atsiprašė šeimos.

GALERIJA

  • Po kauniečių atvejo Stano pasidalijo savo istorija: nebijai, kad kaimynai praneš?
DMN montažas
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

lorenzo

stanai,asile,ateis ir pas tave dėl tavo vaiko ir kur tamsta dėsies,mokėsi babkes teismams,globėjams ir t.t.

Anonimas

Atejo baudziava tai va kur tas geris vaikai grobemi ir baudziami ir tai sakoma vaiko gerbuvis Gaila ir geda ,kad padetu tevams yra seimos baudziamos Ba isu baisiau but nebera kur juk sedintys valdzioje be atsakomybes .o reiktu baust uz kiekvieno vaiko asara

VYTAUTAS

NA ŠTAI,BĖGOM NUO SOCSALIZMO,O PAPUOLĖM Į STALINIZMĄ.ŽINAU,KAIP KAIMYNAS KAIMYNĄ SKUNDĖ,NES JO KARVĖ PATIKO.PRIE VOKIEČIŲ BUVO TAS PAT.JAI GESTAPAS IŠSIVEŽDAVO,TAI JAU NE GRĮŽDAVO.JAI NEBŪTŲ TOKIŲ ŠAKALŲ/STUKAČIŲ,TAI SIBIRAN NEBŪT KĄ VEŽTI.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS