Policijos akiratyje – labdaringas renginys: medicinines kaukes svečiai išmainė į karnavalines | Diena.lt

POLICIJOS AKIRATYJE – LABDARINGAS RENGINYS: MEDICININES KAUKES SVEČIAI IŠMAINĖ Į KARNAVALINES

  • 3

Valdovų rūmuose vykęs labdaringas vakaras atsidūrė policijos akiratyje. Bus aiškinamasi, kodėl svečiai dengė tik akis puošniomis karnavalinėmis kaukėmis, bet nedėvėjo uždarose patalpose dabar privalomų medicininių kaukių, informuoja LNK.

Šeštadienio vakarą žinomi žmonės į Valdovų rūmus buvo sukviesti kilniam tikslui – suaukota 25 tūkst. eurų, kurie bus panaudoti krūties vėžio prevencijai ir gydymui.

Labdaros vakare dalyvavo garsūs Lietuvos atlikėjai, farmacininkai, verslininkai, pramogų pasaulio atstovai. Vakaro tema – „Naktis Venecijoje“. Svečiai atėjo su Renesanso stiliaus domino kaukėmis. Policija aiškinsis, kodėl vakaro dalyviai dengė tik akis.

Uždarose patalpose šiuo metu yra privalomos medicininės kaukės. Policija jau gavo du pranešimus apie tai, kad Valdovų rūmuose galėjo būti pažeisti saugumo reikalavimai.

Taisyklių, kiek tai yra įmanoma, ypatingai iš renginio organizatoriaus pusės, mes tikrai laikėmės.

„Valdovų rūmuose vyko renginys ir to renginio metu nebuvo laikomasi reikalavimų: kaukių dėvėjimo ir kitų nustatytų reikalavimų. Bus pradėta teisena pagal Administracinių nusižengimų kodekso 45 straipsnį. Įvertinsime visas aplinkybes ir priimsime sprendimus“, – situaciją komentavo Vilniaus 3-ojo policijos komisariato viršininkas Donaldas Dubaka.

Labdaros renginio nuotraukos papiktino parlamentarą Remigijų Žemaitaitį: „Patys tie, kurie lenda į telikus, kurie komentuoja, verkia“.

„Žurnalistai patys su kauke sėdi, o visi kiti – vienodai. Baisiausia yra tai, kad aš tarp renginio dalyvių radau keletą veikėjų, kurie antro kovido metu labai aktyviai lindo į televiziją, socialines erdves ir aiškino, kaip čia kovidas sunkus, kaip reikia skiepytis, kaip reikia laikytis saugumo taisyklių ir pan.“, – vardijo parlamentaras.

R. Žemaitaitis sako dėl vakaro Valdovų rūmuose gavęs pylos nuo rinkėjų. „Sako ateik, ateik, Seimo nary. Sako mes va, nusišikt negali be kaukės, iš degalinės varo“, – pasakojo R. Žemaitaitis.

Renginyje be kaukės pozavo Beata Nicholson – ji buvo viena iš vakaro vedėjų. Pagal Vyriausybės nutarimą, vedėjams scenoje kaukių nereikia. „Aš kadangi vedžiau renginį, tai ant scenos buvau be kaukės. Šiaip tai, sakyčiau, kad buvo netgi labai nemažai žmonių, kurie buvo su dvigubomis kaukėmis. Visas veidas uždengtas“, – tvirtino B. Nicholson.

Ž. Gedvilos / Fotobanko nuotr.

Kai kurie be kaukės pozavę labdaros vakaro svečiai kalbėti atsisakė. „Nei aš organizatorius, nei viešas asmuo, taip kad nelabai noriu kalbėti“, – tarstelėjo komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis.

Renginio organizatorė Agnė Grigaliūnienė sako, kad saugumo reikalavimų buvo laikomasi. „Taisyklių, kiek tai yra įmanoma, ypatingai iš renginio organizatoriaus pusės, mes tikrai laikėmės. Ir labai apgailestauju ir atsiprašau, jeigu kažkam atrodė arba galėjo pasirodyti kitaip“, – kalbėjo organizatorė.

Anot jos, kvietimuose nurodyta, kad kaukę dėvėti – būtina, įleisti tik su galimybių pasais, prie Valdovų rūmų įėjimo įrengti termovizoriai, matuojama kiekvieno įeinančiojo temperatūra. Valdovų rūmų salėje oras ne tik ištraukiamas, bet ir filtruojamas.

Uždaroje erdvėje, aišku, kai žmonės susirenka iš vadinamųjų skirtingų socialinių burbulų, yra galimybė užsikrėsti ir perduoti virusą pačiam to nežinant.

„Uždaroje erdvėje, aišku, kai žmonės susirenka iš vadinamųjų skirtingų socialinių burbulų, yra galimybė užsikrėsti ir perduoti virusą pačiam to nežinant“, – teigė virusologas Saulius Čaplinskas.

Anot Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC), viduje be kaukės gali būti ne tik renginio vedėjai, bet ir užkandžiaujantys ar gurkšnojantys svečiai. „Kurie ant scenos dainuoja ar veda renginį, jiems kaukės dėvėjimo prievolės nėra. Jeigu žmogus užkandžiauja stebėdamas renginį taip pat gali būti be kaukės tuo metu. Bet visumoje, jeigu tu gali, tai tą kaukę ir užsidėk“, – kalbėjo NVSC atstovė Irena Taraškevičienė.

Nuotraukose iš šeštadienio vakaro matyti, kad rankose daugelis dalyvių laiko taures. „Kadangi erdvėje jie vaišinosi, tai aš nežinau, ar kas nors galėtų vaišintis per kaukę, gerti arba valgyti“, – situaciją komentavo A. Grigaliūnienė.

„Galima galbūt trumpai pabūti be kaukės, ypač nusifotografuojant šalia su draugais ar prie sienelės, renginiui skirtos. Trumpam nusifotografuoti ir nusiimti kaukę būtų visai logiška. Bet visą renginį būti be kaukės uždaroje erdvėje vis tik būtų neišmintinga“, – tvirtino S. Čaplinskas.

Dėl kaukių nedėvėjimo uždarose patalpose dalyviams gresia bauda iki 500 eurų, organizatoriams – iki 6 tūkst. eurų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Iskrypeliu

Valstybe

o

/burbula/ jau 30m kaip pucia tiek kad jau visus pradejo rusiuot pagal kastas ======

As

Ju nereikia,kam pusti burbula is nieko

SUSIJUSIOS NAUJIENOS