Populiarus muzikos grojaraštis šalina kūrinį „Ko Tau Reikia“ – ragina atkreipti dėmesį ir visas radijo stotis | Diena.lt

POPULIARUS MUZIKOS GROJARAŠTIS ŠALINA KŪRINĮ „KO TAU REIKIA“ – RAGINA ATKREIPTI DĖMESĮ IR VISAS RADIJO STOTIS

Muzikos grojaraščtis „M.A.M.A. TOP 40“ pirmadienį nusprendė pašalinti itin išpopuliarėjusį kūrinį „Ko Tau Reikia“, kurį atlieka sparčiai populiarėjantys atlikėja Adrina kartu su grupe „Hypocrite“. Tai nuspręsti padaryti sulaukus klausytojų pastabų ir atradus Rusijoje išleistą kūrinio atitikmenį „Позвони“ (liet. Paskambink), atliekamą atlikėjų DJ Smash ir Nivesta.

„M.A.M.A. TOP 40“ – tai kas savaitę atnaujinamas lietuviškos muzikos grojaraštis pasiklausymo platformoje „Spotify“, kurio kūriniai nuskamba ir tuo pačiu pavadinimu net dešimtyje radijo stočių skambančią radijo laidą.

Pasak išplatinto pranešimo spaudai, grojaraščio vyriausiojo redaktoriaus Eimanto Rimkaus, tai analogų neturinti situaciją, kuri priverčia dar atsakingiau atrinkinėti kūrinius ir atkreipti dėmesį šalies atlikėjų kūrybą. 

„Kiekvieną savaitę klausytojams siūlome muzikines naujienas ir supažindiname su populiariausiais lietuviškais kūriniais. Kūriniui „Ko Tau Reikia“ kopiant vis į aukštesnes grojaraščio pozicijas, neabejotinai klausytojai skyrė vis daugiau dėmesio, dėl šios priežasties sulaukus pastebėjimų – ėmėme analizuoti jį. Rezultatai išties šokiravo – jau vykstant neišprovokuotam aktyviam Rusijos karui Ukrainoje. Būtent priešiškoje šalyje, Rusijoje, buvo išleistas atlikėjų DJ Smash ir Nivesta kūrinys „Позвони“ (liet. Paskambink). 2023 metų gegužės 5 dieną atlikėja Adrina kartu su grupe „Hypocrite“ išleido lietuviškąjį atitikmenį „Ko Tau Reikia“. Negalime likti abejingi ir nereaguoti į susidariusią situaciją. Dėl šios priežasties ir nesulaukus autorių paaiškinimo, esame priversti užkirsti kelią šio rusiško atitikmens propagavimui ir konkuravimui su autorinėmis Lietuvos atlikėjų dainomis“, – teigia redaktorius.

Originalios dainos versija rusų kalba (DJ Smash ir Nivesta kūrinys „Позвони“ (liet. Paskambink)):

Lietuviška dainos versija (Adrina ir „Hypocrite“ – „Ko Tau Reikia“):

Grojaraščio „M.A.M.A. TOP 40“ autoriai ragina atkreipti dėmesį ir radijo stočių redaktorius, sudarant muzikos grojaraščius, kad išvengtume kūrinių plagiavimo ateityje bei suteiktume originalius kūrinius kuriantiems autoriams visas galimybes patekti į jų grojaraščius. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Rūtenis

Visiškai prisijungiu prie to komentaro, kad reikia pasižiūrėti į 1981 metais M.Gorkio kino studijoje sukurto filmo titrus ir pamatyti kas sukūrė šią dainą, kurią subezdžionavo aktorė Irina Muravjova, o kas dainavo irgi galima sužinoti jau kitais kanalais, jei kam tas įdomu. Taip kad- anksčiau pavogdavo ir pagauti paraudonuodavo, o dabar išsproginę akis vagys dar net pakelia nosis.

As

Išpopuliarėjo daina,tik tada dasuto kad ji nukopijuota.Juokas pro ašaras.

Abu šitei šūdai ir rusiškas taip pat yra vogti

Daina iš sovietmečio muzikinio filmo „Karnavalas“ (1981 m.)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS