Prie naujausio L. Adomaičio albumo „Vandenynai“ dirbo rekordinis skaičius žmonių | Diena.lt

PRIE NAUJAUSIO L. ADOMAIČIO ALBUMO „VANDENYNAI“ DIRBO REKORDINIS SKAIČIUS ŽMONIŲ

  • 1

Neseniai didžiosiose šalies arenose lyg audra praūžęs Lino Adomaičio koncertinis turas „Vandenynai“ jau turi ir kūno pavidalą – atlikėjas išleido galingiausią savo karjeroje muzikos albumą tuo pačiu pavadinimu „Vandenynai“. Prie albumo dirbo rekordinis skaičius žmonių: daugybė šalies muzikantų, simfoninis orkestras, bigbendas, choras ir kviestiniai svečiai.

„Prie šio albumo dirbo daugiau nei 150 profesionalių muzikantų. Tai mano karjeroje kol kas stipriausias darbas. Didžiuojuosi, kad neseniai šį albumą pristatėme Lietuvos arenose drauge su maestro Gintaru Rinkevičiumi ir jo vadovaujamu LVSO kolektyvu. Šis albumas ypatingas, nes daugelį minčių pakuždėjo dar žmonos pilvelyje plaukiojusi dukrelė Saulė. Didžiausi aplodismentai jai“, – šypsosi Linas Adomaitis.

„Įrašyti albumą, bet neišleisti vinilo šiais laikais yra didžiausia muzikanto nuodėmė“, – šmaikštauja Linas Adomaitis, kurio diskografijoje jau trys albumai ilgaamžiškiausioje garso laikmenoje.

Dviguboje vinilinėje plokštelėje ir kompaktiniame diske išleistas Lino albumas „Vandenynai“, kaip sako atlikėjas, yra įkvėptas kelionių dvasios, o kiekviename kūrinyje gausu vandens metaforų ir simbolių. Tai 4 skirtingų nuotaikų ir muzikos žanrų albumas, kurį muzikantas įrašinėjo net ketverius metus. Kiekviena vinilo pusė atspindi skirtingą nuotaiką, žanrą ir vandens formą. Albume klausytojas ras net 19 kūrinių, iš kurių daugelis jau turi vietą melomanų širdyse.

Duetas su aktore ir dainininke Inga Jankauskaite „Mylėt nelengva“ jau skamba Donato Ulvydo kino filme „Ir visi jų vyrai“, o lietuviškame seriale „Paveldėtoja“ Lino ir Ingos duetas tapo pagrindiniu garso takeliu. „Šiam kūriniui buvo verta subręsti ir jo išlaukti – visgi su Inga dainavome prieš 20 metų mano įkurtoje, nuostabiai fantastiškoje ir nepakartojamoje grupėje „L+“. Daug ilgesio šioje dainoje“, – teigia Linas.

Su reperiu Pushu įrašytas kūrinys „Smėlio laikrodis“ prieš metus tapo tituline Lino scenos 20-mečio turo daina, be to tokiu pat pavadinimu išleistas ir gyvo garso albumas interneto platformose. Lino koncertuose šį kūrinį ypač mėgsta klausytojai.

Pasaulio lietuvių Dainų šventėje legendine tapusi daina „Kol kartu“ praėjusiais metais skambėjo ne tik su daugiatūkstantine choristų armija – ji buvo atliekama daugybėje Lietuvos miestų bei pasaulio lietuvių bendruomenių.

Ko gero, daugiausiai simpatijų sulaukė titulinė albumo daina „Vandenynai“, kurią atlikėjas dedikuoja savo pirmagimei dukrai Saulei. Linas prisipažįsta, kad negali paaiškinti šios dainos fenomeno. Ją kasdien Youtube kanale perklauso apie 15 000 klausytojų. Šiam kūriniui vaizdo klipą Linas Adomaitis drauge su žmona Irma filmavo tolimojoje Čilėje.

Albume „Vandenynai“ melomanai išgirs Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro skambesį, gaus Kauno bigbendo funk’o dozę ir galės maudytis KTU akademinio choro „Jaunystė“ balsų jūroje. Daugybė profesionaliausių šalies atlikėjų pridėjo pirštą prie šio albumo, kurį muzikos prodiuseris ir dainininkas Linas Adomaitis savo naujojoje įrašų studijoje kruopščiai redagavo ir suvedė į vieną platų, gilų, gaivų, banguotą, ramų, įvairiaspalvį, beribį vandenyną.

Lino Adomaičio albumas „Vandenynai“ išleistas CD ir dvigubos vinilinės plokštelės formatais, o melomanai čia ras ne tik atlikėjo muziką, bet ir įspūdingą nuotraukų albumą, kurtą didžiausio pasaulio vandenyno pakrantėse. Albumą galima rasti Lino Adomaičio koncertuose, internetinėse muzikos platformose bei knygynų tinkle „Vaga“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Manau

ne dainininkas o pajacas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS