Priklausomiems nuo skanaus maisto – šefės I. Juciūtės receptai | Diena.lt

PRIKLAUSOMIEMS NUO SKANAUS MAISTO – ŠEFĖS I. JUCIŪTĖS RECEPTAI

  • 0

Šeštadienio rytais su TV3 laidos "Virtuvės istorijos" žiūrovais sveikinasi tinklaraštininkė ir profesionali šefė Ilona Juciūtė, kuri ne tik dalijasi patiekalų receptais, patarimais, bet ir sugeba prakalbinti bet kurį laidos svečią. Liekna moteris neslepia – stebuklų nėra ir išlaikyti puikias kūno formas nėra lengva.

"Aš esu priklausoma nuo skanaus maisto. Visada save guodžiu: arba valgai, ką nori, arba atrodai, kaip nori. Pati dar tik mokausi valgyti po nedaug. Mūsų skrandis juk ne šiukšliadėžė, kad reikėtų ten dėti bet ką", – sako I.Juciūtė. O gražesnei dienai, šventei ar artėjančiam iškylų sezonui idealiai tiks jos siūlomi receptai.

"Virtuvės istorijos" – šeštadieniais 9 val. per TV3.

Šašlykai su pomidorų salsa

Reikės:

1 kg marinuotos sprandinės šašlykų;

400 g įvairių rūšių pomidorų;

avokado;

citrinos;

mėlynojo svogūno;

druskos ir pipirų;

kelių šaukštų alyvuogių aliejaus.

Pasigaminkite pomidorų salsą: supjaustykite pomidorus, avokadą ir svogūną kubeliais, pašlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais bei įpilkite aliejaus. Mėgstamame marinate paruoštus šašlykus sumaukite ant iešmelių ir kepkite ant įkaitintų žarijų apie 20 minučių nuolat vartydami. Patiekite su salsa.

Lašišos suktinukai su varškės sūrio kamuoliukais

Reikės:

sūdytos lašišos;

indelio varškės užtepėlės;

džiūvėsėlių;

sultenių;

džiovintų pomidorų užtepo.

Ant džiūvėsėlių užtepkite džiovintų pomidorų užtepo. Varškės sūrio kamuoliuką susukite į lašišos juostelę. Ant džiūvėsėlio dėkite kelis lapelius sultenių salotų ir į lašišą suvyniotą varškės kamuoliuką.

Šokoladinis pyragas su sūrio kremu

Reikės:

250 g sviesto;

300 g juodojo šokolado;

2 kiaušinių;

300 g miltų;

150 g cukraus.

Kremui reikės:

500 g „Philadelphia“ grietinėlės sūrio kremo;

150 g cukraus;

2 kiaušinių

220 g grietinėlės.

Šokoladą ištirpinti su sviestu ir atvėsinti. Kiaušinį išplakti su cukrumi, sumaišyti su šokolado lydiniu ir persijotais miltais. Masę iškloti ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepti 10 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Grietinėlės sūrį išplakti su cukrumi, įmaišyti kiaušinį bei grietinėlę ir supilti ant pagrindo. Kepkite dar 15 minučių. Leiskite atvėsti orkaitėje, vėliau dėkite į šaldytuvą ir vėsinkite dar valandą. Supjaustykite kvadratėliais ir valgykite.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS