Princas Harry netikėtai atvyko į Londono teismą | Diena.lt

PRINCAS HARRY NETIKĖTAI ATVYKO Į LONDONO TEISMĄ

Didžiosios Britanijos princas Harry (Haris) pirmadienį netikėtai atvyko į Londono teismą, nagrinėjantį jo ieškinį prieš laikraščio leidėją dėl įtariamo neteisėto informacijos rinkimo.

Londono teisme britų bulvarinių laikraščių grupės advokatas rengėsi prašyti teisėjo atmesti princo, Eltono Džono (Eltono Džono) ir kelių kitų įžymybių ieškinius, kuriuose žiniasklaidos grupė kaltinama telefoninių pokalbių pasiklausymu ir kitais privatumo pažeidimais.

Teismas svarstys vieną iš kelių ieškinių, kuriuos Harry yra iškėlęs žiniasklaidai. Posėdžiai turėtų trukti keturias dienas.

Harry dalyvavimas Londono aukštesniojo teismo posėdyje rodo, kokia jam svarbi ši byla.

Tokius laikraščius kaip „Daily Mail“ leidžianti „Associated Newspapers“ prašo teismo nutraukti ieškinius, kuriuos pateikė keli žinomi asmenys, siekiantys žalos dėl netinkamo privačios informacijos naudojimo atlyginimo.

Tarp kitų ieškovų yra E. Johno sutuoktinis Davidas Furnishas (Deividas Fernišas) ir aktorės Liz Hurley (Liz Herli) bei Sadie Frost (Seidi Frost).

Harry, kuris yra atsisakęs karališkųjų pareigų ir nuo 2020-ųjų gyvena Kalifornijoje, buvo nufotografuotas atvykstantis į teismą Londono centre.

Pasak advokatų kontoros „Hamlins“ pareiškimo, paskelbto 2022-ųjų spalį, grupė ieškovų pradėjo teisinius veiksmus praėjusiais metais, kai sužinojo apie „įtikinamus ir didelį nerimą keliančius įrodymus, kad jie tapo „Associated Newspapers Limited“ (ANL) vykdytos bjaurios nusikalstamos veiklos ir šiurkščių privatumo pažeidimų aukomis“.

„Hamlins“ teigia, kad neteisėti veiksmai apėmė privačių detektyvų samdymą siekiant slapta įrengti pasiklausymo prietaisus automobiliuose ir namuose bei privačių telefoninių pokalbių įrašinėjimą.

„Associated Newspapers“ šiuos kaltinimus pavadino „absurdišku šmeižtu“ ir „iš anksto suplanuotu ir organizuotu bandymu įvelti „Daily Mail“ leidinius į... skandalą“.

2006 metais Didžiojoje Britanijoje kilo įsilaužimų į telefonus skandalas, kai paaiškėjo, kad laikraščio „News of the World“ žurnalistai įsilaužė į karališkųjų asmenų, įžymybių ir žmogžudysčių aukų balso pašto dėžutes.

Dėl to buvo uždarytas šis masiškai pardavinėtas sekmadieninis bulvarinis laikraštis, policija pradėjo milžinišką tyrimą, buvo pareikšta kaltinimų.

ANL atstovas spaudai taip pat teigė, kad kaltinimai yra „labai šmeižikiški teiginiai, nepagrįsti jokiais patikimais įrodymais“.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

WC

nu grynas bomzas. pastatyk prie konteinerio...

iš snukelio

tai grynas pijokas Matyt pavaro kasdien

Atsiprasau

Ar ans savo patelkai pize laiAZydavop ar nelaizuydavo?Kad anai ciulpe ir teip aisku,bet Letetcuvos vevesuuomenyj laba rupt ot tok fakteris.A suprantat degeneratai kad tai yr pats glauniausias Letcuvos Historijoj Ynvikis?Kodel jumis net Amarakonai vadfina protiskai atsilikusiais?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS