Prokuratūra nusprendė, kokias sankcijas taikyti girtam prie vairo įkliuvusiam M. Stonkui | Diena.lt

PROKURATŪRA NUSPRENDĖ, KOKIAS SANKCIJAS TAIKYTI GIRTAM PRIE VAIRO ĮKLIUVUSIAM M. STONKUI

Girtą prie vairo sėdusį aktorių Mantą Stonkų prokuratūra nusprendė atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Tokį nutarimą gruodžio 7 dieną priėmė Utenos apylinkės prokuratūros prokuroras Mindaugas Rašinskas. Buvo nutrauktas ir ikiteisminis tyrimas.

Ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo neblaiviam, kai transporto priemonės vairuotojui nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas, pradėtas po to, kai šių metų spalio 29 dieną aktorius buvo sustabdytas Zarasų rajone, vairuojantis kitam asmeniui priklausantį automobilį. Vairuotojo kraujyje buvo rasta 1,63 promilės alkoholio.

Kaip portalą kauno.diena.lt informavo prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Stundžienė, M. Stonkus savo kaltę pripažino ir gailėjosi.

„Jo gynėjas kreipėsi į ikiteisminiam tyrimui vadovaujantį prokurorą, prašydamas vairuotoją nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal laidavimą. Įvertinęs visus ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis, prokuroras M. Rašinskas vakar priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą atleidžiant M. S. nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, nustatant vienerių metų laidavimo terminą, perduodant jį artimo šeimos nario, sutikusio tapti laiduotoju, atsakomybei“, – teigė prokuratūros atstovė.

Prokuroro nutarime nurodoma, kad M. Stonkui skirtina baudžiamojo poveikio priemonė – draudimas vairuoti kelių transporto priemones dvejus metus bei konfiskuotinas nusikalstamos veikos padarymo įrankio – automobilio „Suzuki“ – ekvivalentas pinigais – 3, 4 tūkst. eurų valstybės naudai.

Prokuroro nutarimas pateiktas patvirtinimui Utenos apylinkės teismo Ignalinos rūmų ikiteisminio tyrimo teisėjui.

Kaip jau buvo skelbta, po šio neatsakingo poelgio aktorius M. Stonkus feisbuke prisipažino, kad girtas sėdo prie automobilio vairo.

„Artimiausi žmonės situaciją jau žino, o dabar noriu, kad sužinotumėt ir jūs, bet iš manęs paties. Savaitgalį padariau taip, kaip niekada gyvenime negalvojau, kad darysiu – būdamas draugų sodyboj girtas sėdau už automobilio vairo. Jokios lengvinančios ir mane teisinančios aplinkybės nėra svarbios, nes pats visada atvirai smerkiau besielgiančius panašiai ir buvau įsitikinęs, kad man taip neatsitiks. Klydau. Suprantu, kad vairuodamas girtas ne tik sukėliau riziką nukentėt niekuo dėtiems žmonėms, bet ir sugadinau gero tėvo ir vyro įsivaizdavimą savo šeimos nariams. Prisiimsiu visą pagal rašytus ir nerašytus įstatymus man priklausančią atsakomybę. Labai atsiprašau žmonių, kurie mane gerbė ir manim tikėjo. Aš jus nuvyliau“, – tuomet atsiprašė M. Stonkus.

Šios nemalonios situacijos ir prokuroro nutarimo aktorius pakomentuoti portalui kauno.diena.lt nepanoro.

GALERIJA

  • Mantas Stonkus
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Atiduoti ji zoofilam

Lai myli ji be galo ie be krasto kaip kale.

////////

atiduot Rackeviciuj dviem savaitem... lai pravalo jam visas skyles

swarovskiw

neimkk i galva, nusiramink, kaledos…
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS