R. Pivoriūnaitė: galiu lengvai gyventi be televizoriaus | Diena.lt

R. PIVORIŪNAITĖ: GALIU LENGVAI GYVENTI BE TELEVIZORIAUS

Europos kiokušin karatė čempionė Rita Pivoriūnaitė nėra užkietėjusi televizoriaus žiūrovė, tačiau stengiasi nepraleisti žinių, mielai žiūri politikos, ekonomikos, aktualijų laidas ir futbolą.

– Televizijos projekto "Delfinai ir žvaigždės" dalyvė R. Pivoriūnaitė turbūt dabar dažniausiai žiūri laidas apie delfinus?

– (Juokiasi). Panašiai, nes anaiptol nesu užkietėjusi televizijos žiūrovė. Dabar antradienio vakarais Klaipėdoje sąžiningai su kitais laidos dalyviai žiūrime "Delfinai ir žvaigždės". Juokiamės iš savęs ir sergame vienas už kitą.

– Sakot, nesate užkietėjusi žiūrovė. Kokia esate?

– Iš tų, kuri gali gyventi be televizijos. Esu labai užimta, tad beveik neturiu laiko patogiai sėdėti ant sofutės ir žiūrėti televizorių.

– Tačiau kažką žiūrite?

– Visada stengiuosi pažiūrėti žinias. Pabūsiu diplomatiška, kanalų neminėsiu, bet priklauso nuo laiko – 19 val. žiūriu žinias vienu kanalu, 20.30 val. – kitu.

– Kartais žmonės mėgsta įsijungti televizorių ką nors darydami. Ar būna toks fonas jūsų namuose?

– Jei įsijungiu televizorių, fonas būna ne muzika, kaip mėgsta daugelis, bet CNN ar BBC žinios.

– Ir kokius pranešimus dažniausiai užfiksuoja jūsų ausys?

– Ekonomikos, kurie įprastai susiję su politika. Įprotį domėtis politika, ekonomika, aktualijomis išugdė tėvai. Natūralu, kad sportuodama visą gyvenimą domiuosi ne tik karatė, bet ir kitomis sporto šakomis.

– Koks sportas jums numeris du? Kokias varžybas, be karatė, dar žiūrite per televiziją?

– Žinoma, pirmoje vietoje karatė, bet šį sportą rodo labai retai. Antroje – futbolas. Labai mėgstu šį sportą. Štai ir praėjusią savaitę vakarieniavome ir su draugais kartu žiūrėjome Čempionų lygos rungtynes tarp "Barcelona" ir Madrido "Atletico".

– Nemažai moterų futbolą žiūri, anot jų, dėl gražių vyrų.

– (Juokiasi) Ne, aš ne iš tų žiūrovių. Futbolas man įdomus kaip sportas.

– Kokias laidas dar žiūrite, kai būna tų laisvų akimirkų, kai galima laisvai maigyti televizijos pultelio mygtukus?

– Tik ne pramogines. Žiūriu debatų, politikos, diskusijų, aktualijų laidas. Man patinka visos Edmundo Jakilaičio vedamos laidos.

– Tik politika ir sportas? Pramoginėms laidoms, išskyrus projektui apie delfinus, griežtas "ne"?

– Iš pramogų – nebent filmai.

– Turbūt ne turkiški ar meksikietiški serialai?

– (Juokiasi) Ne, tikrai ne. Tam reikia daug laisvalaikio. Pažiūriu, ką vertina kritikai, draugai, atsižvelgdama į atsiliepimus. Kažką naujo ir įdomaus. Tačiau nemėgstu fantastikos ir siaubo. Vis dėlto esu iš tų žiūrovų, kurie mėgsta ne pramogines, laidas ir serialus, bet "National Geographic", "Discovery", CNN, BBC kanalus.

– Kokią laidą žiūrint per televizorių užklupę Ritą nustebtų jūsų artimieji ir draugai?

– Saldžius ir lengvus serialus.

– Minėjote CNN, BBC, "Discovery", "National Geographic". O ko trūksta Lietuvos televizijos kanalams?

– Solidžių, rimtų, nepaviršutiniškų laidų apie ekonomiką, politiką, mokslą. Ir įdomiai pateiktų. Pas mus pernelyg daug paviršutiniškų, neįdomių laidų. Trūksta laidų ir apie sportą. Nėra nei stabilaus sporto žurnalo, nei geros laidos. Ilgesnį laiką kuria laidą Vlada Musvydaitė-Baranauskienė, tačiau galėtų daryti šiek tiek kitaip, įsigilinti į įvairias sporto šakas. Būčiau laiminga, jei televizijoje būtų profesionali, įdomi sporto laida.

– Jei jums duotų daug pinigų ir sakytų, kurk naują televizijos laidą, Rita, tai būtų laida apie sportą ar politiką?

– Jei duotų daug  pinigų ir gerą komandą, pradėčiau kurti laidą apie sportą, o vėliau – kas žino, kuo tai galėtų baigtis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gerbejas

Tikra grazuole..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS