J. Baltrukonytė – apie darbą ir svajonių gyvenimo kainą | Diena.lt

J. BALTRUKONYTĖ – APIE DARBĄ IR SVAJONIŲ GYVENIMO KAINĄ

  • 0

Ranka pasiekiamas vandenynas, kiaurus metus šviečianti ir šildanti saulė, namai dideliais langais ir jokio viršininko, primenančio, kad dar yra nebaigtų darbų, – ar norėtumėte taip gyventi?

Tai kas gi trukdo, sakytų žurnalistė, žurnalo sumanytoja ir vaikiškų knygų autorė Jurga Baltrukonytė, susikūrusi tokį, tarsi iš atviruko, gyvenimą su vyru fotografu Algiu Kriščiūnu ir dukra Paula Fuerteventūros saloje.

Pasak žinomos žurnalistės, kiekvienas galėtų gyventi svajonių gyvenimą, tačiau – tik su viena sąlyga.

„Truputį nuliūdinsiu – dirbti reikės daug. Kas dirba sau,  žino, kad dirbti reikia daugiau, nei dirbtum būdamas samdomu darbuotoju. Bet tas darbas kitoks, gali jį organizuotis, pavyzdžiui, savaitę labai stipriai dirbti, savaitę – atostogauti. Bet, dirbdamas sau, gali gyventi savo svajonių gyvenimą“, – pasakoja Jurga laidoje „Beatos virtuvė“.

Jau daugelį metų socialiniuose tinkluose ir savo žurnale skleidžianti nerūpestingo ir laimingo gyvenimo idėjas Jurga visus drąsina svajoti ir siekti, bet kartu neslepia, kad svajonės turi savo kainą.

Iš tiesų galėčiau drąsiai pasakyti, kad galėčiau mažiau dirbti, to irgi mokausi, bet kol kas nesiseka.

„Svajonių gyvenimas turi ir materialiąją pusę. Tai darbas, laikas ir įtampa, kurią visą laiką jauti: ar nepalikai klaidų, ar pirks žmonės tavo žurnalą, ar viršelis pakankamai geras? Tokia ta mano virtuvė. Iš tiesų galėčiau drąsiai pasakyti, kad galėčiau mažiau dirbti, to irgi mokausi, bet kol kas nesiseka. Tačiau bent jau teoriškai žinau, kaip, tarkim, saloje, kur gyvenam, veikia tas principas. Yra tokia kavinukė ant kranto. Kai ten nuvažiuojam, ji būna arba uždaryta ir netenka viso turistų srauto, arba sako: mes šiandien neturim maisto. Įsivaizduojat, kad restoranas turistinėje vietoje gali neturėti maisto, turi tik gėrimų. Arba sako, kad šiandien dirbs tik iki trijų. Aš klausiu – kodėl? Ar žmonių tokioj vietoj nėra, ar kas? Sako, mes pasiskaičiavom, kad šį mėnesį mums nereikia daugiau dirbt. Jiems užtenka tų uždirbtų pinigų, ir viskas, dirbti nebereikia“, – pasakoja Jurga.

Prašmatniais klajokliais savo šeimą juokais vadinanti Jurga pasakoja, kad saloje gyvena ne tik dėl visada gero oro ir šilumos. Čia šeima rado ypatingą mokyklą, kurioje dukra Paula mokosi ne tik matematikos ar kalbų, bet įgyja, pasak Jurgos, labai svarbių sėkmingai ateičiai žmogaus savybių.

Apie svajonių gyvenimą, Paulos lankomą mokyklą ir tikros laimės receptą – Jurgos ir Beatos pokalbis jau šįvakar, 19.30 val. LRT laidoje „Beatos virtuvė“. Be to, laidoje – tobulas baklažanų apkepas – parmidžana, senovinis medaus tortas ir „Šeimininkės užrašai“, kuriuose Beata patars, kaip teisingai virti avinžirnius, pupeles, žirnius ir lęšius.

 

GALERIJA

  • J. Baltrukonytė – apie darbą ir svajonių gyvenimo kainą
  • J. Baltrukonytė – apie darbą ir svajonių gyvenimo kainą
Kadras iš laidos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS