Renginių atstovai internete surengė protesto akciją: buvome kantrūs, dabar norime aiškumo | Diena.lt

RENGINIŲ ATSTOVAI INTERNETE SURENGĖ PROTESTO AKCIJĄ: BUVOME KANTRŪS, DABAR NORIME AIŠKUMO

  • 10

Privačių renginių verslo atstovai neapsikentė: pasak jų, kantrybės taurės perpildytos, o iš valdžios jie nori aiškumo ir konkrečių veiksmų. Dėl šios priežasties internete surengta protesto akcija „Mes privalome dirbti“. Šia tema viešojoje erdvėje pasisakė ir renginių vedėjai, ir kiti žinomi žmonės.

Prie internete plintančios protesto akcijos prisidėjo ir renginių vedėjas Remigijus Žiogas. „Jeigu atvirai, tai tikrai jau neveikia tie coronos skaičiai per žinias, visi pavargo. Mokame saugotis, jau išmokome, turime grįžti į gyvenimą. Taip nebegalima. Corona niekur nedings. O gyventi reikia. Jau šešis mėnesius privačių renginių verslas uždarytas dėl karantino! Mes privalome dirbti!!!! Privatūs renginiai yra saugūs ir sąmoningi, tą mes įrodėme dirbdami 2020 metų sezoną. Mes esame atsakingi už savo, užsakovų ir kiekvieno šventės dalyvio sveikatą. Jau laikas bendrauti gyvai, kaip tai daro visos progresyvios šalys pasaulyje!“ – mintis socialiniame tinkle išdėstė R. Žiogas.

 

Kantrybė ir supratingumas turi terminus. Buvome kantrūs, dabar mes norime aiškumo, planų ir veiksmų.

R. Žiogui antrino ir renginių vedėjas Dainius Palivonas. „Mes esame veiklūs, kūrybingi, mes geriname visuomenėje fizinę ir dvasinę sveikatą, o šiuo metu ji yra kritinės būklės. Mes neprašome darbo, mes jį sukuriame patys ir sukuriame darbo vietas kitiems. Mes norime gyventi šalyje, kurioje žodžiai „dar pakentėkite“ ir „sėdėk namuose“ turi terminus, mes norime valdžios aiškumo ir veiksmų! Mes norime, kad kiekvienas išnaudotų savo potencialą, kompetencijas, gebėjimus, nes dirbti nemylimame darbe tik dėl išgyvenimo yra žeminimas žmogaus prigimčiai. Mes skirtingi – tuo ir stiprūs! Saugiai ir sąmoningai!“ – tvirtino D. Palivonas.

 

 

Būtų žymiai mažiau nepasitenkinimo, jeigu gautume atsakymus, koks mūsų likimas, ar yra kokie nors konkretūs planai, kokiomis pakopomis bus laisvinami privačių renginių apribojimai?

Prie protesto akcijos prisidėjo ir dainininkas Stanislavas Stavickis-Stano. Pasak atlikėjo, jeigu nebus leista vykti renginiams ir koncertams, jam teks įsidarbinti delfinariume. „1999 metais Klaipėdos delfinariume įgijau specialybę. Išmokau snukiu įmesti kamuolį į krepšį, moku peršokti dvigubą lanką, moku paploti pelekais ir užvesti visus žiūrovus, kad jie paplotų. Pasirodymo gale moku visus aptaškyti vandeniu. Gebėjimų dar nepraradau. Tačiau nuo rugsėjo mėnesio aš ir mano kolegos, dabar jau šneku rimtai, nesame turėję nė vieno renginio ar koncerto. Tai jau yra rimta. Sakau savo ir kolegų vardu – mes privalome dirbti. Jeigu ne, kreipiuosi į Klaipėdos delfinariumą. Įgūdžių ir gebėjimų nepraradau. Prašau mane įtraukti į vasaros ruonių ir delfinų programą“, – vaizdo įraše sakė dainininkas.

Renginių vedėjas Tomas Grigaitis tvirtino, kad kantrybės ir supratingumo taurės jau persipildė – dabar renginių atstovai nori aiškumo ir konkrečių planų.

„Gali kažkam atrodyti, kad mes tik šaukiame, kad norime dirbti, nekreipdami dėmesio į aplinkybes, o realybė yra tokia, jog išsiuntėme dešimtis laiškų su klausimais atsakingoms institucijoms ir negavome atsakymų. Planai, kaip saugiau dirbti privačiose šventėse yra paruošti ir pristatyti seniai, bet į jokią diskusiją su mumis nesileidžiama. Mes neturime aiškumo, nėra jokio mūsų verslo srities laisvinimo plano, jokių nustatytų kriterijų. Draudžiama ir tiek. Kiek, kaip iki kada bus draudžiama? Tyla. O mes norime žinoti, norime pasakyti klientams, kurie laukia, kuriems esame įsipareigoję. Būtų žymiai mažiau nepasitenkinimo, jeigu gautume atsakymus, koks mūsų likimas, ar yra kokie nors konkretūs planai, kokiomis pakopomis bus laisvinami privačių renginių apribojimai? Kokiais kriterijais remiantis, kada bus leidžiami privatūs renginiai 10, 20, 50 žmonių? Nors, būkime atviri, vieną atsakymą į 100 klausimų gavau, buvo palinkėta supratingumo ir kantrybės! Kantrybės, Karlai, po šešių mėnesių kantriai laukiant nežinomybėje. Kantrybė ir supratingumas turi terminus. Buvome kantrūs, dabar mes norime aiškumo, planų ir veiksmų. Todėl šiandien mes jau šaukiame garsiai: mes privalome dirbti“, – norą grįžti į įprastą gyvenimo ritmą išsakė renginių vedėjas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

T

Prasom dirbkit,juk zmoniu reikia prekyboj,statyboi,trasporte,gamyboj.

nuomone

sedekit tyliai, klounai, bus vasara, atnaujins veikla tada ir galesit linksmint liaudi

Ir

durnam aišku kad karantinas kaip priemonė jau neturi jokios reikšmės.Valdžiukė laikosi jo įsitvėrusi kadangi nieko daugiau negali pasiūlyt. O atsimenate kaip jie mus ,,liečino" kalbelėmis - tipo, ,,duokite mums laiko ir mes susitvarkysime"?:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS