Režisierius T. Vidmantas žada kreiptis į teismą: čekų filme – panašios scenos | Diena.lt

REŽISIERIUS T. VIDMANTAS ŽADA KREIPTIS Į TEISMĄ: ČEKŲ FILME – PANAŠIOS SCENOS

  • 1

Lietuvių režisierius Tadas Vidmantas žada kilti į kovą su čekų kompanija, kuri, anot lietuvio, sukūrė beveik identišką filmą jo kūriniui „Trys milijonai eurų“.

„Prieš kelis mėnesius atsidarau savo IMDB ir matau, kad parašiau naują filmą, kurio nerašiau. Viskas buvo taip: čekų kompanija paėmė „Tris milijonus eurų“ ir vos ne pakadriui, mūsų neatsiklausę, pasidarė savo versiją. Ir ne šiaip už nuosavas kronas, o dar ir iš valstybinio kino fondo gavo jam finansavimą. Taip išeina, kad mano filmai kol kas turi didesnį šansą gauti valstybės finansavimą, tik tuo atveju, jeigu ta valstybė yra svetima ir filmas statomas be mano žinios. Dabar mes tuos kiaušinius į teismą duosim. Po kelių metų galėsiu informuot, kaip seksis“, – socialiniame tinkle rašė režisierius.

T. Vidmanto „Facebook“ įrašas.

T. Vidmantas palygino ir kelias scenas iš abiejų filmų. Jos – gana panašios. 

T. Vidmanto „Facebook“ montažas.

„Jie ne tik, kad pavogė, bet dar ir mane IMDB nurodė, kaip jų vogtos versijos bendraautorių. Jei nebūtų to padarę, niekad nebūčiau apie tai sužinojęs, nebūtų dabar jokio ieškinio“, – aiškino režisierius, pasidalijęs ir čekų kompanijos filmo vaizdo įrašu.

 

 

 

 

GALERIJA

  • Režisierius T. Vidmantas žada kreiptis į teismą: čekų filme – panašios scenos
  • Tadas Vidmantas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kaunietis

Smagu būtų sužinoti, kaip einasi ir pasibaigia teismo procesas. Sėkmės mūsiškiams...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS