Rokerės A. Morissette vadybininkas prisipažino dėl 5 mln. dolerių vagystės | Diena.lt

ROKERĖS A. MORISSETTE VADYBININKAS PRISIPAŽINO DĖL 5 MLN. DOLERIŲ VAGYSTĖS

  • 1

Rokerės Alanis Morissette (Alanis Moriset) vadybininkas trečiadienį prisipažino dėl beveik 5 mln. dolerių vagystės iš jos santaupų ir melavęs, kad tie pinigai buvo naudojami marihuanai auginti.

Jonathanas Toddas Schwartzas (Džonatanas Todas Švarcas) Los Andželo federaliniam teismui pateiktuose dokumentuose sutiko padaryti kaltės pripažinimo pareiškimą dėl pinigų išviliojimo.

J.T. Schwartzas prisipažino nuo 2010 iki 2014 metų be A. Morissette žinios iš jos sąskaitos paėmęs apie 4,8 mln. dolerių (apie 4,5 mln. eurų), o buhalterinėse ataskaitose tuos pervedimus vadino „įvairiomis/asmeninėmis išlaidomis“.

Kai naujasis muzikantės vadybininkas aptiko numanomą vagystę, J.T. Schwartzas pateikė išgalvotus paaiškinimus, tarp kurių buvo teiginiai, kad dainininkė investavo į kanapių auginimo verslą.

Šis asmuo taip pat prisipažino pavogęs daugiau kaip 1,7 mln. dolerių (apie 1,6 mln. eurų) iš dar vienos neįvardytos garsenybės ir sportininko.

„Ponas Schwartzas buvo samdomas apsaugoti savo klientų pinigus profesionaliai juos valdant, bet jis išgrobstė milijonus, kad pats praturtėtų“, – savo pranešime rašo JAV federalinio tyrimų biuro Los Andželo biuro vadovo pavaduotoja Deirdre Fike (Dirdra Faik).

15 mln. eurų žala

Kanadoje gimusi ir Los Andžele gyvenanti dainininkė, 10-ojo dešimtmečio alternatyviojo roko bumo žvaigždė, sakė, kad dėl buvusio vadybininko vagysčių ir kitų jo machinacijų patyrė iš viso 15 mln. dolerių žalą. Ieškinį prieš J.T. Schwartzą ji pateikė gegužę.

Dainininkė teigė atsisakiusi „pelningo“ pasiūlymo surengti penkis šou Las Vegase, nes J.T. Schwartzas įtikino ją, kad pinigų jai nereikia.

A. Morissette šių metų kovą atleido vadybininką, kai jai kilo įtarimas dėl šio žmogaus veiksmų. Dainininkė skundėsi, kad J.T. Schwartzas laiku nepateikdavo informacijos apie jos finansus.

Kompanija „GSO Business Management“, pateikusi atskirą ieškinį J.T. Schwartzui, nurodė, kad jos pačios tyrimas atskleidė, jog šis vyras gyveno prabangiai – pavyzdžiui, už 50 tūkst. dolerių (47 tūkst. eurų) atostogavo Ramiojo vandenyno saloje Bora Bora. Jis buvo skolingas 75 tūkst. dolerių (per 70 tūkst. eurų) lošimo namams Bahamose ir „reikšmingą“ sumą – valstybės iždui.

Manoma, kad J.T. Schwartzas vasario 1 d. formaliai pateiks savo kaltės pripažinimo pareiškimą dėl dviejų kaltinimų elektroniniu sukčiavimu ir mokesčių deklaracijų klastojimu.

Nors už šiuos pažeidimus vadybininkui gresia iki 23 metų praleisti už grotų, bet jam pripažinus kaltę teisėjas J.T. Schwartzui tikriausiai skirs 4–6 metų įkalinimo bausmę.

GALERIJA

  • Rokerės A. Morissette vadybininkas prisipažino dėl 5 mln. dolerių vagystės
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

minde

grazi ir tuetinga

SUSIJUSIOS NAUJIENOS