Septynioliktą kartą miestuose ir miesteliuose skambės Gatvės muzikos diena | Diena.lt

SEPTYNIOLIKTĄ KARTĄ MIESTUOSE IR MIESTELIUOSE SKAMBĖS GATVĖS MUZIKOS DIENA

  • 0

Lietuvos miestuose ir miesteliuose šeštadienį vyks tradicine tapusi Gatvės muzikos diena.

Anot organizatorių, šių metų renginio šūkis – „Tarp mūsų viskas skamba“.

Tokia tema pasirinkta siekiant pabrėžti tarpusavio ryšį, vienas kito girdėjimą, pajautimą, buvimą „viename ritme“ ir skambesio paiešką.

Su tuo susijusi ir renginio naujovė – specialios muzikos improvizacijų vietos, kur groti galės ne tik muzikantai, bet ir žiūrovai.

Gatvės muzikos dienos organizatorė Viktorija Mamontovaitė pranešime spaudai teigė, kad šiemet šventė kvies išbandyti muzikavimą ir tuos, kurie paprastai renkasi būti klausytojais.

Gatvės muzikos diena pradėta rengti 2007 metais dainininko ir dainų kūrėjo Andriaus Mamontovo iniciatyva, kai jis savo draugams elektroniniu paštu išsiuntė kvietimus išeiti į lauką ir groti sostinės gatvėse.

Nuo tada ši diena tapo ne tik reikšminga tradicija Lietuvoje, bet išsiplėtė ir į kitas šalis. Per pastaruosius 15 metų Gatvės muzikos dieną savarankiškai suorganizavo Norvegija, Belgija, Ukraina, Rusija, Latvija, Baltarusija, Olandija, Gruzija, Armėnija, Islandija bei Airija.

Šventės metu profesionalūs muzikantai ir mėgėjai išeina į Lietuvos miestų gatves, kiemus, skverus ir aikštes, kur atliekama įvairi muzika bei su ja susiję performansai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS