S. Jakubauskas seriale – žiniuonis, o tikrame gyvenime žolių nepažįsta | Diena.lt

S. JAKUBAUSKAS SERIALE – ŽINIUONIS, O TIKRAME GYVENIME ŽOLIŲ NEPAŽĮSTA

  • 0

Nors Sigitas Jakubauskas pats save vadina labiau teatro aktoriumi, jau šešerius metus jis – neatskiriama televizijos serialo „Naisių vasara” dalis. Šiaulių dramos teatro aktorius, 2011 metais vyriausybės apdovanotas už nuopelnus Lietuvos teatrui ir kinui, pripažįsta, kad tarp vaidybos teatre ir kine – didelis skirtumas.

„Kai įpranti, išmoksti greitai persijungti”, – šypsosi Sigitas. Jis paprastai paaiškina: serialuose yra trumpi epizodai, montažas, o teatre veiksmo sustabdyti negali – atsistoji scenoje ir nepertraukiamai iki spektaklio pabaigos gyveni vaidmenyje.  Daugybę teatro apdovanojimų pelnęs aktorius yra labai mylimas ir serialo „Naisių vasara” gerbėjų. Bene labiausiai vasarą primenantis serialas televizijos ekranuose pasirodė jau šeštą sezoną.

Sigitas Jakubauskas seriale įkūnija Naisių apylinkės aiškiaregį žolininką, netradicinės medicinos gydytoją. „Negaliu pasakyti, ar personažas labai skiriasi nuo manęs, – sako aktorius, – aš pats nežinau, koks esu.” Tačiau šypsodamasis priduria, kad ypatingų galių neturi, žolių nepažįsta, o liaudies medicina domisi tiek, kiek ir visi žmonės. „Naisių žiniuonis – labai įdomus personažas, – pasakoja Sigitas, – rūpinasi visais aplinkui ir yra be galo geros širdies.” 

Aktorius, ankščiau filmavęsis prodiuserių kompanijos „Videometra” kurtame edukaciniame jaunimo seriale „Neskubėk gyventi”, tikina, kad filmuotis Naisių kaime – tikras malonumas. „Aplinkui miškai, gamta... Jau šešias vasaras ten filmavomės – viskas sava, visus kampus pažįsti”, – sako Sigitas, tačiau neslepia, kad stresas išlieka toks pats, kad ir kur filmuotumeisi. „Čia tik visi obuolius nuo medžių raško ir kramsnoja laisvą minutę”, – juokiasi aktorius.

Naujas, intriguojančias serialo istorijas, kerinčius gamtos vaizdus ir lietuviško kaimo kasdienybę žiūrėkite kiekvieną pirmadienį-ketvirtadienį  17.45 val. per LRT televiziją.

GALERIJA

  • S. Jakubauskas seriale – žiniuonis, o tikrame gyvenime žolių nepažįsta
LRT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS