„Sidabrinės gervės“ apdovanojimuose – ir juodasis svečių sąrašas | Diena.lt

„SIDABRINĖS GERVĖS“ APDOVANOJIMUOSE – IR JUODASIS SVEČIŲ SĄRAŠAS

  • 2

Gegužės 27-ąją jau devintą kartą bus nutiestas nacionalinių kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ raudonasis kilimas.

Šiais metais iškilmingų apdovanojimų organizatoriai – Lietuvių kino akademija (LIKA) – pirmą kartą žiūrovus kviečia raudonojo kilimo eisenos transliaciją stebėti tiesiogiai. 

Raudonojo kilimo šeimininkai – transliacijos vedėjai Eglė Daugėlaitė ir Richardas Jonaitis – pasitiks ir kalbins apdovanojimų svečius: šių metų nominantus, garsiausias Lietuvos kino asmenybes, renginio garbės svečius ir organizatorius. Žiūrovų laukia šiandieninio kino apžvalga, nominantų spėjimai ir prognozės.

Tradicija tapę prestižiniai kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė“ yra laukiamiausias ir iškilmingiausias metų Lietuvos kino renginys, kuriame dalyvauja žinomi aktoriai, režisieriai, prodiuseriai, kultūros, sporto ir verslo pasaulio atstovai. 

Iškilmingos „Sidabrinės gervės“ ceremonijos organizatoriai ir apdovanojimų steigėjai LiKA šiais metais grįžta su naujovėmis ir visą Lietuvą kviečia pirmąkart ceremonijos svečių eisena raudonuoju kilimu stebėti tiesiogiai per LRT kultūrą ir portale LRT.lt. Žiūrovų lauks ne tik pasipuošę ceremonijos svečiai, bet ir įdomiausi pokalbiai su kino bendruomenės nariais, kino apžvalgos, netikėti klausimai, prisiminimai ir dar daug išskirtinių pokalbių.

„Klaidinga manyti, kad ant raudonojo kilimo žmonės tik apdarus demonstruoja. Raudonasis kilimas – tarsi vartai į didįjį renginį. Būtent jo zonoje vyksta svarbiausi svečių pokalbiai, mezgamos naujos pažintys, tvirtinamos senosios. Žinoma, įvaizdis taip pat labai svarbus, todėl paisydami kvietime nurodyto aprangos kodo svečiai paprasčiausiai parodo pagarbą organizatorių pastangoms sukurti šventę“, – pasakoja „Sidabrinė gervė. Raudonasis kilimas“ prodiuserė Vaida Skaisgirė.

„Kalbant apie asmenis, kuriuos kviečiame žengti raudonuoju kilimu ir gyvai stebėti vieną svarbiausių kino renginių šalyje, šiemet itin sugriežtinome tvarką. Kino renginyje norime matyti su kinu susijusius žmones – aktorius, režisierius, prodiuserius, dailininkus ir visus kitus kino pasaulyje besisukančius asmenis. Taip pat iškilius kultūros, verslo, meno, politikos, visuomenės veikėjus, kurie vienaip ar kitaip susiję su kinu. Tad šiemet turime labai griežtą sąrašą, kurio priede – ir asmenys, kurių renginyje nelaukiame. Jei jie pasirodys be kvietimo, o buvę ir tokių situacijų, bus maloniai paprašyti palikti renginį. Išimtis būtų, jei nepageidaujamas asmuo atvyktų kaip kviesto svečio antra pusė“, – pasakoja V. Skaisgirė, paklausta, ar egzistuoja šiuo metu renginių kontekste plačiai skambantis „juodasis svečių sąrašas“.

2016-ųjų „Sidabrinės gervės“ statulėlės bus įteiktos gegužės 27 dieną, koncertų salėje „Compensa“. Devintoji „Sidabrinė gervė“ iškilmių ceremonija prasidės 18.30 val. Televizijos žiūrovai tiesioginę renginio transliaciją galės žiūrėti per LRT Kultūrą ir portale LRT.lt.

Apdovanojimų organizatorius – LiKA ir Lietuvos kino centras. Renginio globėjas – Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

GALERIJA

  • R. Jonaitis
  • V. Skaisgirė
  • „Sidabrinės gervės“ apdovanojimuose – ir juodasis svečių sąrašas
LRT archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nijole

Nepavydekite.o kaip su tokias,kurie i visus renginius lendanors jokio ryšio su renginiams neturi

Ko čia

tas vampyro išvaizdos į visur lenda?Labam ryte nieko be konkursu negali pasakyti, ažinai isitvėres Feisbuką komentuoja..nykuma o ne laida..O čia kur tik kas nevyksta-jis stovi.Ar kitų gabių-išvaizdžių vedančiųjų vaikinų Lietuvoje neliko?Visi į armiją išėjo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS