Siūlo praleisti laiką su knyga: pristatomos trys įkvepiančios istorijos | Diena.lt

SIŪLO PRALEISTI LAIKĄ SU KNYGA: PRISTATOMOS TRYS ĮKVEPIANČIOS ISTORIJOS

  • 1

Šiomis dienomis, kai šalyje vyrauja įtempta situacija, vis sunkiau rasti laiko ar priežastį, padėsiančią bent trumpam ištrūkti iš rutinos. Tačiau tai padaryti tikrai įmanoma, „Balto leidybos namai“ siūlo atsiversti bent vieną iš trijų savo tematika skirtingų, tačiau įtraukiančių knygų.

Į kelionę po žmogaus jausmus

Žurnalistės, scenaristės ir tekstų kūrėjos Akvilės Kavaliauskaitės knygoje „Kūnai“ ironiški, neregėtų fantazijų pilni tekstai kviečia į kelionę po žmogaus jausmus ir jų atspalvius, pražystančius tam tikru suvokimo momentu.

Novelių herojai – skirtingi: nuo smalsaus vaiko iki paskutinįkart scenoje vaidinančio aktoriaus; nuo pasakiškos vaizduotės režisieriaus iki statybininko, kurio didžiausias gyvenimo pasiekimas – nepabaigtas lėktuvas.

„Bet išorė, kūnas, – tai nelabai svarbu. Svarbiausia, kas darosi tų žmonių galvose, nes jei ne kūnas, esame tik tai, ką jaučiame“, – pabrėžia knygos autorė. 2015 metais pasirodęs jos debiutinis romanas „Du gyvenimai per vieną vasarą“ iškart pateko į skaitomiausių knygų dešimtukus.

Socialinis statusas, pareiga ar meilė?

Georgie Blalock knygoje „Kita Vindzorų mergina“ autorius kviečia pasinerti į maištaujančių aristokratų būtį, kur su cigaretės kandikliu vienoje rankoje ir kokteilio taure kitoje princesė Margareta lyg žvaigždė spindi jaunų turtingų aristokratų palydoje, nors toks pašėlęs gyvenimo būdas kertasi su jaunesniosios karalienės Elžbietos sesers pareigomis. 

Kilmingos, bet nuskurdusios šeimos atstovė Vera Strazmor pokario Anglijoje rašo skandalingus meilės romanus, svajoja gyventi ir dirbti Niujorke, trokšta vėl patirti laimę, kurią prarado žuvus sužadėtiniui.

Atsitiktinis susitikimas su princese Margareta visiems laikams pakeičia jos gyvenimą. Tapusi antrąja princesės freilina, Vera iš arti stebi jos meilės romaną su žaviuoju kapitonu Piteriu Taunsendu.

Matydama, kaip karališkosios šeimos narė negali paklusti savo širdies balsui, Vera ima trokšti laisvės, kad galėtų siekti savo svajonės. Abiem moterims tenka rinktis, kas svarbiau – socialinis statusas, pareiga ar meilė.

Rasti kelią atgal vienam pas kitą

Christy Lefteri knygoje „Bitininkas iš Alepo“ pasakojama apie bitininką Nurį ir jo žmoną dailininkę Afra. Jų gyvenimas gražiame Alepo mieste Sirijoje yra paprastas ir šeimyniškas. Tačiau vieną dieną karas atima viską, kas buvo brangiausia, ir jie priversti bėgti.

Keliaudami per neteisybės kupiną pasaulį Afra ir Nuris turi susitaikyti su skaudžia netektimi ir patiria išbandymų, kurie palaužtų net tvirčiausią dvasią. Tačiau, nepaisant visko, jiems reikia rasti kelią atgal vienam pas kitą.

Knygos autorė – pabėgėlių iš Kipro duktė Christy Lefteri užaugo Londone. Ji dėsto kūrybinį rašymą Briunelio universitete. Parašyti „Bitininką iš Alepo“ ją įkvėpė patirtis savanoriaujant UNICEF remiamame pabėgėlių centre Atėnuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...,is VISU paSIULYTU RENKUOSI...,

Akvile KAVALIAUSKAITE "KUNAI"...,labai megstu skaityti NOVELES,nes...viskas kas reikia ILGAI skaityti neSUSIKAUPIU...,turiu OMENYJE ROMANUS...,literatura paMEGAU skaitydamas NUOSTABIAS Romualdo LANKAUSKO NOVELES...,tai PAT megstu GERA POEZIJA kuria DAZNAI paMALONINU SAU SIELA...tai TIEK labai TRUMPAI LITERATUROS TEMA... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS