Sopranas K. Te Kanawa palieka sceną | Diena.lt

SOPRANAS K. TE KANAWA PALIEKA SCENĄ

Operos legenda Kiri Te Kanawa ( Kiri Ti Kanava) traukiasi iš scenos.

Naujosios Zelandijos sopranas, kuriai ketvirtadienį sukako 70 metų, patvirtino, kad kovo 14 dieną numatytas jos pasirodymas Londono karališkojo operos teatro spektaklyje „Pulko duktė“ (La Fille Du Regiment) jai bus paskutinis.

K.Te Kanawa prisipažįsta, kad jai sunku prisitaikyti prie fizinių poreikių, kurių reikalauja dideli pastatymai, tačiau neatmeta galimybės, kad gali neatsispirti pagundai dar kartą užlipti ant scenos kokiame nors specialiame renginyje.

„Negaliu pasakyti, kad paskutinis, bet ... vaidmuo nedidelis ir jis nepareikalaus iš manęs per daug mano jėgų, gal tik iš mano kelių. Mano keliams scena dabar visai nepatinka... Koks palengvėjimas, kad spaudimas atslūgo... Tai labai labai daug energijos reikalaujantis darbas ir iš tavęs yra daug tikimasi – iš tiesų tikimasi, kad padarysi daugiau..., nei kartais gali įveikti“.

K.Te Kanawos profesinė veikla truko daugiau nei 40 metų. Ji dainavo britų karališkosios šeimos – princo Charleso (Čarlzo) ir princesės Dianos – vestuvėse 1981 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS