Elegantiška atmosfera ir klasikinės muzikos kompozicijos restorane "Navalis" itališko vyno ragavimą pavertė įsimintina švente. Aromatai taurėse skleidėsi drauge su gurmaniškų valgių skoniais.
Vakaro svečius pasitiko Italijos vyno namų "Farnese Vini" įkūrėjas Camillo De Iuliis. Griežiant styginių kvartetui "Amici" į klaipėdiečių taures liejosi aksominis "Farnese Don Camillo Sangiovese 2007". Gaminant šį gėrimą siekta sujungti meilę savo tėvynei ir dėkingumą šalims, kurios tapo prieglobsčiu dėl karo emigravusiems italams, todėl buvo pasirinktos dviejų rūšių – Sangiovese bei Cabernet Sauvignon vynuogės.
Sausam baltajam vynui "Caldora Yume Malvasia Colline Teatine" akompanavo Risotto su šafranu ir krevetėmis iš specialiai renginiui sudaryto valgiaraščio. Ant grotelių kepta jautienos filė su daržovėmis buvo patiekta su vynu "Farnese Don Camillo Sangiovese Tere di Chieti", o Pana cotta su miško uogų padažu svečiai ragavo gurkšnodami "Feudi di San Marzano Liatico Aliatico del Salento".
C.De Iuliis pasakojo, kad per metus į daugiau nei 50 pasaulio šalių eksportuojama per16 mln. butelių. Vyno namai "Farnese Vini" praėjus aštuoneriems metams nuo veiklos pradžios tapo vienais pagrindinių gamintojų centrinės Italijos Abruzzo regione.
Užsienietis tvirtino, kad viešnagė Lietuvoje jam paliko daug malonių įspūdžių. Italo dėmesį patraukė gražiai sutvarkyta aplinka, bažnyčių architektūra. C.De Iuliis lietuviams pažėrė komplimentų už domėjimąsi vynais bei jo subtilybių išmanymą.
Infoboxui.
Išsipildymas
Svajonę gaminti vyną italas C.De Iuliis įgyvendino grįžęs iš emigracijos Jungtinėje Karalystėje 1994-aisiais. Vyras su trimis partneriais vyno namus atidarė gimtajame Abruzzo regione.
Naujausi komentarai