Sugrąžinti LRT „Auksinį balsą“ paskatino projekto nugalėtoja | Diena.lt

SUGRĄŽINTI LRT „AUKSINĮ BALSĄ“ PASKATINO PROJEKTO NUGALĖTOJA

LRT televizijos eteryje trejus metus sėkmingai gyvavęs projektas „Auksinis balsas“ nuo rudens vėl grįžta į televizorių ekranus. Muzikinio šou prodiuseris Modestas Karnaševičius papasakojo, kuo šiųmetinis projektas skirsis nuo praėjusių, kaip kilo naujo sezono idėja, ir atskleidė, kas bus projekto vedėjai.

– „Auksinis balsas“ po pertraukos grįžta į LRT televiziją. Kodėl žiūrovai neišvydo jo praėjusį sezoną ir dėl kokių priežasčių jis grįžta?

– „Auksinį balsą“ pernai pakeitė naujas projektas „Dainų daina“. Šiais metais „Dainų daina“ daro pertrauką ir ją vėl pakeis „Auksinis balsas“, nes atsirado nauja šio projekto idėja. Jame šiemet dalyvaus tik aktoriai. Visos kitos taisyklės, įskaitant žiūrovų balsavimą ir komisijos komentarus, lieka tos pačios.

– Idėja kilo Jums?

– Taip. Pagalvojau, kad jei paskutinį „Auksinio balso“ sezoną sugebėjo laimėti aktorė, kodėl gi tai negalėtų būti aktorių „Auksinis balsas“?

– Tad Jus įkvėpė aktorė Aistė Lasytė?

– Taip, ji parengdavo gerus šou ir neatsilikdavo nuo kitų dalyvių savo dainavimu. Manau, žiūrovams stebėti aktorius tikrai bus įdomu, nes jie negali tiesiog tiesiai stovėti ir dainuoti, tai jiems nėra visiškas kūrinio atlikimas. Jie mėgsta savo pasirodymus papildyti kažkokiomis mizanscenomis, atlikti kūrinius nestandartiškai.

– Kuris iš praėjusių sezonų dalyvių Jums paliko didžiausią įspūdį?

– Man visi dalyviai yra vienodai geri. Tik norėčiau pasakyti, kad man labai patinka, kad šiame šou atlikėjai iš naujo atranda ir pelno žiūrovų simpatijas. Pvz., į projektą atėjusi iki tol kaip paika dainininkė trumpu sijonėliu vertinta Karina Krysko parodė, ką gali. Paaiškėjo, kad ji gali puikiai dainuoti, šiuo metu ji vaidina Kauno muzikinio teatro miuzikluose. Ji sužibėjo visai kitame amplua, nors ir anksčiau teatre buvo vaidinusi, bet šis projektas pakeitė žiūrovų nuomonę apie ją.

Lygiai taip pat Šorena, kurią daugelis laikė galbūt gruzinų liaudies dainų atlikėja, bet iš tikrųjų ji puikiai dainuoja ir kitų žanrų kūrinius. Taip pat Vaidas – jis po ilgos pertraukos nuo dalyvavimo realybės šou „Dangus“ vėl startavo ir jam puikiai sekasi, jis vaidina miuzikluose, ko ir yra mokęsis.

Manau, kad tai yra teigiamas šou tuo, kad dalyviams patinka daryti tai, ką jie daro, ir jie čia gali atskleisti save, jiems nėra nurodoma, ką turėtų daryti.

– Projekto vedėjai keitėsi. Iš pradžių už projekto vairo stovėjo Andrius Rožickas ir Beata Tiškevič, vėliau juos pakeitė aktoriai Arūnas Sakalauskas ir Giedrius Savickas. Kokius vedėjus žiūrovai išvys šiame sezone?

– Dabar jį ves Andrius Rožickas ir Giedrius Savickas. Paėmėme po vieną vedėją iš šių porų.

– Jie kartu dar nėra vedę?

– Ne, jie dar nevedę. Pirmą kartą bus vedę (juokiasi – past.)

– Kas šiame sezone vertins atlikėjų pasirodymus?

– Komisijos pirmininku turėtų būti smuikininkas Zbignevas Levickis. Tai yra etatinis komisijos narys, ir, manau, pasiilgtas žiūrovų. Pagal žiūrovų simpatijas jis turbūt ir yra pirmininkas, nors pats to greičiausiai nežino.

Taip pat greičiausiai išvysite jau ne kartą įvairiuose muzikiniuose projektuose dalyvius vertinusius operos solistę Nomedą Kazlaus, etnomuzikologę Zitą Kelmickaitę ir kt. Atlikėjams ir toliau akompanuos „Vilniaus simfonietta“ su LRT grupe ir dirigentu Vytautu Lukočiumi priešaky. Manau, žiūrovams patiks.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

karolina

Žimoma,patiks. Kaip apskritai buvo galima atsisakyti tokios puikios laidos. Juk ir dainininkai geri,gyva muzika,puiki komisija. Ačiū Dievui,kad vedėju vėl bus Rožickas,kuris moka kalbėti neužsikirsdamas,taisyklingai kirčiuoja,turi puikų humoro jausmą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS