Sukrečianti istorija: pakvietė į pasimatymą ir paliko šalikelėje numirti | Diena.lt

SUKREČIANTI ISTORIJA: PAKVIETĖ Į PASIMATYMĄ IR PALIKO ŠALIKELĖJE NUMIRTI

  • 0

Audronė Avdošina šiandien tik per stebuklą gyva.

Moteris šį pirmadienio vakarą, 19.30 val., LNK laidoje KK2 pasakos, kad, išvykusi į pasimatymą su ją merginusiu verslininku, pateko į didžiulę avariją.

Automobilis išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, susidūrė su vilkiku ir vertėsi. Audronė, kuri buvo neprisisegusi saugos diržo, iškrito pro automobilio langą. Vyras iš įvykio vietos pabėgo... Audronė avarijos metu neprarado sąmonės. Moteris tą akimirką prisimena lig šiol: „Mėnulis švietė, man labai nugarą skaudėjo ir pajudėti negalėjau... Dar paklausiau jo: „Kaip tu?“. Tačiau bendrakeleivis nieko neatsakė. Paliko Audronę šalikelėje.

Audronę rado pro šalį važiavęs žmogus. Iškvietė greitąją pagalbą. Moteriai buvo konstatuoti sunkūs sužalojimai. Lūžęs stuburas. Lietuvos medikai Audronei pranešė, kad ji niekuomet nebegalės vaikščioti. Liks prikaustyta prie neįgaliojo vežimėlio.

Prieš avariją Audronė buvo aktyvi moteris. Profesionali kūno rengybos specialistė. Viena augino dukrą ir niekuo nesiskundė. Tačiau gyvenimas neįgaliojo vežimėlyje viską pakeitė. Audronė nebegalėjo nei sportuoti, nei dirbti. 

Bėdoje Audronės nepaliko tik draugės, kurios lankė kasdien. Padėjo buities darbuose. Viena draugė Audronei papasakojo apie Maskvoje gyvenantį lietuvių kilmės cirko artistą Valentiną Dikulį. Valentinas pats buvo patyręs labai sunkius stuburo sužalojimus. Penkerius metus negalėjo ne tik vaikščioti, bet net pajudinti pirštų. Ir negalią Valentinas įveikė. Pasveikęs V. Dikulis Maskvoje įkūrė reabilitacijos kliniką, kurioje gydo sunkias traumas patyrusius ligonius.

Audronei sužibo viltis. Vieną dieną ji paskambino V. Dikuliui ir paprašė jo pagalbos. Valentinas Audronę pakvietė į Maskvą. Prasidėjo ilgas gydymas, kuris po truputį leido patikėti, kad gali įvykti stebuklas.

Tačiau vien reabilitacija negalėjo Audronės pakelti iš neįgaliojo vežimėlio. Audronei reikėjo labai brangios operacijos, kuriai pinigų moteris neturėjo... Kuris Lietuvos politikas Audronės operacijai paaukojo milijoną? Ar V. Dikulio gydymas pastatė Audronę ant kojų?

GALERIJA

  • Sukrečianti istorija: pakvietė į pasimatymą ir paliko šalikelėje numirti
  • Sukrečianti istorija: pakvietė į pasimatymą ir paliko šalikelėje numirti
LNK arch.nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS