L. Suodaitis – apie konflikto detales ir patirtus sužalojimus | Diena.lt

L. SUODAITIS – APIE KONFLIKTO DETALES IR PATIRTUS SUŽALOJIMUS

  • 51

Šią savaitę buvo pranešta, kad prokurorė nusprendė nutraukti ikiteisminius tyrimus, kuriuose nuomonės formuotoja Viktorija Siegel-Suodaitė ir jos vyras Laurynas Suodaitis kaltino vienas kitą smurtu. Šeštadienį verslininkas papasakojo daugiau apie patirtus sužalojimus. 

L. Suodaitis instagrame pasakojo, kad vyksta pas savo tėtį pasveikinti jį Tėvo dienos proga. Jis apgailestavo, nes vyksta be savo sūnaus, mat jį V. Siegel-Suodaitė išsivežė į verslo kelionę.

Vyras nusprendė papasakoti ir daugiau detalių apie lemtingąjį konfliktą.

„Visas antradienio įvykis telpa į maždaug 15 minučių – nuo pradžios iki tol, kol aš išvažiavau iš namų. Išėjau į garažą parūkyti, paskui mane atėjo kita to įvykio pusė ir bandė iš mano rankų nugriebti telefoną. Tada įvyko rankų apdraskymas, dėl šito buvo bandoma išvartyti, kad neva aš paėmiau kito žmogaus ranką ir apsidraskiau pats apyranke. Bet teismo medicinos ekspertai konstatavo, kad yra mažai tikėtinas šis atvejis ir apdraskymai, kurie buvo užfiksuoti ligoninėje, į kurią aš važiavau, buvo padaryti nagais“, – teigė L. Suodaitis.

Vyras pasakojo, kad keli konflikto epizodai persikėlė į kitas namų vietas, kur buvo einama paskui jį.

„Tyrimo medžiagoje irgi užfiksuota, kad kita konflikto pusė buvo aktyvi, ėjo paskui, bandė išlupti telefoną, įvairiai provokavo, nors nelabai gavosi tai padaryti. O kaltinimai man – buvo pasidalinta, kad buvo guzas. Tai teismo medicinos ekspertų buvo užfiksuotas joks ne guzas, o kažkokia tai nežymi kraujosruva kaktos srityje, kuri, anos pusės teigimu, neva buvo sukelta dviem mano kumščių smūgiais krumpliais. Tai va jeigu įsivaizduojate, ką reiškia du vyro smūgiai kumščių krumpliais, tai galite maždaug įsivaizduoti, kad nežymi kraujosruva tikriausiai nuo tokio dalyko neatsiranda“, – dėstė L. Suodaitis.

„Įdomus niuansas iš tų eilučių, kurios nebuvo visiškai patogios, tai, kad mano ir mano advokato prašymu kitą dieną, tai yra per parą, kai papuoliau į policiją ir buvau areštinėje, policijos tyrėjai užfiksavo tiek nuotraukomis, tiek aprašais mano plaštakų išorines dalis, tai yra krumplius, ir buvo konstatuota, kad smurtavimo žymių užfiksuota nėra. Tai jeigu įsivaizduojate, ką reiškia du kartus krumpliais trenkti į kietą daiktą, tai kraujosruvos ant krumplių tokiu atveju yra praktiškai garantuotos“, – sakė L. Suodaitis.

„Ir kaip paskui nustatė teismo medicinos ekspertai, kad vis dėlto kažkokia kraujosruva buvo (bet čia primenu, kad kol atvažiavo policija, manęs nebuvo namie jau dvi valandas) ir kad sužalojimai galimai buvo padaryti kietu buku riboto paviršiaus daiktu. Tačiau čia vėl pridėsiu eilutę – teismo medicinos ekspertai neatmeta, kad tokie sužalojimai galėjo būti padaryti sužalojimus patyrusiam asmeniui pačiam atsitrenkus į kažkokį panašų daiktą“, – teigė verslininkas.

Primename, kad prokurorė nusprendė nutraukti ikiteisminius tyrimus, kuriuose nuomonės formuotoja ir jos vyras kaltino vienas kitą smurtu.

Kaip ketvirtadienį pranešė prokuratūra, sprendimas priimtas įvertinus ikiteisminių tyrimų metu surinktus duomenis ir liudytojų parodymus.

„Sprendimai nutraukti ikiteisminius tyrimus priimti konstatavus, kad padarytos nusikalstamos veikos buvo mažareikšmės. Prokurorės priimtus nutarimus patvirtino Vilniaus regiono apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas“, – teigiama pranešime.

Abu sutuoktiniai atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės dėl padarytos nusikalstamos veikos mažareikšmiškumo.

Ikiteisminiai tyrimai dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo buvo pradėti po sutuoktinių konflikto balandžio mėnesį.

Pasak prokuratūros, siekiant išsiaiškinti ir patikslinti pareiškimuose nurodytas aplinkybes, buvo apklausti pareiškėjai, kiti asmenys, galėję suteikti tyrimui reikšmingos informacijos, gautos specialistų išvados.

„Tyrimų metu nustatyta, kad abu sutuoktiniai konflikto metu padarė vienas kitam sužalojimus, vertinamus kaip nežymus sveikatos sutrikdymas, ir sukėlė vienas kitam fizinį skausmą“, – teigiama pranešime.

„Surinktų duomenų visuma leidžia daryti išvadą, kad sutuoktinių veiksmai buvo spontaniški kilus konfliktinei situacijai ir nebuvo pasiekę tokio pavojingumo laipsnio, kad, vertinant pagal protingumo, proporcingumo, teisingumo ir kitus bendruosius teisės principus, būtų pagrįstas baudžiamojo pobūdžio priemonių taikymas“, – nurodo prokuratūra.

Prokuratūros veiksmus pakomentavo ir V. Siegel-Suodaitė.

„Tai reiškia, kad jei kada nors gausit per galvą nuo savo vyro ar aplamai vyro, jei tokius galima vadinti vyrais – prokuratūrai tai nebus pagrindas imtis visų veiksmų ginant moteris. Deja, realybė būtent tokia. Prokuratūra nustatė, kad smurtas tikrai buvo. Tik pasirodo guzas kaktoje, kraujosruvos tėra mažareikšmiai. Deja, tokia mūsų šalies praktika“, – portalui delfi.lt teigė V. Siegel-Suodaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (51)

Vytas

Dvi bobos pešasi :-)

kauniete

Durni aiškinimai garantuotai ta moteraitė sukurė kad jai guza vyras užstate dabar juokas gauti iš ekspertizės koki tik nori popiergali nera jokios ekspertizės nueik ir nusipirksi popiergali iš tu ale "ekspertu" kas daugiau duosit prirašys ir kaktos lūži Kažkaip tai tik tas vyrukas neaišku ko nori iš tos mergos Jis kaip vyras turėtu nusisukti ir nueiti ir kuo toliauir tik dėl vaiko tvarkytis per teisma Nepažystu to vyruko bet įtarimas kad jis subobėjas neužbaigia to purvyno tarp ju abieju Juk aišku kad tai jau nėra ir negali būti šeima Vientik kad ta motera su Bunkum susidėjo tai jau aiški kuku

to V

Tai du visiškai skirtingi žmonės, tai nuo kurio tau bloga? O jei bloga, tai neskaityk.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS