Šv. Kalėdos su LRT televizija: mišios, parama, humoras ir kinas | Diena.lt

ŠV. KALĖDOS SU LRT TELEVIZIJA: MIŠIOS, PARAMA, HUMORAS IR KINAS

  • 0

Šv. mišios, parama, humoras ir kinas – tokia LRT televizijos Kalėdų formulė savo žiūrovams.

„Šį vakarą Dangus susijungia su Žeme, o mes tarsi bitės renkamės savo šeimų aviliuose. Duok, Aukščiausiasis, kad neišsibėgiotume iš tų avilių, kad Vakarinė žvaigždė, Tavo palaimos vedama, nušviestų mūsų metų darbus, kad kiekviena mūsų diena būtų pilna meilės, šilumos ir gerumo, ir kad Dangus primintų šios nakties žodžius: Garbė Dievui aukštybėse ir ramybė Žemėje geros valios žmonėms“, – tokiais žodžiais Kūčių vakarą į Lietuvą kreipsis Veronika Povilionienė specialioje LRT televizijos laidoje „Ir kas per naktis...“ (24 d. 19 val.)

Simbolinį Kūčių vakaro palaiminimą kartu su ja skaitys Algirdas Kaušpėdas – visiems tiems, kurių yra kiekvienoje prie švenčių stalo susirinkusioje šeimoje šeimoje: motinoms, tėvams, tremtiniams ir laisvės gynėjams, žuvusiems ir išlikusiems, čia esantiems ar išskridusiems, Lietuvą garsinantiems ar joje suklupusiems... Koncertuos V. Povilionienė ir folkloro grupė „Blezdinga“, Dainius Pulauskas, Petras ir Domas Vyšniauskai.

Kūčių vakarą, 21 val. – Bernelių Šv. Mišių tiesioginė transliacija iš Vilniaus Arkikatedros per LRT televiziją. Po jų, 22.30 val. – Kalėdų nakties Mišių tiesioginė transliacija iš Vatikano Šv. Petro Bazilikos per LRT Kultūrą. Tradiciniu sveikinimu „Urbi et orbi“ 25 d. 13 val. per LRT televiziją į „miestą ir pasaulį“ kreipsis Popiežius Pranciškus (tiesioginė transliacija iš Vatikano).

Kūčių išvakarėse, 23 d. 19.30 val., – jau 11 kartą Maltos ordino pagalbos tarnybos Lietuvoje rengiama labdaros akcija „Maltiečių sriuba“. Jos tikslas – priminti, kad šalia mūsų gyvena tūkstančiai vienišų, skurstančių senolių ir padėti jiems.

Šį vakarą Dangus susijungia su Žeme, o mes tarsi bitės renkamės savo šeimų aviliuose. Duok, Aukščiausiasis, kad neišsibėgiotume iš tų avilių.

Dubenėlis sriubos senukams – ne tik valgis. Tai visų mūsų pagarbos senavei porcija. „Maltiečių sriubos“ akciją vainikuos šventinis paramos koncertas, kurį maltiečiai tradiciškai rengia kartu su LRT. Koncerte už sočią ir orią senatvę vienijasi garsiausi atlikėjai. Kai kurie jų ne tik dovanos dainas ir kvies aukoti, bet trumpam taps tikrais maltiečiais – su karštos, sočios sriubos termosais vyks lankyti vienišų senukų.

Jaukią Kalėdų popietę televizija kviečia praleisti kartu su šou „Lietuvos humoro lyga“ (25 d. 17.15 val.). Specialioje šventinėje laidoje pasirodys visų projekte kovojusių komandų kapitonai. Aktoriai Darius Petkevičius, Sakalas Uždavinys, Šarūnas Banevičius, Ramūnas Šimukauskas ir Darius Auželis LRT žiūrovams paruošė specialius kalėdinius pasirodymus ir improvizacijas su humoro prieskoniu.

Šventinėmis dienomis LRT televizija pasiūlys ir nemažai kino naujienų, muzikos, geros animacijos, kostiuminių, romantinių dramų, miuziklų. Kalėdų naktį, 25 d. 00.30 val., – roko opera „Jėzus Kristus superžvaigždė“ (JAV, 2000 m.) – kultinės 1970-aisiais Andrew Lloydo Webberio pastatytos roko operos ekranizacija.

25 d. 22.40 val. – 15 apdovanojimų pelnęs miuziklas su Meryl Streep ir Pierce'u Brosnanu „Mama Mia!“ (JAV, 2008), paremtas vienos populiariausių visų laikų popgrupės „ABBA“ dainomis.

Antrąją Kalėdų dieną, gruodžio 26 d. 16.50 val. bus rodoma romantinė istorinė drama „Naktis be karūnos“ (A Royal Night Out, Didžioji Britanija, 2015) apie dvi princeses Margaretą ir Elžbietą, kurios, kai visa Anglija šventė II pasaulinio karo pabaigą, labai norėjo pasprukti iš namų, Bekingemo rūmų, ir kartu su visais pasiausti. Šis filmas – šiek tiek kitokia istorinių įvykių interpretacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS