„Svarbios detalės“: ar kunigai gali geisti žemiškų turtų? | Diena.lt

„SVARBIOS DETALĖS“: AR KUNIGAI GALI GEISTI ŽEMIŠKŲ TURTŲ?

  • 3

Nors kunigų elgesys žmonėms turėtų tapti pavyzdžiu, vis garsiau skamba skandalingos istorijos, į kurias įsivelia dvasininkai. Neapsikentę neteisybės, į žurnalistus kreipėsi Nidos gyventojai, piktindamiesi, kad beveik pusantro šimto tūkstančio eurų kainuojantis prestižinis butas atiteko ne jame užaugusiai Rasai Miulerytei, o kunigui. Nors Registrų centre yra buto pirkimo dokumentai, anot kurių moters įmotė būstą pardavė kunigui Valerijonui Rimai, jo motinai ir tėvui, pinigų už brangų nekilnojamą turtą teisėta paveldėtoja taip pat negavo ir yra priversta su dviem dukromis gyventi mažyčiame nuomojamame būste.

„Iš to buto man neleidžiama pasiimti net savo daiktų – vaikystės nuotraukų, gimimo liudijimo. Bet baisiausia – ta neteisybė, kurią patyriau. Mirus įtėviui, jo žmonai tapau kliuviniu. Ji su manimi elgėsi žiauriai ir visi tai matė – miestelio gyventojai, o juo labiau mūsų namuose nuolat lankęsi kunigai. Tačiau dvasios gelbėtojams tai visai nerūpėjo“, – LRT laidos „Svarbios detalės“ studijoje atviravo fizinį ir psichologinį smurtą kentusi R. Miulerytė.

Parapijiečių ir kunigo nesantaika pasitaiko nedažnai. Vienas tokių atvejų – Priekulėje. Šio miestelio evangelikų liuteronų bažnyčios parapijiečiai užrėmė šventyklos duris ir reikalavo pakeisti kunigą. Ką apie tai mano kiti dvasininkai? Koks Nidos kunigo Valerijono Rimos atsakymas Rasai Miulerytei?

Atsakymai į visus klausimus ir išskirtinis Vilniaus arkivyskupo Gintaro Grušo komentaras apie į skandalus įsivėlusius bažnyčios tarnus – jau šį vakarą, 21:30 val. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Svarbios detalės“. Vedėja Živilė Kropaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nugi

Nidos liuteronų kleboną pakalbinkit...

...

"... kas ciesoriaus - ciesoriui" (Biblijoj juk prisakyta nesimelst Mamonai).

TAIGI

BAŽNYČIA TAIP PAT TURĖTŲ MOKĖTI MOKESČIUS.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS