Taip būna tik Japonijoje: sunkiai suvokiamos TV pramogos | Diena.lt

TAIP BŪNA TIK JAPONIJOJE: SUNKIAI SUVOKIAMOS TV PRAMOGOS

Japonų televizijos šou seniai garsėja, švelniai tariant, keistumu. Daugeliui kitų šalių žiūrovų jų pramogos atrodo nesuprantamos, vaikiškos, šokiruojančios, vulgarios, dviprasmiškos ir pakomentuojamos viena fraze: „Kas per...“

Kad Japonija – gilių tradicijų, drovių geišų, šventyklų ir sakurų šalis, matyt, liudija tik atvirukai. Tuo buvo galima įsitikinti ir rudenį sostinėje vykusiame japonų kultūros festivalyje „nowJapan“, kuriame pristatyta šiandieninė Tekančios saulės šalis: be tradicijų puoselėjimo kupina naujausių ir sunkiai įsivaizduojamų technologijų, persmelkta animacijos ir komiksų kulto, dievinanti persirengėlių šou „Cosplay“, apsėsta fantastinio pasaulio margumo.

Televizijos žiūrovams japonų pramogos irgi pažįstamos iš kultinės „Takeši pilies“, „Skylės“ ir kitų lietuviškuose kanaluose kartkartėmis pasirodančių projektų. Tačiau projektai, kurie dygsta tolimosios šalies kanaluose ir linksmina žiūrovus, gali priversti ne vieną suabejoti savo fantazijos galia. Tai ir kutenimo išbandymas, kuomet ant kelių vyrui sėdinti mergina turi kuo ilgiau iškentėti burnoje laikydama jogurtą, ir pakabintų zefyrų gaudymas burna, ant galvos užsimovus guminę kaukę, ir šaldytos picos svaidymo varžybos, ir lindimas į milžinišką balioną, ir įvairūs žaidimai su erotikos „pipiru“. Tokių pluoštą apžvelgia „TV diena“.

Kamikadzės bokso ringe

Viena naujausių japonų pramogų – tikras kamikadzių šou, kuriame entuziastus į kovą kviečia buvęs pasaulio bokso čempionas Koki Kameda. Kandidatams reikėjo labai nedaug: būti 175 cm ūgo ir sverti mažiau nei 70 kg. Trys roundai po tris minutes ir 10 mln. (apie 80 tūkst. eurų) jenų prizas. Šou stebėjo 14 mln. žiūrovų.

Dainuok, jei gali

Tokio pobūdžio projektuose, rengiamuose įvairiose šalyse, dalyviai varžosi stengdamiesi kuo rišliau padainuoti, kai tuo metu jiems rengiami išbandymai (degantis lankas, akvariumai su visokiais gyviais, t.t.). Bet kuklieji japonai nepasikuklino – sumanė iššūkį su S ženklu: iki pusės širma pridengtą dainuojantį dalyvį ranka ar pėda masturbuoja daili mergina, o jo tikslas – kuo geriau padainuoti ir nenustoti dainuoti patiriant ejakuliaciją. Šou laimėtojas „uždainavo“ daugybę sekso žaisliukų.

Tarakono pūtimas

Viename vietos televizijos šou merginos pakviestos rungtis labai keistoje dvikovoje: įsikandusios ilgą permatomą vamzdį bandė viena kitai į burną įpūsti jo viduje ropojantį tarakoną. Žiūrovai siaučia, trypia ir visai pakvaišta, kai pralaimėtoja vargšą vabalą praryja.

„Pilvaslydis“ vonioje

Dažnam vakariečiui, matyt, nesuprantama, bet japonams atrodo labai linksma rengti slydimo vonios-baseinėlio briauna varžybas. Šou dalyviai – nuogi vyrai – varžosi, kuriam pavyks nusliduoti ant pilvo pusapvalės vonios briauna iki pat galo ir tai padaryti kuo greičiau. Išgriuvusių plikšių nelaimes, žinoma, palydi juoko banga.

Bėk su rujojančiu šuniu

Prarasti amą pasaulį privertė ir japonų šou – varžybos, kurių esmė – kuo greičiau nubėgti 20 metrų keturiomis, kai iš nugaros prisikabinęs milžiniškas rujojantis šuo. Kad įaudrintų šunis, dalyviai naudojo grietinėlę, sumaišytą su kalės šlapimu.

„Nuardyti“ merginą

Viena „nekalto“ stiptizo formų, kuomet komanda turi tikslą – nurengti merginą. Jos apdaro siūlo galas pririštas prie sūpynių-rato, kurį komanda turi įsukti per tam tikrą laiką. Nenugriuvę ir greiti šou dalyviai apsvaigsta ne tik nuo sukimosi ratu, bet ir nuo merginos, kurios drabužį nuardo sukdamiesi, kūno grožio.

Špagato mašina

Dvi merginos, aišku, trumpais sijonais, varžosi, kuri padarys platesnį „špagatą“. Viena jų sėda į viduramžių kankinimo mašiną primenantį mechanizmą, kojos pritvirtinamos. Antroji suka „laimės ratą“ – skaičius lemia, kiek kartų ji praplės „nelaimėlės“ kojas laikantį aparatą. Kartojama 2–3 kartus tol, kol „kankinama“ mergina ima šaukti iš skausmo, kad pasiduoda, ir pralaimi rungtį.

Saldainis ar ne

Šou leidžia įžymybėms paspėlioti, ar ragauti jiems kišamas iš pažiūros nevalgomas daiktas yra tikras, ar visgi valgomas saldumynas. Ką galvoti, kai apžioji rankeną, paveikslo kraštą ar batą? Matyt, nieko – tik tikiesi, kad tai bus šokoladas.

„Orgazmų karai“

Tai varžybos, kurių metu bandoma išsiaiškinti, kuris dalyvis gali geriausiai patenkinti partnerį oraliniu būdu. Pagrindinis tikslas – paskatinti japonus, kuriuos seksas domina vis mažiau, susirūpinti seksualiniu gyvenimu. Toks šou – savotiškas oralinio sekso konkursas: po kultūringų pokalbių pareinama prie veiksmo, kurį, žinoma, dengia širmos, bet kameros fiksuoja dalyvių emocijas ir mimikas. Kaip vyksta tokie karai? Pvz., dalyviams vyrams stengiantis privesti pornografinių filmų aktorių patirti orgazmą.

Nė necyptelk

Žaidimų, kuriuose reikia ištverti nesusijuokus, neriktelėjus ar neprakalbus, yra apstu. Japonai savas versijas „pasūdo“ – pvz., šou dalyviams, įkurdintiems bibliotekoje, kurioje studentai ruošiasi paskaitoms, uždrausta leisti bet kokį garsą. Iškentėti išties nelengva, kai po marškinėliais prileidžiama įvairių gyvių ar gauni gerą smūgį į nosį.

Negadink oro

Toks „subtilus“ žaidimas tikrai ne kiekvienam vakariečiui suprasti. Iš pažiūros žaidimas paprastas – komandinės rankų lenkimo varžybos. Tačiau...pirmame jo etape dviem dalyviams į užpakalius prileidžiama oro, ir tik tuomet jiedu lenkia rankas stengdamiesi jo nepaleisti. Pirmas „susimovęs“ uždirba savo komandai lazdų per sėdynes. Juokinga? Japonams – taip!

Paverčia mumija

Protmūšiai lyg ir visur panašūs. Tik ne Japonijoje. Ten dalyviui gali būti parengta tokia staigmena kaip mumifikavimas. Duodama 60 sekundžių atsakyti į klausimus, kai tuo metu drobės ruloną sukanti mašiną „Tore!“ dalyvį įvynioja. Nespėsi ir klysi – virsi mumija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS