Teksaso viešbutyje – ne tik įprasti svečiai | Diena.lt

TEKSASO VIEŠBUTYJE – NE TIK ĮPRASTI SVEČIAI

Geros reputacijos viešbučio, kuriame vaidenasi, savininkams kartais tenka rinktis – nesiskelbti apie po kambarius slampinėjančias antgamtines būtybes arba priešingai – reklamuoti vaiduoklius kartu su kitais įstaigos patogumais, pavyzdžiui, nemokamu belaidžiu internetu ar sočiais pusryčiais.

Su tokia dilema susidūrė vieno labiausiai „apsėstų“ Teksaso viešbučių „Driskill“ generalinis direktorius Markusas Puereschitzas.

Pasak istorikų, 1886 m. galvijų baronas Jesse Lincolnas Driskillas už 8 tūkst. dolerių įsigytoje žemėje atidarė prabangiausią Ostino viešbutį. Jis mirė vos po ketverių metų nuo atidarymo, tačiau ar visiškai iškeliavo į amžinybę, klausimas lieka atviras.

Viešbučio vestibiulyje iki šiol kabo J. L. Driskillo portretas, o svečiai, ypač jaunos moterys, yra pasakojusios, kad kartais užuodžia jo cigarų dūmus, nors tuo metu aplink niekas nerūko.

Svečiams, kurie nori patirti antgamtišką susitikimą, skiriamas kambarys penktajame viešbučio aukšte. Čia įprastai apgyvendinami vaiduoklių medžiotojai ar kiti smalsuoliai.

Prieš daugelį metų šiame aukšte tą pačią dieną žuvo dvi moterys, kurios ruošėsi vedyboms. Dešimtmečiais faktai maišėsi su legendomis, tačiau yra daugybė pasakojimų apie viešbučio „nuotakas savižudes“, kurias svečiai matę liftuose ar praeinančias pro 525 kambario, kuriame žuvo bent viena jų, duris.

Dainininkė Annie Lennox teigė, kad viena iš nuotakų padėjo jai išsirinkti suknelę. Ji, prieš eidama į dušą, ant lovos padėjo du variantus, o kai grįžo, viena suknelių buvo padėta atgal į spintą.

Dalis svečių atviravo, kad eidami į savo kambarius jaučia nerimą, ypač vaikščiodami koridoriais, kuriuose iš Viktorijos laikų stiliaus paveikslų žvelgia ne itin draugiški veidai.

Kai kuriuos neva persekioja mažos mergaitės, paveiksle laikančios laišką ir gėlių puokštę, dvasia. Manoma, kad ji – Samantha Houston, JAV senatoriaus Temple Lea Houstono dukra.

Abu jie buvo „Driskill“ svečiai 1887 m. Tačiau jų vizitas baigėsi nesėkmingai. Samantha mirė, nes nukrito nuo viešbučio didžiųjų laiptų kartu su savo kamuoliu.

Paveiksle pavaizduota mergina nėra Samantha, tačiau kai kurie lankytojai teigė ją matę. Kiti pasakojo girdėję mažos mergaitės kikenimą ir laiptais žemyn šokinėjantį kamuolį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS