Televizijos šou atgarsiai klaipėdietį pasiekė ir Amerikoje | Diena.lt

TELEVIZIJOS ŠOU ATGARSIAI KLAIPĖDIETĮ PASIEKĖ IR AMERIKOJE

3 savaitės, 3 tūkst. km, 7 valstijos. Tokią turistinę programą įgyvendino neseniai Šiaurės Amerikoje viešėjęs renginių vedėjas Remigijus Žiogas. Didžiulių galimybių šalimi tituluojamos Jungtinės Amerikos Valstijos keliautojui ir jo bendražygiams nešykštėjo kraštutinumų – kaip juokavo klaipėdietis, daugelį dalykų čia būtų galima matuoti XXL masteliais.


 

3 savaitės, 3 tūkst. km, 7 valstijos. Tokią turistinę programą įgyvendino neseniai Šiaurės Amerikoje viešėjęs renginių vedėjas Remigijus Žiogas. Didžiulių galimybių šalimi tituluojamos Jungtinės Amerikos Valstijos keliautojui ir jo bendražygiams nešykštėjo kraštutinumų – kaip juokavo klaipėdietis, daugelį dalykų čia būtų galima matuoti XXL masteliais.

Pasitiko stingdantis šaltis

"Jei kas paklaustų, kas mane sužavėjo Amerikoje, matyt, tai būtų standartiniai dalykai: dangoraižiai, šypsenos, žmonių draugiškumas, kontrastai", – bandė apibendrinti Remigijus, į Šiaurės Ameriką išsiruošęs kartu su žmona Rovena ir trijų bičiulių kompanija.

Vos pradėjusių kelionę lietuvių laukė ekstremalus netikėtumas – tuo metu, kai jie lankėsi Čikagoje, termometro stulpelis buvo nukritęs net iki 17 laipsnių žemiau nulio. Tačiau po trijų dienų išskridę į San Franciską keliautojai jau lepinosi 17 laipsnių šiluma, o įsibėgėjus kelionei – ir vasarišku beveik 30 laipsnių karščiu.

Čikaga keliautojams pasirodė švariausias iš aplankytų Amerikos miestų.

"Šis miestas turbūt paliko didžiausią įspūdį. Čikaga – tikrai betoninių džiunglių karalienė, didingi dangoraižiai, švaru, tvarkinga. Čikagoje sutikome ir labai daug Lietuvos išeivių. Tai labai šilti, draugiški žmonės, kurie mus tiesiog užkalbindavo gatvėje, išgirdę kalbant lietuviškai. Buvo ir tokių, kurie mane atpažino. Vienas vyrukas pasakojo, kad jie žiūri lietuvišką televiziją, tad matė mane šokių projekte "Šok su manimi", – šypsojosi pašnekovas.

Kelionėje lydėjo delfinai

Iš San Francisko keliautojų maršrutas driekėsi vakarine JAV pakrante. Išsinuomojusi amerikietišką mustangą su pakeliamuoju stogu kompanija grožėjosi įspūdingais gamtos vaizdais, žadą atimančiais skardžiais, jūrų liūtų, ruonių kolonijomis pakrantėse bei bangas skrodžiančiais delfinais.

"Labai nustebino glaudus žmogaus ir gamtos santykis. Ruoniai būriais gulinėja pakrantėje ir niekas jiems netrukdo gyventi, niekas jų nekankina, nebando šerti, nes žmonės supranta, kad tai yra laukinės gamtos dalis. Niujorko parkuose voverės iš rankų ima maistą, nes nejaučia baimės, kad žmogus gali jas nuskriausti, o po centrą laisvai vaikštinėja gulbės. Ir visa tai vyksta 25 mln. gyventojų turinčiame mieste. Čia vietos pakanka visiems – ir žmonėms, ir gyvūnams", – žavėjosi Remigijus.

Los Andželas su Santa Monikos, Santa Barbaros bei Beverli Hilso turtuolių pamėgtais rajonais, be abejo, taip pat pateko į keliautojų maršrutą.

"Specialiai pirkome turą, kad pasivažinėtume po rajonus, kuriuose gyvena ryškiausios žvaigždės, ir pamatytume konkrečių įžymių, tokių kaip Naomi Campbell, Willas Smithas ar Pamela Anderson, namus", – apie turistams įprastą atrakciją pasakojo pašnekovas.

"Holivudas? Ką apie jį? Holivudas yra Holivudas, – šypsodamasis tęsė Remigijus. – Prabangios mašinos ir daug vietų, kurias teko matyt skirtinguose filmuose. Smagus jausmas. Ir, žinoma, įžymioji alėja, iš abiejų pusių nuklota žvaigždėmis."

Vyriškas grožis – ne moterims

Klaipėdietis neabejoja, kad į Las Vegasą dar sugrįš ne kartą.

"Tai miestas, kuris man, kaip šoumenui, ilgai liks širdyje. Nors ir nesu kazino gerbėjas, tačiau čia ir be to pilna reikalų. Turbūt didžiausią įspūdį iš apsilankymo Las Vegase paliko "Cirque du Soleil" pasirodymas, į kurį bilietai kainavo po 200 dolerių. Tokio Lietuvoje tikrai nepamatysime, nes net salė pastatyta specialiai šiam pasirodymui, o jame dirba daugiau nei 500 žmonių. Spektaklis rodomas dukart per dieną ir taip – ištisus metus", – įspūdžiais dalijosi R.Žiogas.

Į Didįjį kanjoną išsiruošusių lietuvių taip pat laukė gamtos išdaigos – žymųjį tarpeklį tuo metu apgaubė sniego audra ir rūkas.

"Stovėjome su šortais ir megztukais, nes nesitikėjome tokio oro, tačiau jau po poros valandų galėjome džiaugtis nuostabiais kanjono vaizdais ir elnių, kurie vaikštinėjo vos keli metrai nuo mūsų, draugija", – prisiminė klaipėdietis.

5 dienas keliautojai skyrė Bahamams, pasiėmę tarp turistų populiarų kruizą laivu. Tiesa, kompanija dar spėjo pabuvoti ir Majamyje.

"Nuostabūs paplūdimiai, pastatai, mašinos ir gražūs žmonės – ypač vyrai, tačiau išties jų išpuoselėti kūnai skirti ne moterų akims", – šyptelėjo Remigijus.

Anot pašnekovo, gausybė gražuoliukų čia vaikštinėja susikibę rankomis, glaustosi, bučiuojasi, kas tūlam lietuviui atrodytų neįprastai.

"O šiaip Majamis – neatrasta lietuvių Turkija", – įvertino klaipėdietis, įsitikinęs, kad tautiečiams pats metas rinktis naujas poilsio kryptis.

Pasijuto tarsi Palangoje

Laivu drauge su beveik 3 tūkst. turistų po Bahamus keliavusiam R.Žiogui padarė įspūdį visą naktį vykstanti šou programa, prabangus kino teatru po atviru dangumi ir paslaugus personalas, kurį sudaro apie 1000 žmonių.

"Karšta, nuostabūs paplūdimiai, palmės, žydras vandenėlis – viskas gražu, ir ką čia bepridursi, – apie Bahamus pasakojo Remigijus. – Vis dėlto privačiuose paplūdimiuose viskas kaip iš paveikslėlių, bet vos šiek tiek toliau nuo centro – tikras šiukšlynas."

Tačiau nemaloniausią įspūdį Remigijui paliko mėsai žudomų vėžlių vaizdas. "Šis vaizdas tikrai ne turistams", – pripažino klaipėdietis.

Patį piečiausią saloje esantį JAV miestą Kei Vestą keliautojai pasiekė kilometriniais tiltais. "O čia atvažiavęs randi Palangą – barai centrinėje gatvėje, kaip ir mūsų kurorte, o miesto pabaigoje – metalinė tvora su betoniniu bumbulu, ant kurio parašyta: čia baigiasi Amerika, už 90 mylių Kuba", – pasakojo pašnekovas.

Keliautojų gidais po Kei Vestą bei Majamį netikėtai tapo kiti šioje Amerikos dalyje atostogavę klaipėdiečiai Sigitas ir Diana Ivanauskai, kurie ne tik aprodė įžymiausias vietas, bet ir pakvietė kompaniją apsistoti savo išsinuomotuose apartamentuose.

Neturi valgymo tradicijų

Paskutinį maršruto tašką – Niujorką – Remigijus prisimins kaip chaotišką, purviną ir pilkoką miestą.

"Gal dėl to, kad jame lankėmės kovo pradžioje? – svarstė keliautojas. – Tačiau Laisvės statula ir Manhatenas tikrai paliko įspūdį, kaip ir "šopingai", prekių pasiūla ir kainos. Čia tikrai buvo daug džiaugsmo ir man, ir mano žmonai", – šypsojosi pašnekovas.

Klaipėdiečio pastebėjimu, apskritai susidaro įspūdis, jog Amerika – šalis, kurioje viskas pritaikyta ir tarnauja žmogui.

"Žinoma, nustebino, kad išties labai daug žmonių turi antsvorį. Atrodo, kad amerikiečiai neturi valgymo tradicijų – valgo bet kaip, bet kur ir bet ką. Laive prie hamburgerių nusidriekdavo ilgesnės eilės nei prie lašišos kepsnių. Reikia pripažinti, kad sąlygos nutukimui šioje šalyje sudarytos idealios ir dar yra privilegijų – nutukusieji gauna neįgalumo išmokas", – stebėjosi Remigijus.

Į klausimą, ar kelionei kiek nepritrūko laiko, pašnekovas tikino, kad jo pakako pamatyti bent jau reikšmingiausius miestus ir objektus.

"Trys savaitės – pakankamas laikas, jei, žinoma, maršrutas sudėliotas protingai. Mes šiai kelionei ruošėmės pusę metų. Žinoma, neaplankėme Vašingtono, nematėme Niagaros krioklio, gal dar kažkokių dalykų, bet tikrai apkeliavome nemažą dalį Amerikos", – teigė pašnekovas.

Keliautojai skaičiavo, kad vien automobiliu svečioje šalyje įveikė apie 3 tūkst. km.

GALERIJA

  • Televizijos šou atgarsiai klaipėdietį pasiekė ir Amerikoje
  • Televizijos šou atgarsiai klaipėdietį pasiekė ir Amerikoje
  • Televizijos šou atgarsiai klaipėdietį pasiekė ir Amerikoje
  • Televizijos šou atgarsiai klaipėdietį pasiekė ir Amerikoje
  • Televizijos šou atgarsiai klaipėdietį pasiekė ir Amerikoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS