M. Petruškevičius – apie konfidencialumo sutartis: pasirašinėti tenka net po šimtą lapų | Diena.lt

M. PETRUŠKEVIČIUS – APIE KONFIDENCIALUMO SUTARTIS: PASIRAŠINĖTI TENKA NET PO ŠIMTĄ LAPŲ

Jau kone visame pasaulyje žinomas floristas Mantas Petruškevičius Lietuvoje sutinkamas gana retai – žinomas vyras puošia tiek mūsų šalies, tiek užsienio garsenybių svarbiausias gyvenimo šventes ir įvykius, o išskirtinį dekorą kuria net pastatams. Tiesa, tokį floristo darbą supa ir nemažai įdomių subtilybių.

M. Petruškevičius ir jo komanda tampa svarbiausių Lietuvos ir užsienio turtuolių švenčių liudininkais. Neverta stebėtis, kad dirbant tokiuose renginiuose, daugybė detalių turi būti likti paslaptyje, o tai geriausiai garantuoja konfidencialumo sutartis. Tačiau kokie dažniausiai čia pasitaikantys reikalavimai?

„Su Lietuvos ponais pasirašinėjame daug dokumentų, bet man tai – ne naujiena, nes su užsienio klientais dėl visų įslaptintų informacijų reikia pasirašinėti net po šimtą lapų. Tokių sutarčių norintys žmonės dažniausiai turi už tai atsakingą komandą. Ji prižiūri, kad būtų užklijuotos visų telefonų kameros, kad niekas iš komandos nevaikščiotų ne su kompanijos apranga“, – pradėjo vardinti M. Petruškevičius.

TV3 nuotr. 

Kaip pasakojo floristas, gėles puokštėms ir dekorui jo komanda visuomet siunčiasi iš Nyderlandų, nes būtent ten suplaukia visos pasaulio gėlės. O štai tinkamų rekvizitų komanda ieško visame pasaulyje, mat skirtingai šventei reikalingas vis kitoks. O kokios gėlės yra pačios brangiausios?

„Atrodytų, kad rožė yra standartinė gėlė, bet jų kainos gali būti labai didelės. Pavyzdžiui, karališkos rožės, kurių dalis net ir pavadintos monarchų vardais. Jos labai kvepia ir jų auginimo kiekiai yra labai limituoti. Viena tokia rožė aukcione gali kainuoti apie 10–15 eurų, tačiau, kas parduotuvėje pirks vieną dieną stovintį žiedą už 30-40 eurų? Pamenu, kad kartą tokių rožių dekorui esame užsakę net apie 20 tūkstančių“, – pasakojo floristas.

Tačiau darbas su gėlėmis yra tik dalis to, ką šiandien daro M. Petruškevičius – visai neseniai jo kurta vazos ir gėlių kompozicija sužavėjo visą pasaulį.

TV3 nuotr. 

„Tai buvo vienkartinis iššūkis, išskirtinis projektas – Venecijos bienalės dalis. Ten buvo išrinkti 10 geriausių dekoratorių, kuriems pasiūlyta galimybė sukurti vazas iš Murano stiklo. Tai buvo prestižo klausimas“, – pasakojo M. Petruškevičius.

Vėliau net trijų kūrėjų vazų tiražas buvo kiek padidintas, todėl dabar M. Petruškevičiaus vazą būtų galima rasti tiek Italijoje, tiek Lietuvoje, tiek ir Brazilijoje.  „Pirmoje vietoje man yra prestižas, lygis, gerai atliktas darbas, o po to jau visi finansiniai klausimai“, – kalbėdamas apie savo darbo subtilybes sakė jis.

Atviras pokalbis su M. Petruškevičiumi ir linksmas žaidimas – trečiadienį, laidoje „Gero vakaro šou“, 19.30 val. per TV3.

GALERIJA

  • M. Petruškevičius – apie konfidencialumo sutartis: pasirašinėti tenka net po šimtą lapų
  • M. Petruškevičius – apie konfidencialumo sutartis: pasirašinėti tenka net po šimtą lapų
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

aaa

pasakorius

SUSIJUSIOS NAUJIENOS